-
Mówcie co chcecie w moim 750 E38 gazownia jest załozona jakies 2 lata i smiga bez problemów spalanie w cyklu mieszanym (ale przy spokojnej jezdzie) wacha sie od 17 do 23 litrów LPG to niejest zły wynik a kopa ma dalej.. zobaczymy tylko ile jeszcze ten silnik wytrzyma, oby jak naj dłuzej narazie niema problemów :)
co do samej instalacji jest podwójna, są dwa przełączniki wiec połowa silnik moze pracować na LPG a połowa na bezynie,
silnik o pojemnosci 5,4 V12 koszt instalacji 12tyś PLN sekfencyjny wtrysk gazu (teraz moze troche taniej) .jesli ktos posiada taką maszyne zachecam do zalozenia LPG koszty eksploatacji sa naprawde niskie w porównaniu do jazdy na benzynie. 100km=40-50zł na LPG a na benzynie? przemilcze ;)
-
Ok Tervin z tym ze zakładasz ze autem bedziesz jezdził 5lat lub robił 100KKM rocznie ;) bo inaczej koszt włozenia 12KKM to nie mała inwestycja która nie predko sie zwróci..
pzdr
-
heh ja pracowałem w gazowni i mnie sekwencja do 2.8 wyszła prawie 3000 z tego co się tam u chłopaków dowiadywałem to koszt montażu do 5.4 to około 6500 a instalacja jest naprawde godna polecenia bo oni dobierają sprzet do samochodu ,a że to jednocvześnie baza projektowo-badawcza jednocześnie piszą nowy soft - u nas są mistrzami bo wszystkie amerykańskie wynalazki gazuja w mieście (nie sa szalenie drodzy) a moja instalacja jest bajka tylko zmieniam filtry i naprawdę z ręką na sercu niewnikam pali całe nic około 1.5 litra więcej niz paliwa
kompem wszystko monitorują co się dzieje z samochodem - ustawiają czas wtrysku co do dziesiątek milisekund !!!!
naprawdę jakieś instalacje prince czy inne landi renzo nie robią na mnie wrażenia po tym jak zobaczyłem jak działają ich instalacje ---- w razie pytań pytajcie - a odpowiem
-
Neuf gdzie masz takich magików? ;)
pzdr
-
Biasłystok niestety jak dla was to w cholere drogi ... poszukaj na necie firmy "AC" autogaz zaraz coś podrzuce:
www.ac.com.pl jak coś jak bedziesz dzwonić to mów ,że numer masz od Łukasza z 7-ki :) bedzie wszystko jasne :)
-
O widze ze chłopaki zakładaja na stagu 300 czyli sterowniku który mam u siebie :D
-
hehe znają w końcu to oni go zbudowali :) ja mam u siebie staga-200 oczywiście z softem indywidualnym :)
nom więc jednym słowem dzieciaków do gazu niepolecam a jedynie fachowe głowy :)
-
A powiem Ci indywidualny soft do mojego silnika to by było cos.. bo narazie jestem na etapie ustawiania i cały czas cos nie tak jest .. :/
pzdr
-
hmm moge z nimi pogadać i dowiedzieć się co i jak jest tam pan marek :) on często na szkolenia gania po kraju jak zapadne do nich w poniedziałek czy wtorek to może dowiem się czegoś więcej będziesz miał farta jak już taki silnik jak ty masz już gazowali :) wtedy będzie trzeba tylko znać średnice dysz na kolektorze i softa mailem dostaniesz :) pozniej będziemy myśleć co i jak nie ma co gdybać narazie we wtorek podjade i bede mądry wszechwiedzący :)
-
Raczej sie nie spodziewam ze juz taki silnik gazowali ale bede głeboko zoobowiazaany za info wszelakie ;)
pzdr