Zgrozą bym tego nie nazwał... :roll: to właśnie jest piękno kapitalizmu: klient chce welur -> klient ma welur.
Spróbowalibyście sobie tak wybrzydzać kupując auto w PRL albo ZSRR :hah:
Wersja do druku
Zgrozą bym tego nie nazwał... :roll: to właśnie jest piękno kapitalizmu: klient chce welur -> klient ma welur.
Spróbowalibyście sobie tak wybrzydzać kupując auto w PRL albo ZSRR :hah:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5061167 e-65 z tamtych czasow.jednak polak potrafi niemcy doiero niedawno ulepszyli ten projekt i mamy e-65 a najbardziej widac to w srodku
co wy do tego weluru??? uwazam ze dobrze zadbany welur wyglada o wiele lepiej niz poprzecierana, wyblaknieta brudna skora
no w końcu :D czekałem na krzywego :D
Może i masz racje ale raz że do 7er mi welur nie pasuje a dwa wyciera się szybciej od skóry więć po kilku latach wygląda gorzej niż kilkuletnia skóra.
a widac ze cierpliwy jestes, a co do czego tiger to tu masz 14 letni welur i naprawde niewydaje mi sie ze jest powycierany i powiem jeszcze tak ze niewydaje mi sie aby welur siebardziej wycieral od skory, jedynie co to moze troszke wyblaka z czasem na sloncu ale aby sie wycieral szyciej??? naprawde tego niezauwazylemCytat:
Zamieszczone przez olejus
http://forum.7er.pl/album_pic.htm?pic_id=477
http://forum.7er.pl/album_pic.htm?pic_id=480
szukalem tez fotek tristezy.. ale to jego fotki wiec niebede ruszal, i wiesz powiem ci tak ze niewidzialem jeszcze (bo moze jest tego malo) przetartego weluru, a skore juz wiele razy
Skór już wiele widziałeś bo skóra jest cząściej spotykana i tez sa różne jej rodzaje. Na fotkach które wkleiłes widać ze ogólnie wnętrze jest bardzo zadbane choć sa one zrobione typowo jak do sprzedazy samochodu gdzie nie widać fotela kierowcy gdzie wiadomo ze wygląda zawsze gorzej. Tak jak zaprezentowane fotki z zadbanym kilkunasto letnim welurem też mogę dać przykład kilkunastoletniej skóry która wygląda lepiej niż w niktórych 5-cio latkach.
hola hola ;) o auto czy w skórze czy w welurze trzeba/mozna dbac. A sie faktycznie troche zapedziłes bo piszesz o brudnej wytartej skórze i bardzo dobrze utrzymanym welurze ;)Cytat:
Zamieszczone przez krzywy191
NIe wiem jak jest w przypadku weluru ale wiem ze skóre mozna z wysmienitym skutkiem reanimowac ;) sposoby nawet na tym forum ;)
Ale o gustach nie dyskutujemy a wydaje mi sie ze to w tym kierunku idzie wiec pozdrawiam serdecznie i koncze wywód ;)
Ja bym kupił auto z welurem. Potem telefon i jazda do JAVA CAR ;D
Wtedy masz skóre jaką chcesz i jaki kolor Ci pasuje. Robisz pełnego indyviduala za kasę zaoszczędzoną na kupnie auta z welurem ;)
Poza tym przy wsiadaniu do auta ze skórzaną tapicerką masz specyficzny zapach, zapach prestiżu ;D a przy welurze hmmm pachnie jak w astrze classic
EVAN, z tym prestiżem w aucie które można mieć za 20 kPLN to bym nie przesadzał, ale sam zapach akurat też bardzo lubię ;)Cytat:
Zamieszczone przez EVAN
no, tu się nie mogę zgodzić - jednak welury takie jak w BMW albo w starszych Amerykanach - róźnią się znacznie od szmat które teraz można spotkać w autach popularnych. Tamte były takie miękkie i "mechate", w sumie dające też pewne poczucie luksusu. A to dziadostwo w Oplach czy europejskich Fordach nie ma porównania - w wyglądzie i dotyku kojarzy mi się z jakimś syntetycznym brezentem :hah:Cytat:
Zamieszczone przez EVAN
A tak na marginesie - jaki jest cel licytowania się w tym wątku? :) Wiadomo że jedni (statystycznie pewnie większość) wolą skórę, inni preferują welur - i właśnie fajne jest to że każdy może sobie znaleść auto z tym co chce :) Albo zrobić całkiem po swojemu z pomocą odpowiedniej firmy ;)