Zamieszczone przez
arturo193
skrzynia w mojej E38 5HP19 pracuje,można by rzec,idealnie...naprawdę pracuje cichutko,zmienia biegi płynnie,prawie niewyczuwalnie...jednym słowem perfekcyjnie...martwi a raczej troszke niepokoi mnie jedna rzecz...jak jest duży mróz i chcę ruszyć zaraz po odpaleniu auta...tzn i tak zawsze czekam około minuty i wrzucam na R skrzynia wrzuca bieg bardzo dalikatnie i jak ruszę do tyłu aby wyjechać spod wiaty i wrzucę na N i za chwilę na D to czuć takie lekie szarpnięcie...tzn skrzynia wrzuca bieg natychmiast po wejściu wybieraka na D,dosłownie natychmiast...ale jak tylko od razu ponownie wrzucę na N czy na R i znów dam na D to już wrzuca normalnie,delikatnie z takim lekkim opóźnieniem...tak jak powinno być.Dodam,że z tym natychmiastowym wrzuceniem dzieje się tylko raz gdy odpalę auto rano i ruszam...potem przez cały dzien już jest normalnie...a gdy poczekam dłużej po odpaleniu auta tak z 3-4 minuty i skrzynia zagrzeje sie lekko to wszystko jest normalnie.Dzieje się to tylko w mrozy i tylko na D...czy ktoś może zauważył coś takiego u siebie.Dodam,że zauważyłem to już dawno bo w pierwszą zimę po zakupie auta w 2011 roku i dodam jeszcze,że skrzynia jest suchutka,żadnych wycieków oleju.