zalej wodą bo jak padniety to i tak trzeba bedzie wymieniać i woda zejdzie
Wersja do druku
zalej wodą bo jak padniety to i tak trzeba bedzie wymieniać i woda zejdzie
Jak już kupiłeś ten używany termo to po prostu zamontuj i tyle...tak jak ktoś już podpowiedział,postaraj się złapać płyn w jakiś pojemnik i tyle,jeśli coś ucieknie to przecież nie wiecej jak 2 litry.Jednak jeśli się okaże,że ten termostat jest także niesprawny(ja osobiście wierzę,że będzie działać:D) to wtedy już naprawdę kup nowy.Pozdrawiam.
dokładnie jak kolega pisze
kolego KOSAARO już pisałem PŁYN KTÓRY WRZE POWYŻEJ 100STOPNI PŁYN,ROPA,OLEJ
spoko, mnie by żona wywaliła z domu jak bym w garach rope lub olej podgrzewał
Ok, i tak też zrobię. Jeśli uda mi się jutro zabrać za temat to zdam relacje czy to ustrojstwo działa czy nie. Generalnie borykam się z tematem układu chłodzenia już jakiś czas i mam tego powoli serdecznie dość, jeszcze trochę i spalę ten samochód albo zepchnę do w przepaść. Póki co dziękuje za rady oraz ocenę mojej osoby. Stosunkowo udanej nocy.
no to przy ciśnieniu 999hPa wrzało bedzie 98 stopniach i sie nie otworzy a bedzie myślał, że są bobelki i wrze to jest 100s a musisz zrobić 105s wiec musi być cisnienie ok 2 barów , a nie najprościej zamontować i sprawdziść pare minut pracy i nie trzeba smrodzić ropą w domu
radzicie zalać wodą heh a w silniku przy 105 woda sie nie zagotuje tworząc poduszki powietrzne w bloku
nie bo jest cisnienie około 2 barów i zagotuje dopiero przy 120s , a normalna praca to 108