11 patyków za alternator, co to za kwoty, skąd oni je biorą, gdyby to był fiat to pewnie z 1500zł by kosztował i niczym by się nie różnił, za taką kasę to cały silnik się kupi i jeszcze zostanie:D
Wersja do druku
11 patyków za alternator, co to za kwoty, skąd oni je biorą, gdyby to był fiat to pewnie z 1500zł by kosztował i niczym by się nie różnił, za taką kasę to cały silnik się kupi i jeszcze zostanie:D
Co ciekawe w silnikach N62 po mikrolifcie od 2003 roku montowano juz chlodzony powietrzem.
Trzeby by sie przyjrzec jak to jest tam rozwiazane i nie powinno byc problemu:
Na rysunkach wersja chlodzona ciecza i powietrzem:
http://static.bmwfans.info/images/epc/Mjg2NjhfcA==.png
http://static.bmwfans.info/images/epc/MTYzNDE2X3A=.png
Roznica jest w lapie alternatora , ogladalem zdjecia i na oko wyglada ze oba alternatory i rolki alternatora sa w tym samym miejscu .
Na chwile obecną sprawa wygląda tak
mechanik (polak) powiedział że on nie zna się na takich autach lecz może to być akumulator
2 machanik(polak) stwierdził że to jest alternator bo na mierniku faluje napięcie lecz on mi tego nie zrobi z powodu braku miejsca by trzymać auto bo wiem że alternatory można zregenerować w Polsce za jakieś 500zł bo nowy kosztuje 6500zł . Więc ostatni mechanik u jakiegoś coś kiedyś robiłem to był szkot (który ma warsztat obok magazynów tesco w livingston)
3 mechanik(szkot) podjechałem do niego by spytać się czy wyjmie mi alternator i poczeka do czasu gdy alternator wróci z polski zgodził się
więc zostawiłem auto lecz powiedział że zabierze się za to w przyszłym tygodniu lecz powiedziałem mu żeby jeszcze on potwierdził to że alternator jest do wymiany zanim będzie go wymontowywał.
Dziś dzwonie do niego mówi mi że to nie jest alternator tylko jakiś moduł , pojechałem zobaczyć auto okazało się że auto stoi wepchniete za jakimiś samochodami otwarte, na kapciu, gdy mi nigdy z tamtego koła powietrze nie uchodziło, listwa progowa urąbana , żadnej foli na kierownicy i siedzeniu (przy innych autach tak było) więc pytam się dalej co z autem on mówi że potrzebuje więcej czasu by sprawdzić błąd po błędzie.
Dobra ja nie mam czasu na takie śmieszne sprawdzanie jeśli wiadomo że coś jest z elektryką a nie z błędami bo nie ma opcji by wszystkie błędy wyskoczyły jednocześnie więc zażądałem by oddał mi auto dziś , on powiedział że nie ma sprawy coś tam jeszcze sprawdzi i zobaczy co się stało z tą oponą ( przebitej opony nie widział a auto stało u niego ponad tydzień a na pytanie co się stało powiedział że jednego dnia masz powietrze a drugiego nie ma ,ok tylko że ayto stało u niego tydzień)
Więć pytam się ile za to a on zaśpiewał mi 185 funtów tylko za to że auto było podłączone pod komputer a on nie potrafi ocenić co powoduje te wszystkie błędy więc powiedziałem że nie zapłacę bo napewno nie tyle więc on wielce obrażony mówi żebym brał kluczyki i jechał stąd więc tak zrobiłem .
4 mechanik west calder (polak)
Przedstawiłem mu całą sytuację, po chwili stwierdził że faktycznie jest to alternator i że mi to zrobi bez jakiegoś problemu..
7er naprawione kto by się spodziewał. Okazało się że łączenia cana były zaśniedziałe i nie było odpowiedniego przekazu danych więć auto chodziło na awaryjnym łączu które nie było w stanie radzić sobie z całą elektryką z stąd te wszystkie dziwne błędy a wszystko stało się tak bo jakieś 2 miesiące wcześniej zapchały mi się kanaliki odprowadzające wode spod maski silnika tam woda zaczeła się zbierać i przelewac do wentylacji auta po naprawie tego myślałem że wystarczy wysuszyć tylko podłoge lecz jak się okazało było tam jeszcze pełno gombek które miały wode w sobie i doprowadziły do tej dziwnej awarji
Kolego gdzie dokladnie zasniedziele byly te lacza? Gdzie tego szukac i co rozebrac?
masz w moim temacie , albo zadzwoń to ci wytłumaczę 508 958 711
Witam koledzy nawiązując do tematu to miałem dokładnie to samo ,choinka jak w święta ,doprowadzało mnie to już do szału i w zeszłym roku jak sie wściekłem a zacząłem szarpać wiązką od abs-u nagle ....kuku........kabelek oderwany i zaśniedziały no i mamy przyczynę kostka ob abs-u w pizdu zaśniedziała (w BMW mowie?)no cóż wd40+ płyn do konserwacji styku iiii jak miło ciemnia w zegarach wiec polecam wszystkim z tą bolączką od tego
PS.
Aaaaa jeszcze dodam ze mi tez wciskali ,alternator ,regulator,akumulator,i inne cuda człowiek nie jest głupi i usterka było widać ze leży w kablach czasem działał czasem nie.
ja mam tak samo a nawet lepiej bo nie mogę odpalić auta jest to związane z komunikatami o hamulcach itd Zdjęcia
bedy
cas / 0ab1
cim /de 98e /f/
d991