u mojego kolegi w e38 728i 98r też nie ma tego wskaźnika,przy m60 chyba jest we wszystkich bynajmniej w mojej
Wersja do druku
u mojego kolegi w e38 728i 98r też nie ma tego wskaźnika,przy m60 chyba jest we wszystkich bynajmniej w mojej
Miałem napisać jak rozwiążę problem i chyba już wszystko jest ok. Podmienione zostało tylko visco na jakąś używany zamiennik żeby zobaczyć czy będzie zmiana na lepsze i jest. Temperatura przy termostacie 95C nie przekracza 100C. Zmienię chyba jeszcze termostat na 85C, oby dało się dostać w zamienniku bo ori kosztuje jakieś chore pieniądze.
Co ciekawe stare visco to 2-letni Behr i jak silnik był rozgrzany to sprężało naprawdę mocno. Widocznie mimo wszystko musiało przepuszczać.
To musi byc pompa wody. Masz te same objawy co ja. Ja zalozylem nowa pompe Meyla i okazala sie ze jest do dupy. Wymienilem na nastepna i wszystko gra.
Hej, nie zapominajcie, że wisko może się spóźniać. Do regulacji momentu załączenia służy blaszka bimetalowa, jej odgięcie powoduje wcześniejsze sprzęganie. Jeżeli mocno wieje, to jest dobre, trzeba tylko wyregulować. To jest stary temat z przed lat, jak spóźniały się fabrycznie wiska w e46 M3.