Witam Miałem ten dźwieg metaliczny jak zmieniałem biegi D na R albo odwrotnie. U mnie się okazało w podporze wału są jakieś kuleczki, czy łożyska i się wyrobiły to taki dawało dżwięg. Wymiana tego łożyska 100 zł i jest cisza.
Wersja do druku
Witam Miałem ten dźwieg metaliczny jak zmieniałem biegi D na R albo odwrotnie. U mnie się okazało w podporze wału są jakieś kuleczki, czy łożyska i się wyrobiły to taki dawało dżwięg. Wymiana tego łożyska 100 zł i jest cisza.
heh sorry dźwięk wiadomo:)
to chyba jakiś większy problem w E65, bo też mam coś takiego przy wrzucaniu R na wzniesieniu po ówczesnych parkowaniu i puszczeniu hamulca... :/ w ogóle czasem zauważam, że po zrzuceniu na P auto potrafi posunąć się kilka cm zanim się zatrzyma. Co to może być?
Bzdur nie sluchaj ,ze sie auto toczy pomiedzy tulejami. Hamulec reczny jest w systemie jakims , nie potrafie konkretnie powiedziec jak to sie nazywa . W kazdym badz razie jak masz wlaczony silmnik i wcisniesz P to sie nie stoczy , przy wylaczonym silniku system o ktorym pisalem wczesniej przestaje dzialac i auto zalapuje dopiero po chwili. Zadne tuleje czy inne pierdoly
jaro-alfa z jakiej firmy kupiłeś ten łącznik ,że temat zamknąłeś w 250 złotych.
Czy to ma sens kupować???? http://allegro.pl/przegub-walu-laczn...624929130.html
Riki . Po pierwsze to automatu nigdy nie zostawia sie na P bez zaciagnietego recznego . Chyba ze droga nie ma pochylosci i auto sie nie stacza . Hamulec reczny powinien byc zaciagany zawsze . Pozatym jedyny system jaki dziala na P to zab blokujacy kola w skrzyni . To nie jest zaden hamulec tylko zwykla zapadka w skrzyni . Wiem bo mialem urwana w mercedesie kiedys jak idiota wbil P podczas jazdy w moim aucie .