-
Na pewno jakaś różnica w osiągach jest ale niewielka. W zeszłym roku sprawdzałem osiągi swojego auta i do setki rozpędziło się na słoneczkach w równe 7s czyli mniej więcej tyle ile powinno. Problemem jest raczej waga koła - 10J waży ponad 30kg. I to już czuć bo można dostać choroby morskiej, amortyzatory sobie nie radzą z tłumieniem takiego ciężaru.
Na dobrych drogach jedzie się ok chociaż im szersze koło tym mniejsza precyzja skrętu. Na wąskiej oponie delikatnie skręcisz kierownicą i auto skręca, na szerokim walcu tego już nie ma. Jest martwe pole. Czuje się to szczególnie przy dużych prędkościach gdzie koryguje się skręt właśnie takimi małymi ruchami.
-
przód 9J waga 28 kg z oponą 245/45/19 i tył 10J waga 30kg z opona 275/40/19
-
Troszkę nie rozumiem dlaczego ktoś się pyta co będzie jak założy większe koło ? A co ma być ? Przecież auto nie zacznie latać,a Bmw to Warszawa czy Fiat 126 żeby po 100km łożyska siadły :D Trzeba tylko do felgi dobrać oponę żeby ładnie się prezentowało i cieszyć się z lepszego wyglądu.Ale wz 95 na E38 wygląda super :o
-
na chwile obecną to d. blada , zawinęli mi felgi w trakcie świąt..
ale poszukiwania trwają, z względem na odpowiedni kapeć
-
Masz myśli te za 1700zł ? Bo właśnie mnie też ktoś ubiegł,za długo się zastanawiałem...ale za to trafiły mi się styling 176 a więc też nie jest źle.
-
jaka jest średnica piasty w e65... ja juz miesiąc odkąd kupiłem słoneczka borykam sie z wibracjami... dziś podczas wymiany wahaczy zauważyłem ze felga ma luz na piaście... nie powiem kto mnie zapewniał ze jest ten sam rozmiar piasty co w e38..... poza tym czytam temat i widzę ze wszyscy zakładają balony na zarąbiste felgi.. ja kupiłem z oponami 245/40- 275/35 i wygląda super oceńcie sami....
http://img189.imageshack.us/img189/6769/imag0116hc.jpg
Uploaded with ImageShack.us
-
jak dla mnie to wygląda zajebiście!
-
-
Wygląda fajnie , może masz te felgi z e39 ,założ pierścienie centrujące i po sprawie :)
-
Jest taki sam rozmiar pisaty w E38 i E65. Może ktoś już coś kombinował z tymi felgami.