Mam tu na myśli wybór przy małej dostępnej gotówce 190 troche lepiej sie trzyma od w124 a za zadbane w124 juz trzeba zapłacić, Oczywiście biorąc pod uwagę dobre fundusze to zapodał bym sobie w124 E500 z wycieraczkami na przednie lampy.
Dokładnie przyznam ci rację wytrzymały to jest kupił sobie takiego mój wujek 2.5D R5 pognity to jest ale w środku cicho i wygodnie osiągów za ciekawych nie ma ale też się nic nie tłucze więc + dla MB, 190 to praktycznie to samo w mniejszej i lżejszej budzie dlatego jest według mnie fajniejsza nieco takie mercedesowskie E30. Dzuda ten 2.0 sam diesel naprawdę lekko wciąga 11 litrów, 2.5 też wciągnie 11 litrów i podobnie jest z 3.0 też wciągnie 11 litrów :D Więc nie ma sensu sie pchać w 2.0 Wiem co mówie bo miałem doczynienia z tymi sprzętami.
A ile według ciebie W124 z silnikiem 2.0D 75 koni o masie ~1400kg oraz pamiętaj że ten silnik ma 4 biegową skrzynie manualną Spali?
To dzuda masz dwa MB bo widziałem jednego na zdjęciach ? Jednego sobie dokupiłeś czy to ten sam cały czas?