"witki opadają..." ;D
Nie obraż się Kolego, jeżeli nie masz pojęcia o mechanice to raczej nie dotykaj się takiego silnika jak m62TU...
Wersja do druku
"witki opadają..." ;D
Nie obraż się Kolego, jeżeli nie masz pojęcia o mechanice to raczej nie dotykaj się takiego silnika jak m62TU...
Kolego Grabol jak bym nie mial pojecia o mechanice to bym sie do tego nie bral. Tak wogole to pisalem wczesniej ze ten silnik jest bez vanosa. Nie boje sie niczego co zwiazane z mechanika tylko nie mialem nigdy stycznosci z V8. Do odwaznych swiat nalezy :P a nie mam zamiaru dac jakiemus paparuchowi ktory wie nie wiecej niz ja. Nie naleze do osob ktore pchaja auto do mechaniora z byle pierdola. Dla mnie to ostatecznosc a pieniadze ktore mial bym dac mu wole zainwestowac w nowe czesci.
Pytam sie o wszystko bo ludzie ktorzy sie fascynuja BMkami nie tylko maja wiedze na ogolny temat BMW :D ale tez czesc praktyczna wchodzi w gre. A chyba wlasnie po to sa fora zeby wymieniac sie doswiadczeniem a nie tylko krytykowac.
Kolego :D stoje i kwicze :D fakt ze czasu mam od groma i mi sie nie spieszy bo przemywam silnik itp., ale dzisiaj troche sie zawiodlem bo nie mam torx nasadek zeby odkrecic :D bylem pewny ze kumpel ma a tu zonk. I przestuj. Glowica nie wyjdzie z kolektorem wylotowym? bo odkrecic odkrecilem ale jedna sruba mi zostala przy samym podszybiu :/ a tam to dojscia juz wogole nie ma...? Oslona sciagnieta ale dalej jedna sruba wisi. No i teraz nie wiem czy nie dam rady wyciagnac tego z glowica?
Pytanie o filtr odmy. On wychodzi z glowica? Czy mam go wykrecic?
Napisałem "bez obrazy" bus tego źle nie odebrał. Napisałem tak po odczytaniu Twojej wiadomości dot. kolejności odkręcenia śrub, a to raczej niest podstawa przy takich ruchach. Duże brawa za samozaparcie, ale wiedz, ze często nie mając dbr narzędzi i wiedzy można czesto wiecej popsuć niż naprawić...
Życzę powodzenia i czekam na zozwikłanie zagadki pod glowicami ;)
Ja dziś zerwałem swoja, ostatnia śruba kolektora wydechowego odkrecilem po wyjęciu elektrozaworów, ten filtr domy to nie filtr tak naprawdę, ale jego nie wyciągasz jedynie odchylasz aby wyszedł z głowicy. Ja swoja rywalem jakieś 3h. A narzędzia miałem bo już parę razy robiłem wymianę u siebie.
Hmm takie buty...a ja sprobuje wyciagnac ja z wydechem ktory juz odkrecilem :) Dzisiaj niestety kumpel przywiozl nie te klucze :((( i klejny dzien przestoju mam :/ zamowilem juz dla siebie ale mysle ze przyjda napiatek jakos :/ i jak tam Twoja glowiczka Adam? :) co z nia nie tak :) ?:p
Spoko kolego :) nic sie nie obrazilem :) tylko wytlumaczylem z jakim podejciem do auto podbijam :) a ze lubie cos grzebac przy aucie to swoja droga :) Od razu na gleboka wode poszedlem ale co tam :D raz sie zyje :)))) Życzę wszystkim jak najmniej usterek z silniczkami bo przekichana sprawa :P a pomyslec ze w e30 wciskaja te monstrum :D
A więc panowie sprawa wyjaśniona :) Powodem braku komprechy byly wypalone dwa zawory wydechowe. Jeden to wyglada jak bylby pekniety na boku a drugi widac ze dokladnie nie dochodzi do gniazda.
Glowice sciagnalem wraz z wydechem wiec nie jest koniecznoscia odkrecanie kolektora. No nic trzeba dac glowice do roboty i trzymac sie za kieszen bo jest jeszcze kilka pierdół do wymiany przy okazji.
Tylko nie wiem czy brac sie tez za druga czy nie? Jak myslicie panowie? Nie mowie bo kasa to nie s.r.a.m :/
A fotorealcja z naprawy jest? ;)
Właśnie miałem porobić dzisiaj fotki ale nie miałem tela przy sobie i jutro cos podziałam :) Czeka mnie duzo namiętnych chwil z M62 :) trzeba go troche wypucowac :))) kupa roboty :)
Załącznik 5803 a oto przyczyna :)))