W poprzednich postach pisałem że LT bo było to jedno z 3 aut do wyboru ale jeśli faktycznie bierzesz też pod uwagę Renaulta to MASTER jak najbardziej na TAK ;)
Wersja do druku
W poprzednich postach pisałem że LT bo było to jedno z 3 aut do wyboru ale jeśli faktycznie bierzesz też pod uwagę Renaulta to MASTER jak najbardziej na TAK ;)
kolego KATANIARZ jak jest wszystko w porządku nic nie ma prawa walić .miałem TRAFICA 98r totalny złom
Master za mały chyba ze Mascott, auto ma służyc do latania w dalekie trasy,musi byc niezawodny, rozważam opcję na bliźniaku np lt46 maxi lub sprinter ale na temat tego merca różnie mówią. Iveco chyba najlepsze bo największe ale i strasznie awaryjne.
Kwota do wydania to max 25 tyś.
Jeśli chodzi o traffica to na co dzień w de. używam takiego do śmigania po lasach w naprawdę ciężkich warunkach , od 3 lat mnie nie zawiódł-nic oprócz łożysk tył nie było w nim robione. Jestem MEGA zadowolony z tego auta pomijając v-max 140km/h i trochę małą ładowność.
iveco odradzam....to jest pomylka....
Mascott mega mega mega nie wygodny wiec na trasy odpada
kurde każdy ma inne zdanie:smile: jedno jest pewne z tej trójki LT,SPRINTER,IVECO. to iveco ma najmocniejsze podwozie ,solidna rama,most na resorach piórowych,przód na drążku skrętnym z możliwością regulacji prześwitu
Hej napiszę ci tak jeżeli miał bym do wyboru iveco a mercedes napewno brał bym iveco. Użytkuję iveco już od roku mam rocznik 2006 przed liftowy z silnikiem 3l na chłodni i nic się nie psuje poza szybko kończącymi się klockami nie pali oleju ma moc, na dalsze wyjazdy wygodny cichy. Jest jeden minus pali więcej niż np sprinter mi wychodzi średnio 12 l/100km. Poza tym mercedes ma słabszą ramę iveco spokojnie wytrzymuje 3-4 t na pace mercedesy już się lamią przy takim obciążeniu, paląc przy tym oleju straszne ilości.
Tak jak pisałem may zabudowy Durissoti 4.8x2.25.230 załadunek na wysokości 40cm ,ładowane po 4tony rama, jest seria jak w blaszaku max, a nawet mam przedłuzoną o 70cm niz seria.Tygodniowo robie ok 3tys.km i jest wygoda i komfort przy maxymalnym spalaniu tu uwaga 11Litrów na 100km!!!!Mielismy tez Forda transita 2.4tddi90km wersja Jumbo i tez bardzo go polecam nawet te konie dawaja spokojnie sobie rade przy załadunku ok 2,5tony na np;a4 w de:)Każdy mówi że "Ford głó,,, wart "zgodze sie ale to takki zajechany nie dbany! Nasz Dci ma przebiegu dobrą bańke jedzie i wygląda na 350tys.km bo jest robione wszystko na czas ,a nawet nie kiedy z wyprzedzeniem.
Iveco odpada... wiec albo LT z silnikiem wyłącznie 2,5 tdi albo Sprinter 2,9