-
ja pindole kombinujesz jak koń pod górkę podałem ci najprostsze rozwiązanie napisze jeszcze raz krok po kroku
1. weź cyfrówkę lub tel z dobra kamera
2 znajdź kawałek prostej z 2-3km
3. jak jest sucho włacz nagrywanie i trzymaj lewa ręka kamere cyfrówke lub telefon a prawa kierownicę
4. wrzuć tryb sport i wdepnij do końca kręć tak długo jak wytrzymasz nerwowo potem wrzuć to na youtube i daj nam link rozwiążemy twój problem
ps nie stawaj pod fest górke ale tez nie jedź z fest górki
-
a jak jest leworęczny ???:-??????
-
A po czym mechanik twierdzi,ze masz skrzynie 5hp30? moze nie spojrzal na tabliczke,tylko sprawdzil w jakims katalogu z błędem. Wejdź pod auto i zobacz. Skrzynia 5hp30 spokojnie siądzie na 3.0, skoro na 4.0 pasuje. Może ktoś zaszczepił samą skrzynię wraz z elektroniką.
-
no właśnie o tym tez nie chciałem pisać ale dobrus to poruszył M60B30 i M60B40 maja identyczne wyjścia na skrzynie także niby czemu dzwon na skrzyni miałby być inny ????? jak jest leworęczny to odwrotna kolejność trzymania i tyle
-
Poczekajmy na nr z bloku.
-
Zeby sie nie okazalo ze to jakas juma jest z przeszczepionym VIN-em:mmph:
-
jutro sie tym zajme , raczej pozostanie mi sprawdzic po numerach bo przeciagnac go to nie bardzo bo teraz jest mokro praktycznie caly czas i nie ma jak:(
-
Kolega przekładał silnik z 3.0 na 4.0. Jest więcej różnic niż się wam wydaje. W e32 jest różnica w długości skrzyni, długości wału, lewarku zmiany biegów czy linkach od nich i innych.
-
ale ogolnie skrzynia z 4.0 nie pasuje do 3.0 ? jak ktos wie cos konkretnego na ten temat to prosze o wypowiedz...
-
Pasuje, tzn można ją przykręcić ale czy to będzie działać? Raczej nie. Skrzynia w 4.0 jest o wiele większa i jak już kolega napisał wał jest krótszy. Wątpię żebyś latał m60b30 na skrzyni 5hp30. Ja widzę 2 opcje albo masz wsadzone 4.0, co byłoby dziwne że o tym nie wiesz bo to lepszy silnik niż 3.0 i sprzedający powinien o tym poinformować na swoją korzyść. Druga opcją to pomyłka mechanika. Innego racjonalnego wyjaśnienia nie widzę. Nie ma co więcej gdybać, podaj numery z bloku to będzie wszystko wiadomo. Zrób też zdjęcia silnika dla pewności.
Na darmo będzie ta cała polemika jeżeli okaże się że mechanikowi coś się pomyliło :)