wyjąc lepiej nie nie przeginaj pały albo ja wyczysć albo zmień na nowy wkład papierowy lub wkładkę jeżdżenie bez to wybitna odwaga lub nadmiar gotówki mał zairnko pasku zrobi ci niezłe kuku na gładziach
Wersja do druku
wyjąc lepiej nie nie przeginaj pały albo ja wyczysć albo zmień na nowy wkład papierowy lub wkładkę jeżdżenie bez to wybitna odwaga lub nadmiar gotówki mał zairnko pasku zrobi ci niezłe kuku na gładziach
cursor dokladnie, ta zwężka to najprawdopodobniej tlumik szmerów, do tego sprawia ze silnik nieco bardziej ospale reaguje na pedal gazu, teraz jak ja wyjalem to czasem musze myslec nad delikatnymi ruchami stopą bo auto zrobilo sie bardziej narowiste i potrafi szarpnąć. siatki w przeplywomierzu sa po to aby ukierunkowac strumien powietrza gdy w niektorych samochodach przeplywka jest tuz za kolankiem 90 st na przyklad. w m60 dolot jest caly prosty wiec usunalem je, zawsze to ciut wiekszy flow :D
jazdy bez filtra nie polecam, wystarczy ze jakies auto przed toba podniesie kurz i piach z drogi i masz piękne piaskowanie cylindrów
nie rozumiem tylko po co jest jeszcze siatka za gorącym drutem ? widywalem tez przeplywki wogole bez siatek, np w fordach i takie z siatką tylko na wlocie. Te siatki są zdejmowalne na stalowych pierscieniach zabezpieczajacych a nie sa jednolite z obudowa wiec w domysle producenta można je zdjąć wnioskuję. Bo jesli chodziloby np o czyszczenie to przeciez wklad jest wyjmowalny, poza tym wystarczyloby aby tylko z 1 strony byla wyjmowalna. tak sobie to rozkminiłem :p
A może to kwestia produkcji, może tak było szybciej lub taniej? ;)
W m57 siatka na wlocie przepływomierza też jest demontowalna, tyle że jest wklejona. Może po prostu tak było prościej z produkcją. Zauważ że w tym samym dieslu siatka nie jest na całym wlocie przepływomierza, a przed małą rurką w środku przepływomierza(mówię o przepływkach po poprawkach)
A jesteś pewny, że był to termiczny przepływomierz? Np. w mitsubishi były przepływomierze ultradźwiękowe(w fordach chyba też były takie, w metalowych obudowach) z tego co pamiętam one nie miały wspomnianych siateczek
dokladnie byl on w metalowej obudowie, wygladal chyba tak samo jak ten:
http://srvimg09.tablica.pl/images_ta...kii-czesci.jpg
znajdowal sie on w escorcie 1.3. To byl strasznie prosty silnik, OHV, zawory na mechanice,zeliwna glowica itd. więc wydaje mi się że byl tam też drut. Ta rurka w nim jest umiejscowiona dokladnie w polowie promienia przekroju przeplywki co swiadczylo by o tym, ze producent chcial w ten sposob usrednic odczyty predkosci powietrza. (moze dlatego nie ma siatexa)
a co do przeplywki z m57 to mowisz o takiej http://www.motonacja.pl/allegro/nobi...womierz_1c.jpg ? tutaj siatka jest tylko w srodku światla, gdzie powietrze jest szybsze więc co ona zmienia ? ma zwolnić przeciąg do poziomu przy krancach obudowy? jeśli tak to siatka po calosci przekroju zwalnia powietrze nie tylko w środku ale tez na krańcach więc tak wlasciwie to nie zmienia tego stosunku ?
mam stozek w 540i, fajnie brzmi na Vce :) ale to tylko dlatego ze po dzwonie popekala mi ori pucha i musialem na szybko czymś ją zastąpić i tak juz zostalo. nie wiem jak to sie ma do osiagow ale z doswiadczenia wiem ze zastepowanie seryjnej puchy w beemce czymkolwiek z reguly konczy sie źle. kiedyś w e36 mialem dolot BMC CDA za 9 stów kompletny dedykowany z chwytem powietrza ze zderzaka i wg hamowni to nie zmienil absolutnie nic w wykresie, więc od tamtej pory jestem sceptycznie nastawiony
dokladnie, jakies tam rury blachy inne badziewa to zwykle druciarstwo i nic niezmieni, ja wam powiem co jest dobre, seria! a nie, polak wsadzi lpg, stozki i inne wkladki a pozniej ze auto lepiej idzie.... ludzie dajcie na luz... wszystko pod maska jest zwymiarowane, obliczone aby wykorzystac w pelnie osiagi wszystkich podzespołów
można poprawić ale na pewno nie stożkami za 50zl z allegro. Ta zwężka mnie np mocno zdziwila, taka restrykcja z 100 na 55mm to bardzo duzo... to chyba nawet przepustnica w m60 ma wieksza średnicę, wiec wychodziloby ze to najwezsza czesc dolotu. Dodatkowo nie jest przeciez tajemnicą, ze m60/m62 na poluzowanym wydechu wypluwają z reguly wiecej PSów na hamowni niż na serii