hmmm...wiesz, jeżeli jest pochrzanione z elektryką to nie przeze mnie, bo ja elektryki nie ruszałem. A tak było już jak kupiłem. Co z tym zrobić? Jak dojść co jest nie tak?
Wersja do druku
hmmm...wiesz, jeżeli jest pochrzanione z elektryką to nie przeze mnie, bo ja elektryki nie ruszałem. A tak było już jak kupiłem. Co z tym zrobić? Jak dojść co jest nie tak?
Raczej się już nie powykrzywiają bo już jest odcięcie jak należy
M30B30 ma odcięcie przy 6400
M30B35 ma odcięcie przy 6200
Odcięcie zależy od osprzętu silnika i modułu sterującego ja w B35 mam przy 6600 odcinke
Od jakiego osprzętu?Od rozrusznika?Alternatora? Głupoty gadasz....W kompie musiało się coś poj****.Benyhp,zamów sobie chip z allegro który "niby" poprawia osiągi (oczywiście w to nie wierzę) i niech Ci zaprogramują np przy 6500 odcięcie i po sprawie
Johny735,jeśli się ściagasz na ćwierć mili to raczej takie kręcenie niewiele da,oprócz większej prędkości :),najlepsze przyspieszenie ma silnik w przedziale max.momentu obrotowego i mocy(4000....6000 obr/min),dobry short shifter, szybka zmiana biegów i będzie ciężko....
W kompie są stałe wartości które nie ulegają zmianie.
"nowsze B35 na Eml" to jest ta różnica osprzetu przepustnica elektryczna i brak krokowca zarazem inny komputerek sterujący.
Linkowiec ma gdzieś na 6100 6300 zaleznie od roku produkcji.
Dodatkowo te na EML muszą mieć inny rozrusznik bo dźwięk przy odpalaniu jest inny w linkowym jest taki metaliczny.
OKAZAŁO SIĘ ŻE u mnie JEDNAK odcina ale w okolicach 7000 obrotów!!!!! obrotek przekłamuje czy ki czort?
zrób test zegarów A jak nie to masz przesuniętą odcinke :P
Wina zegarów też może być...U mnie znowu kiedyś było tak że temp stała zawsze 2mm za środkiem i myślałem że tak ma być a po zmianie zegarów jest ok;) Dodam że jak zegary nie będą od danego modelu to też mogą przekłamywać.Kiedyś założyłem z 540 i obr przekłamywał.Na wolnych było niby 300obr a odcinało niby przy 4500 ale prędkość na biegach była normalna...