Panowie!
trzymamy sie dyskusji i nie obrazamy sie nawzajem!
Wersja do druku
Panowie!
trzymamy sie dyskusji i nie obrazamy sie nawzajem!
ręce opadają chłopaczku, czy ty rozrozniasz cos takiego jak nawiew/ciąg powietrza od podciśnienia, czyli cisnienia nizszego niz atmosferyczne ? twoim zdaniem wiatrak przed chlodnicą obniża ciśnienie atmosferyczne? a czasoprzestrzen też zagina ? <cegła> Jak nie umiesz skumać to sobie kup barometr i postaw - przed autem i w komorze silnika i zobacz jakie jest cisnienie :D
Strasznie ciężko się z toba gada, naprawde. i daruj sobie osobiste wycieczki typu jestes ograniczony,robisz drut , zamiast obrażać moja skromna osobę pokaz nam co ty robisz, ciekaw jestem jakie masz doswiadczenie w temacie bmw, bo wiedzą to sie nie wykazales poki co :)
A kto mowi o ciśnieniu atmosferycznym...ciekawe jaki ty ,masz sposób na jego obniżenie haha...no nie mogę już.Idź synku jeszcze raz do podstawówki i sie doucz...Ja ci tylko staram się wytłumaczyć,że nawet zwykła suszarka do włosów powoduje nadciśnienie i podcisnienie...tak jak i odkurzacz co już było wspomniane...a to,że nie udusisz się w pokoju...o czym pisałeś,w którym używasz odkurzcza zawdzięczasz tylko i wylącznie temu,że okurzacz nie ma odpowiedniej mocy i miesza powietrze w jednym,tym samym pomieszczeniu ale gdyby ten sam odkurzacz miał odpowiednią moc zasysania i wystawiłbyś go z tego pokoju a wewnątrz pozostawił rurę ssacą to dokonałbyś żywota niewatpliwie a flaki wyrwało by ci na zewnątrz z powodu nagłego spadku ciśnienia na zewnątrz twojego ciała...tak jak to dzieje się z rybami głębinowymi nagle wyciągniętymi na powierzchnię.A jeśli chodzi o czasoprzestrzeń to zagina ją twoja ogromnej mocy ignorancja.Pozdrawiam.
o ciśnieniu atmosferycznym mówi definicja podcisnienia ktora sam przytoczyles:
Podciśnienie – różnica między ciśnieniem atmosferycznym a ciśnieniem bezwzględnym w przypadku, gdy jest ono mniejsze od atmosferycznego.
luźno chodzący na powietrzu wiatrak, taki jak ten na visco, nie wytwarza nigdzie żadnego pod- ani nadciśnienia, bo żeby je wytworzył musi być absolutnie szczelny układ, a komora silnika w e38 na pewno nim nie jest. To tak jakbyś wykręcił z listwy wtryskowej przewód doplywu paliwa i wlozyl go do wiadra - jakie bedzie cisnienie paliwa w wiadrze? a teraz wepnij go spowrotem w listwe i zmierz ciśnienie - 3,5b. W wypadku visco jedyne co wiatrak robi, to wytwarza sztuczny nawiew powietrza na chłodnicę, a nie żadne ciśnienie. paniemajesz?
arturo193 -nie bądź taki zaczepny i konfliktowy - proszę :) Skończy się tym, że nikt z Tobą gadać nie będzie chciał i zostaniesz ze swoimi problemami sam.
Powstrzymajcie się Wszyscy od osobistych przycinek !!!
Każdemu ruchowi gazu i cieczy towarzyszą zmiany ich ciśnienia.
Uczą tego dopiero na studiach kierunkowych -- nazywa się to "mechanika płynów" i obejmuje wiele zjawisk, między innymi efekt Venturiego, gdzie płyn przepływa przez zwężenie. Jego prędkość się zwiększa a ciśnienie zmniejsza, mimo że "na zdrowy, chłopski rozum" w zwężce ciśnienie powinno być wyższe niż przed zwężką.
Z równania Naviera-Stokesa wynika że "dla płynu idealnego o zerowej lepkości, przyspieszenie jest proporcjonalne do pochodnej ciśnienia". Dla płynu rzeczywistego, przyspieszenie jest zależne także od jego lepkości, ale nadal zmienia się ciśnienie.
Powietrze znajdujące się 1 metr od wentylatora po jego stronie ssawnej musi przyspieszyć z zerowej prędkości, jeżeli wentylator je wciąga. A więc zgodnie prawami z fizyki MUSI spaść ciśnienie i temperatura (wynika z równań termodynamiki gazów).
Polecam najpierw poczytać, a potem dyskutować:
http://www.plan-rozwoju.pcz.pl/wykla...a_plynow_w.pdf
Jest to znana mi teoria, aczkolwiek w przypadku o ktorym tutaj toczy się dyskusja niezbyt zdaje ona egzamin. Polecam eksperyment z barometrem jeśli ktos ma wątpliwosci co do ciśnienia powietrza wokół chlodnicy :)