-
Dobre jest. Tak się dobiera aby dostawał odpowiednią dawkę. Jak ustawie mniej to hany czerwone nie wyrabiały. Z tabel wynikało że bez problemu powinny obsłużyć ale się okazało że jednak nie.
Prins działa na ciśnieniu 3, 5bara i jeździ. Hany są przystosowane do wysokiego ciśnienia.
Czyli ciśnienie się dobiera do wtryskiwaczy.
Przy tym samym czasie otwarcia wtryskiwaczy przeleci tyle gazu na ile ma wydajności wtryskiwacz. Jak wtryskiwacz ma dużą wydajność to trzeba dać mniejsze ciśnienie. Jak ma małą wydajność to trzeba dać większe ciśnienie. Z tego powodu musiałem ustawić duże bo durne tabele kłamią. Ale bardzo ładnie pracuje silnik na tym ciśnieniu.
-
ja mam ciśnienie około 1.1-1.2 i wtryski omvl z dyszami tylko nie pamiętam jakimi i przełącza mi z lpg na pb a spala mi 20 litrów...... jak wyjołem dysze to go przylewało przy ruszaniu i paliła 25l a mimo to przełączała na pb..... więc o co chodzi?
-
Spadek ciśnienia najprawdopodobniej ale z jakiego powodu to trzeba by ustalić. Jak wielozawór jest z wyjściem 6mm to nie ma co się dziwić.
Może być gdzieś rurka zagięta. Może być elektrozawór za mało wydajny. Może być rurka 6mm zamiast 8mm.
Może reduktor nie wyrabiać. Może być zapchany filtr fazy ciekłej.
Może być źle ustawiony program a dokładnie źle ustawiony próg minimalnego ciśnienia.
-
z tym zapchaniem filtrów to wątpie.... po przejechaniu 30km od założenia całkiem nowej instalacji już był taki problem....
-
-
Albo ktoś co to montował nie był świadomy do jakiego smoka montuje albo ktoś szukał oszczędności.
-
niestety ta pierwsza opcja..... prosiłem kme gold dostałem silver o wielozaworze fi8 nie pomyślałem ale nawet jak bym powiedział pewnie i tak by to nie było uwzględnione tak jak z parownikiem......
seban123 ile pali Ci lpg? masz automat czy manual?
z kąd jesteś dokładnie bo będę chciał klimę zrobić a widze że się trudnisz naprawą klimy..... dasz radę coś zmotać z R12? odp na priv