A nie lepiej wymienić same klosze?
Wersja do druku
A nie lepiej wymienić same klosze?
Witam:-)
Piękna siódemeczka.
Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć tak zadbany egzemplarz:-)
Pozdrawiam!
Co do progów to sprawdziłem i jesnak są zaślepki w kolorze dlatego na zdjęciu musiały się tak zlewać po prostu. Tak czy siak poluje na nakładki poliftowe.
Co do kloszy to może i łatwiej ale jak coś zrobię sam to mam większą satysfakcje :))
Pozdrawiam serdecznie! Stay tuned!
Przyszły dzisiaj nowe czujniki zużycia klocków i siłowniki tylnej klapy.
Przy okazji wymiany oleju sprawdzę też jak tam śrubki pompy oleju, bo czytając posty w których ludzie piszą, że trzymała już się na ostatniej śrubce, można się przerazić :D
http://img402.imageshack.us/img402/8861/img7627id.jpg
Daj znać jak klapa otwiera się po zmianie siłowników bo sam zastanawiałem się nad zmianą ich u siebie ale nie wiem czy byłaby duża różnica.
W poprzednim aucie klapa opadała z każdej pozycji. Po wymianie siłowników można ją praktycznie ustawić w dowolnej i się nie zamykała. Tylko siłowniki nie jakieś używane tylko oryginał.
Po jakimś czasie i tak się zużyją :D
Ale nie było tak , że sama się podnosiła? A już myślałem , że na nowych jest prawie jak z hydrauliką hehe.
U mnie były już tak zużyte, że opadała z hukiem, więc tylko wymiana wchodziła w grę :) Mam nadzieję, że będzie lepiej.
Ładne auto, ładny kolor. Twój egzemplarz jest przykładem tego że czarna felga pasuje nie tylko do shadowline.
Co do siłowników tylnej klapy to sam zmieniałem u siebie i różnica jest spora. Po otwarciu przyciskiem i tak trzeba użyć trochę siły żeby ją podnieść o te kilka cm, ale dalej już leci do końca jak zwariowana i trzeba ją łapać :D Żeby zamknąć też trzeba użyć siły, ale mniej - tak w sam raz. Mam jakiegoś nieoryginalne siłowniki 640N.