I po wygranej pudziana hehe
http://sport.wp.pl/kat,60960,title,K...l?ticaid=1d765
Wersja do druku
I po wygranej pudziana hehe
http://sport.wp.pl/kat,60960,title,K...l?ticaid=1d765
"Po walce pojawiły się sugestie, że po takim wyniku walki "Pudziana" z Thompsonem zagraniczni zawodnicy stracą chęć do przyjeżdżania na gale KSW. - Właśnie dlatego podjęliśmy tą trudną decyzję i anulowaliśmy werdykt - wyjaśnili szefowie federacji "
takie rzeczy tylko w Polsce ...
http://sport.onet.pl/kickboxing-mma/...wiadomosc.html
Będzie 3 starcie coś czuje ...
Jak Ci się w Polsce nie podoba wynik a masz znane nazwisko, to stajesz, pokrzyczysz trochę i od razu niekorzystny wynik zmienią... HAŃBA!!!
Patriotyzm swoją drogą ale mimo ze sercem bylem za Pudzianem Zasady i przestrzeganie przepisow to kryteria jakimi sie trzeba kierowac. Anulowanie walki to jedyne sluszne rozwiazanie i wyjscie z twarzą dla federacji KSW.
Jako osoba trenujaca i interesujaca sie sportami walki sledzilem walke bardziej technicznym okiem i bylem zaskoczony przyznaniem wygranej Mariuszowi.
Z niecierpliwoscia czekam na reakcje obu wojownikow...
pomiedzy mariuszem a thompsonem powinna byc dogrywka ale chyba thompson by jej nie przezył nie miał nawet siły się bronić więc i tak pudzian by wygrał .
szkoda ze ksw zeszło na psy bo thompson pokrzyczał i juz zmiana wyniku chyba martin bał się że dostanie od niego po głowie ;)
najbardziej śmieszy mnie wynik po walce z chmielewskiego gdzie przez 3 rundy dostał baty a i tak wygral porażka na maksa i teraz co nie zmienią wyniku ? żałosne
a mamed wielki wojownik tak haha ale kiedy on walczył z kimś dobrym no pytam kiedy ? sami weterani albo świerzaki żałosne jest to już
a po walce z japońcem na jednej z naszej gali przegrał kazzda runde ale oczywiscie nie mogło się to zakończyć jego porażką bo był na ksw i co powinni unieważnic ten wynik prawda no ale japończyk nie krzyczał i nie ważył 130kg ;)
Zgadzam się absolutnie.
Naturalna reakcja na zagrożenie dewaluacji czegoś co długo i wytrwale budowano, a co przynosi spore dochody. Kury znoszącej złote jajka się nie zarzyna, a niestety sobotni wynik mocno podważył bezstronność sędziowania w KSW. Takie są fakty. Trzeba być obiektywnym.Cytat:
Zamieszczone przez sport.wp.pl
pierwszy taki przypadek w świecie MMA pokazuję klasę tego przedsięwzięcia i ludzi pracujących przy tym.
Ale nikt z konkretów do KSW nie chce zjechać :D To jest problem. A Mamed jest też związany kontraktem.. KASA KASA KASA.. Puki co bryluje na polskich ringach.. Jak się douczy, to i z Silvą stanie.. ;) Szkoda że Tito już wymięka w formule :/ Uważam że to doby materiał na mistrza... Nie żebym się tam znał na MMA :P. Ale na Aikido się znam i patrząc na jego ostatnią walkę ma zakusy na mistrza ;)
ja wole boks bo dlugo trenowałem mma intersuje sie od kilku lat trenowałem jakis czas ale stan zdrowia nie pozwolił się rozwijać w tejj dyscyplinie
i z tego co zdązyłem się nauczyć widze ze ksw prezentuje się coraz to gorzej walka chmielewskiego tez powinna byc odwołana ale tak sie nie stało szkoda a ksw zrobiło z siebie błaznów pisząc ze jeden z sędziów dał kartę innego zawodnika tylko ze wynik był jedno głosny wwiec i tak wygrana dla mariusza by była , dogrywka pokazała by jak mariusz nokautuje thompsona i był by świety spokój
ponad to zasada mówi że jeśli zawodnij otrzymuje ciosy bez rekacji obrony oraz nie zadając ciosów jest juz otumaniony i sedzia musi przerwać walkę , w pierwszym starciu ksw16 sedzia dał dupy thompson opuścił ręce i dał się klepać walka powinna być przerwana to samo stało się teraz 30 sec do końca thompson upada nie ma sił wstać nie odpowiada na młotki pudziana nie broni sie dostaje serie ciosów i co i sedzia daje dupy
podobnie został oszukany mój znajomy w walce o mistrzostwo finał pięknie poddaje przeciwnika przeciwnik odklepuje , sedzia kaze wstać i wznawia walke gdzie zszokowany kumpel obrywa i przegrywa gdyż nie był przygotowany na walke będąc pewnym wygranej i takie jest polskie mma śmiech i tyle a koleszka ma z 130kg 2 metry ale wolał sobie odpuścić wyszedł z ringu z honorem i pojechał do domu ,
thompson nie ma honoru i przegrywać też nie potrafi już nie pierwszxy taki jego wyczyn po przegranej ale tylko ksw sie zesrało ze strachu