Wczoraj trasa w sumie mieszana z Sulechowa do Brzegu trochę ponad 220 km trochę przez miasta później w Kątach Wrocławskich zjazd na A4, ja plus Młoda i 2 dzieci więc o szaleństwie nie było mowy wyszło 9.4 l, prawie 4 godz z przystankami.
Wersja do druku
Wczoraj trasa w sumie mieszana z Sulechowa do Brzegu trochę ponad 220 km trochę przez miasta później w Kątach Wrocławskich zjazd na A4, ja plus Młoda i 2 dzieci więc o szaleństwie nie było mowy wyszło 9.4 l, prawie 4 godz z przystankami.
nie no... do kompletu to mi jeszcze trochę brakuje, ale z moim szczęściem.... to będę jechał z prędkością 2x większą niż dopuszczalna, dodatkowo bez pasów i gadając przez komórkę przyłożoną do ucha a z pośpiechu jeszcze nie włączę świateł i pewnie nie zauważę podwójnej ciągłej :D ten typ już tak ma ;p
dziś powrót z Brzegu do domu dokładnie 235 km, przed wyjazdem skasowany licznik zużycia paliwa, wynik 8,8 l. Na pokładzie 2 dzieci ja i Młoda więc normalna jazda bez szaleństw choć korciło.
ja jechalem raz autostradą 80 za ruską cięzarówką (opory powietrza ) i mi wysżło coś koło 7 spalanie :P ale ja mam 2.8
740i TU wersja krotka z dobrym motorem i osprzetem schodzi na trasie jadac do 140km/h (srednia jakies 110km/h) do 9L
No i odezwał się w końcu główny sprawca zamieszania ;D. Powyższy post brzmiał by jak suchy fakt nie poparty praktyką gdyby nie powyższe strony tego tematu. Z Bossem zamieniłem słówko w Ślesinie i właśnie o tych 9l mi napomknął. Cóż gadka gadką ale w rzeczywistości bywa rożnie. No ale sprawdziłem na własnej skórze i jak widać da się machnąć takie spalanie w takim silniku. Nie widzę rzeszy niedowiarków więc myślę że temat jest dla Was wiarygodny. Jak jeżdżę moim e38 tylko po mieście to spalanie wacha mi się miedzy 16-18, poza tym autem śmigam codziennie. Generalnie również lubię "zapierd..." inaczej nie kupił bym takiego potworka. Także z mojej strony temat uważam za wyczerpany. Ceny paliwa powoli maleją więc można znowu poczuć więcej swobody wciskając gaz tym bardziej jadąc po trasie. Tyle ode mnie.
tak poza tematem, na alegro jest E60 z silnikiem 3,0i 270KM, gość ładnie pisze o spalaniu,to jest dopiero eco driving :PCytat:
Miasto- 7-8l/ 100km, Trasa- 5-6l/ 100km
Dodam zatem ze przetestowalem jakies 50x na trasie ponad 1000km :D
Wersja iL ze wzgledu na wyzsza wage i rozmiary wezmie na trasie niestety srednio okolo 0,5L wiecej jak krotka.
Przy tym silniku takie spalanie to zaden problem- ten silnik w spalaniu po miescie zakasowuje hybrydy merca audi lexusa ;)
skoro tak to krótki żywot diesli BMW, a i mniejszych silników też.