jak ustawić te światła do jazdy dziennej bo chętnie bym to sobie ustawił a nie za każdym razem kręcił pokrętłem od świateł
Wersja do druku
jak ustawić te światła do jazdy dziennej bo chętnie bym to sobie ustawił a nie za każdym razem kręcił pokrętłem od świateł
Temat wałkowany na forum mnóstwo razy - tylko poszukaj.
podlacze sie troszki do tematu moze mi cos podpowiecie..
otoz mialem tzw orginalne podswietlenie ringow (zolte) i wymyslilem sobie ze wymienie na ledy... a ze sie akurat przepalil ten od strony pasazera wiec wiadomo ze przyspieszylo to decyzje... do czego zmierzam: po zamontowaniu tychze ledow w ciagu miesiaca 2 szt sie przepalily.. (oczywiscie caly czas strona pasazera)
i tu moje pytanie czy to wina ledow (bo jakis feler--> teraz czekam na 3 sztuke) czy tez wina po stronie mojej intalacj? (elektrycznej nie montazu)...
W instalacji mało prawdopodobne aby coś się działo. Najprawdopodobniej wina ledów. Dlaczego znani producenci nie produkują ledów tego typu?
Jak by były sprawdzone i dobre to by sprzedawali. To co jest wyprodukowane w chinach i jest nie markowe z reguły jest marnej jakości. A cena nie równa się jakość już od dawna.
Najlepsze ledy to te pierwsze tanie 5W . W ledach chodzi o to ze one sie strasznie nagrzewaja a radiatorek na nich jest malutki i w lampie wogole nie odprowadza ciepla . normalnie przy ledzie 12 w radiator powinien byc o wiele wiekszy . Nie ma sensu kupowac ledow bardzo mocnych bo i tak na nich nie mozna jezdzic w dzien . Najlepiej rozkleic lampy i orginalne ringi wymienic na ringi smd .
boys...
to ze "nie oczekuj od towaru wiecej niz za niego zaplaciles" to wiem od dawien dawna..
technics: nie pisalem ze chce jezdzic na nich za dnia (poprostu bardziej mi sie podoba bialy ring przy "bialych" xenach) (btw mam dzienne z dlugich)
co do mocy/ odprowadzania ciepla itp moze i racja.. pytanie czemu tylko strona pasazera a nie np oba? kolejna kwestia jest to ze myk z ledami sie zaczal jak poszedl "orginalny zolty ring" (dlatego tez zmienilem "przy okazji" na ledy)
a da sie jakos "porownac" napiecie na lewym i prawym ringu? ewentualnie jakie powinno byc? moze ma jakis przepał i dlatego pali tego leda?
w sumie troche irytujace jest ciagle "reklamowanie" 1 markera :P (ja to tam pal licho, ale zaraz "dostawca" sie zbuntuje i wtedy moze byc zonk..)
prosze o jakas hmm nazwijmy to nakierowujaca porade bo szczerze powiedziawszy jakos dziwnie mi sie jezdzi ze swiadomoscia posiadania 1 swiecacego ringa..
A oto moje E65 na 25w ringach i E38 na doklejanych , sami ocencie
http://img4.imageshack.us/img4/7374/dscn0326q.jpg
U mnie te 25W też wyglądają okey. Ja używam ich jako świateł do jazdy dziennej! jeszcze mnie nie nikt nie zatrzymał!:cool: