Takie cos mozna zglosic..
Wersja do druku
Takie cos mozna zglosic..
......................
nie jeden diesel wciaga benzyne bez problemu majac tyle samo KM
ja wole na rosole jezdzic niz na gazie z tego wzgledu ze auto czesto dziwnie sie zachowuje na gazie.
to jest moje zdanie i dlatego wole diesel. kazdy lubi cos innego, nie obrazaj sie ale dla mnie gaz zabija silnik.
no wlasnie i czy taka 5er 4,4L benzyna 286KM da sobie rade???
a jakie spalanie u kogo bedzie????:)
Jozymek, tylko kolega Smoku miał na myśli e60.
Porównajmy zatem 4.4 333hp w modelu 545i ;)
Co do spalania, to wystarczy policzyć - 10-11 litrów ON za 5.60zł dla 535d, albo 18-20 litrów LPG dla 545i za 2.80zł.
Z suchej kalkulacji wychodzi 58zł dla 535d lub 56zł dla 545i LPG za każde 100km po mieście.
Różnica praktycznie żadna, ale moim zdaniem dźwięku benzynowego V8 i takiego przebiegu momentu obrotowego żaden diesel nie jest w stanie zapewnić seryjnie w tym wypadku w 5er.
Dokladnie, jednak majac lpg pamietajmy,ze idzie jeszcze sporo benzynki na poczatku no i instalacja tez kosztuje zanim lpg zacznie sie oplacac :) No i ten wspomniany diesel przy 200km/h pali 10. Benzynka weznie wiecej lpg niz 20 przy 200 :>
Edit: Dzwiek silnika-zaden diesel nie dorowna ladnej benzynie :(
mi chodzi o ta sama moc w silniku diesel i benzyna, a nie o ta sama pojemnosc.
sam tez wolalbym benzyne bo lepszy ladniej pracuje silnik itd ale mnie nie stac na duza pojemnosc w benzynie a gazu nie zaloze , takie jest moje zdanie, nie lubie jak silnik zle pracuje i polowa koni gdzies uciekla po drodze. kazdy ma prawo wyboru. ja wybralem rosół zamiast gaz.
jak bezyna by kosztowala tyle co u ruskich czyli tansza niz u nas gaz to bym dalej jezdzil 4,4 B a nie 3,0D