Jest na to rada, można delikatnie przyspawać nakrętke do śrub i odkręcić:D I wtedy 4 zabezbezpieczające śruby wraz ze złodziejką kupić za pare groszy:D noo chyba że jest alu, to pomysł odpada...
Wersja do druku
Jest ładne alu i szkoda zniszczyć. W e36 nic się nie działo ze 'złodziejką' Używana tylko do wymiany felg lato/zima.
Słyszałem o metodzie ze spawaniem i nabijaniem, ale to zostawiam na ostateczność.
To może ja się wypowiem, miałem z tym problem w zeszłym tygodniu. Złodziejka w ASO kosztuje ok 36zł. Musisz mieć jej nr, który jest na samej złodziejce oraz na końcówce śruby.
Mojemu znajomemu udało się odkręcić złodziejkę żabką, jak masz jakąś solidną to chyba warto spróbować. Jak tak nie da rady, to doświadczony wulkanizator powinien mieć swoje sposoby na odkręcenie.
W ASO Wrocław chciałem żeby mi dopasowali, ale po 1 mogą nie mieć wszystkich na stanie, a po 2 już zaczynali liczyć roboczogodziny :) Tak więc lepiej samemu odkręcić jedną śrubę i udać się do nich po przejściówkę :)
Ja w zeszłe lato zapłaciłem dokładnie 28,11zł wyszedł pan z walizeczka i grzecznie dobierał odpowiednią aż dobrał. (AUTO FUS)
W ASO wyglada to tak że oni najczesciej zamawiaja taką złodziejke a na stanie maja komplet do dobierania wiec dla Ciebie faktycznie najleprzym rozwiązaniem bedzie odkrecenie jednej i zamowienie pod nią złodziejki bo na stanie na sprzedaż mogą odrazu nie miec
EDIT:
Zapomniałem że miałem 10% rabatu
Eh u mnie o walizce nie było mowy, widać zależy od serwisu i od człowieka..
EDIT:
Dokładna kwota z zeszłego tygodnia to 34,07zł.
To mówicie, że na szpilce jest też numer?
Tak, od wewnętrznej strony.
Jeśli nie znajdziesz magika na wulkanizacji, to metoda z dospawana nakrętką działa w 100% ;)
Wielokrotnie testowane (również na ukręconej śrubie) prosta i bardzo szybka metoda.