No to nie rozumiem czemu pytasz co się dzieje ale podajesz połowę informacji. Naprawa tego co opisałeś jest banalnie prosta-drugi akumulator i się sprawa wyjaśni:D albo akumulator albo rozrusznik
Wersja do druku
No to nie rozumiem czemu pytasz co się dzieje ale podajesz połowę informacji. Naprawa tego co opisałeś jest banalnie prosta-drugi akumulator i się sprawa wyjaśni:D albo akumulator albo rozrusznik
No juz Ci tlumacze, jak nie zrozumiales: interesuje mnie to, czy da rade reaktywowac ten akku czy nie ma sensu z nim walczyc. Moje pytanie nie brzmialo co jest powodem usterki, tylko czy jest sens lac swiezy elektrolit do akku!? Pozdro
Nie , bo masz aku bezobsługowy.
Kwas(elektrolit) w akumulatorze się nie zużywa! Ewentualnie odparowuje z niego część wody i tylko wtedy należy uzupełnić brakującą część wodą destylowaną, nigdy kwasem bo zmieni się stężenie kwasu. Jeżeli dolałeś kiedyś do akumulatora kwas zamiast wody destylowanej to prawdopodobnie aku jest teraz zasiarczony i nadaje się do wyrzucenia. Jak wymienisz cały elektrolit to będziesz miał dalej zjeb..y akumulator tylko z nowym kwasem:p . Zabieg wymiany elektrolitu ma sens tylko kiedy ten akumulator miał by z jakiegoś powodu zamiast elektrolitu np. połowę jakiś mułów lub osadów co powodowało by zmniejszenie jego skuteczności-tylko skąd by miały być?
Nie ma sensu nic robić - szkoda czasu!!! lepiej kupić coś dobrego. Co do twoich objawów to ewidentnie twój mechanik ma rację- akumulator ma przerwę. Raz jest super i pod miernikiem nic nie pokarze a raz na 30 odpaleń jest lipa i choinka na pulpicie - miałem to tak więc nic go nie uratuje- czeka Cię inwestycja! Gdybyś chciał mam 110Ah z 2010r oryginał VW.
Dziekuje, na takie odpowiedzi czekalem. Co do aku uzywanego, to chyba nic z tego, bo ja jestem w uk. A ak apropo: jaka cena?
Przed chwila wyjalem swoj akumulator i okazalo sie ze to jest 100 nie 110. Czy moglo to miec wplyw na co kolwiek? Jaki pobor pradu powinien byc po uspieniu auta? U mnie na poczatku auto sie nie usypialo, to bral 7-9a. Nastepnie rozebralem podloge, wysuszylem wszystko bo bylo zalane i teraz systemy sie usypiaja elegancko, a pobor pradu jest na poziomie od 0,24 -0,46a. Czy to jest normalny pobor?
Cene aku masz na PW! Co do różnicy między 100 a 110Ah to jest żadna różnica. Ten i ten będzie dla Ciebie dobry. Co do dokładnych parametrów prądu podczas postoju poszukaj na forum gdzies widziałam jakiś temacik z konkretnymi danymi.
Witam mam zamiar kupić też akumulator a mam E65 745I N62 więc pytanie jest moje jaki najlepszy akumulator będzie do mojego autka ???