Tarcze i klocki ATE wymieniane 2 miechy temu. Wczoraj mierzylem dla pewnosci tarcze na tokarce - zero bicia
Wersja do druku
Tarcze i klocki ATE wymieniane 2 miechy temu. Wczoraj mierzylem dla pewnosci tarcze na tokarce - zero bicia
Jakie zmierzyłeś bicie tarczy?
Piasty pod tarczami wyczyszczone na błysk przed montażem?
ttrol przyrządem na tokarce (takim zegarowym)
piasty wyczyszczone jak przysłowiowa p*zda anioła :P
Juz nie mam pomysłów. Niewiem czy wymieniać piasty, czy przyjrzeć się jeszcze przekładni. To bicie nie jest typowe dla hamulców, bardziej bym powiedział że "trzepie całą budą" aż widać jak lusterka zewnętrzne drgają :-/
Sam z tym walczę, sprawdź jeszcze czujnikiem zegarowym czy piasty nie mają bicia.
Nie pytałem jak mierzyłeś, tylko jakie miałeś wyniki :)
Bywa też tak, że przy miękkich tulejach górnych wahaczy podczas hamowania tak zmienia się geometria plus zbieżność, że zaczyna telepać. Ale jeżeli nie dokuczają Ci wibracje podczas normalnej jazdy to szukałbym dalej w hamulcach.
tutaj masz podbny temat, we wszystkich 7er jest ten problem, więc nie kieruj się tym, że to e65
http://7er.pl/showthread.php/43034-D...110-130/page13
nie ma co tematów powielać.
Przejrzyj www.meeknet.co.UK i shimmying czy jakoś tak - fajne rady byly
A tylne tarcze dobre ?? Nie czytałem całego tematu, ale pamietam jak sąsiadowi waliło aute w hondzie i też byłem pewny że to przednie tarcze a sie okazało ze tył. Zmienił i idealnie.
U mnie tez bicie mam. W kazdej e38 i e65 mialem. Wymienione polowa auta i i tak delikatnie bije.
Przy delikatnym dotchnieciu hamulca bije. Jak mocniej wcisne to przestaje. Wymienione wszystko to co u autora tematu plus nowe felgi i nowe piasty. Nic sie nie zmienia. U mnie auto cale wpada w wibracje. Zbieznosc ustawiana 3 razy. Opon nie tnie itd.
Pzdr.
Próbowałeś na aucie doważyć ?