Więc tak:
M62
- w silniku Krzyśka 7ta - śrubki na miejscu
- w silniku Ariusza - śrubki na miejscu
Widać, że inżynierzy w BMW zauważyli problem pomp w M60 :)
p.s. Pomimo wszystko - u siebie również zdejmę :evil:
Wersja do druku
Więc tak:
M62
- w silniku Krzyśka 7ta - śrubki na miejscu
- w silniku Ariusza - śrubki na miejscu
Widać, że inżynierzy w BMW zauważyli problem pomp w M60 :)
p.s. Pomimo wszystko - u siebie również zdejmę :evil:
Czy coś takiego ma miejsce przy 3.0 Diesel??
Nic podobnego. Jest OKCytat:
Zamieszczone przez coboss
W moim M62TU robiłem kontrolę przy przebiegu ok 300 tys km i wszystkie śrubki na swoim miejscu i mocno skręcone, nic nie poprawiałem. Obecnie 370 tys przebiegu i nadal OK.
Jakiś czas temu miałem 840-stkę z M60 i tam nie było już tak kolorowo, ale w porę wyjąłem dwie śrubki kąpiące się w misce olejowej i poskręcałem całość do kupy.
Z tego co czytam, to problem dotyczy wszystkich M60 i niektórych M62 pewnie tych z pierwszych lat produkcji, ale chyba nikt nie spotkał się z problemem odkręcających pomp przy M62TU.
Pozdrawiam :)
ekhm... a co to jest za skrót: "TU" ?? :?
Znaczy że silnik z vanosem :)Cytat:
Zamieszczone przez RockR
Dokładnie i z elektryczną przepustnicą o ile dobrze pamiętam.Cytat:
Zamieszczone przez Damias
I z jednym i z drugim ;)Cytat:
Zamieszczone przez piotr e38
Dzisiaj sprawdzone M62 śrubki na miejscu :D Plus wymiana oleju 0W40 EDGE Sport ;)Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
Czy zdejmowanie miski olejowej łaczy sie z koniecznoscia wymiany jakichs uszczelek czy mozna zakladac "stare"?
i jeszcze maly OT tutaj, bo w tematach o olejach niczego nie znalazlem na ten temat:
max mt piszesz ze wlales 0w40 czyli fullsyntetyk. Miales juz przedtem pelnego syntetyka czy zmieniles polsyntetyka na full - pytam przy tej okazji bo czytuje ze niektorzy robia takie zamiany ale z tego co wiem to nie wolno zmieniac gorszego gatunkowo oleju na lepszy bo wyplucze i porozszczelnia silnik (nagary). Jak to w koncu jest, bo mam 1,5tys. do wymiany i sam juz nie wiem co kupić do siebie. Jeśli wierzyć plakietce to mam teraz BP 10w40 (wym. przy bodajże 200 011) po dolewkach Valvoline'a (u wieslawa) i Mobil Super S od siebie (oba 10w40). Silnik obecnie ma (podobno) 213tys. Pod korkiem widać że ścianki pokrywy są brunatne.