Kolego technics.
Po pierwsze nie przeklinaj, po drugie nim napiszesz post to popatrz skąd jest dana osoba: tutaj mamy Szczecin , a więc miasto gdzie są możliwe korki. Inaczej pali auto w 10tys mieście inaczej w 100tys mieście a jeszcze inaczej w 700tys lub wiekszym ze względu na korki.
Mam tu we Wrocławiu paru znajomych w e65 od paru lat więc wiem ile palą one w mieście.
I tak e65 745i we Wrocławiu w godzinach jak są korki-nie ma możliwości aby wzięła mniej niż 18L jak nie ma i sie przyjemnie jeżdzi to 14L
e65 3.0D bierze właśnie około 13-14L przy jeżdzie w mieście. Niestety ale taka jest prawda.
Jako że masz w profilu tylko napisane "Szwecja" więc nie mogę określić jakie miasto i czy są korki, ale pamiętaj zawsze wez poprawkę na to w jakim mieście ktoś mieszka.
Inne spalanie będzie w mieście 10tys gdzie do pracy sie jedzie 5 min bez korków a inaczej u mnie np: we Wrocławiu gdzie ja jadę 9,8km do pracy licząc lekko godzinę :D :D i u siebie mam spalanie rzędu 30l/100km a jak nie ma korków to około 20l/100km a więc różnica wynosi 10l
Pozdrawiam
PS: tu masz spalanie w mieście zauważ żi instrukcja mówi o spalaniu w mieście o 18,7l :)
Załącznik 5270