Ja też nie. Ale tapicerki mozna sobie było zmienić w BMW. I widziałem takich kilka. Zresztą nawet kolega zapomnialem loginu pisał ze w jego bmw zmieniono wnętrze w salonie. Ten co ma środki foteli różowe.
Wersja do druku
Ja też nie. Ale tapicerki mozna sobie było zmienić w BMW. I widziałem takich kilka. Zresztą nawet kolega zapomnialem loginu pisał ze w jego bmw zmieniono wnętrze w salonie. Ten co ma środki foteli różowe.
pOLICJA zabierze Ci samochód i będzie toczyć się postępowanie.
Pan, który samochód Ci sprzedał, zawsze może powiedzieć, że on sprzedawał inne auto. Będzie jeszcze ciekawiej, jeśli jego wersję potwierdzi poprzedni właściciel.
Nie zapominaj o tym, w jakim kraju żyjesz, i jak łatwo tu władować się w gówno
Najpierw jedź do jakiejś ZAUFANEJ osoby, która po Twoich wyjaśnieniach będzie wiedzieć czego szukać, i jeśli zła teoria się potwierdzi, postaraj się zapomnieć o sprawie i cieszyć się swoim wozem.
Żeby cię pocieszyć, powiem Ci, że czas popularności tego procederu dla pojazdów typu Twój już minął i nie sądzę, żeby ktoś kopał w starym e32, wartym czapkę gruszek. No, chyba, że napiszesz o tym jeszcze na jakimś forum.
Nie tak bardzo dawno w mojej miejscowości w PL została przez Policję zorganizowana akcja i przyjechało dwóch panów z Koszalina.Wyrywkowo były wzywane auta do kontroli...no może nie tak całkiem wyrywkowo.Sprawdzano auta wg vinu i dokowpywano się czy wszystko w aucie jest tak jak powinno...niestety chyba 4 czy 5 aut pojechało na lawecie na parking policyjny.Sprawdzana nawet byla E32 750i mojego Kolegi,która kupiona była przez komis...mojej 730stki,którą wtedy posiadałem nie sprawdzali.Jezeli auto kupione było całkiem niedawno to oddałbym je.Pozdrawiam.
Już dawno nie czytałem postu który by mnie tak wciągnął
"Spytaj milicjanta
On ci prawdę powie!
Spytaj milicjanta
On ci wskaże drogę!"
BTW. Kod tapicerki wspomniany w zamieszczonym numerze identyfikacyjnym pojazdu zgadza się ze stanem stwierdzonym organoleptycznie tj.SILBERGRAU LEDER (0484)
Kolor zczytany z naklejki powinien brzmieć Azurblau Azure Blue Blue 551
Po dość długim pobycie u lekarza można było w święta zakręcić się bardziej koło karoserii.
Bunia po kąpieli ( wygląda na pierwszym foto jak mrówka), w ruch poszedł szampon Gold Class od Megsa . Kabelek wystający z tylnych drzwi - przez noc magicznie rozładował się w miarę nowy akumulator , zagadka do dziś, wszystko powyłączane raczej było.
[IMG]http://imageshack.us/a/img33/2138/201212281040.jpg [/IMG]
[IMG]http://imageshack.us/a/img837/41/201212311046.jpg [/IMG]
[IMG]http://imageshack.us/a/img811/7723/201212311049.jpg[/IMG]
Co jest dość ciekawe lakier w słońcu mieni się na fioletowo . Na przedniej masce widoczne ślady oksydacji. Tak się składa że dostałem "przypadkiem" na święta Clear Coat Safe Rubbing ( również Meguiar's). Wykonałem mały test ma masce:
[IMG]http://imageshack.us/a/img20/396/201212311045.jpg [/IMG]
Ten mały kawałeczek zajął mi dobrą chwilę zabawy szmatką z fibry i kawałka sił w rękach, co dowodzi że lakier w BMW jest mega twardy. Prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie ręcznej korekty lakieru w ten sposób, i czasowo i wytrzymałościowo. Ostatnio bardziej interesuje się detailingiem, w Katowicach mam sklep ***leaner.pl który również prowadzi projekty renowacji i konserwacji lekieru, w moim przypadku byłby to koszt 1000-1500 zł, jednej osobie sama blacha zajęłaby około 40 godzin.
Plany na nadchodzące tygodnie to próba likwidacji wibracji na postoju , np. wymiana świec, poza tym filtrów, oleju ( ma niecałe 10k). Były robione tuleje sanek, amory przód, olej filtr skrzynia, , wyciek dyfru, wyciek skrzyni, łożysko podpory, i inne mniejsze pierdoły - na więcej kasy nie było ;]. Poza tym auto potrafi zgasnąć w końcowej fazie mocniejszego hamowania oraz szarpnąć do przodu ( skrzynia? ) - jak dotąd 2x.
Zakupione Alpiny 17'' na wiosnę, z tym że brak dekielków , ale to standard, trzeba będzie jakoś dorobić, może jakimś cudem się uda.
No widać w tle kółka, Warto się pobawić w detaling sam się tym zainteresowałem :P
nie doczytałem w wątku czy znalazłeś ori naklejki z num lakieru,jeśli pominąłem to sorry.....co do lakieru jeśli masz taki jak ja Lazurblau metallic 294 to normalne że w pełnym słońcu jest fioletowy :) to właśnie jego piękno że wygląda jak granat a mieni się mocno na fiolet :)
Zakladaj rolki alpiny, zimy nie bedzie:-) zmien kierunki i te wstretne lampy z przodu i bedzie jak bog przykazal.