kocur czarnulka... ale zanim sie takiej dorobie to bena bedzie po 10zl.. :/
Wersja do druku
kocur czarnulka... ale zanim sie takiej dorobie to bena bedzie po 10zl.. :/
rodzinabmw popieram że tam dosłownie walizka ma wejść.
To jest miejsce które jest rzadko wykorzystywane przeze mnie dlatego nie zwracam kompletnie uwagi na bagażnik.
Jeśli ma się cała rodzina zapakować pies itp to od tego jest VAN :P
Jeździłem nowym A8 i powiem szczerze że jestem w ciężkim szoku!!!!
Dobrze rozumiem, że F01/F02 które widuje z emblematem 740d to silnik 3.0d tyle, że Bi turbo?? Do tej pory BMW znakowało tą jednostkę jako x35d
EDIT
Sprawdziłem
http://www.bmw.pl/pl/pl/newvehicles/...ical_data.html
Co mam powiedzieć... żal.pl???
Na ile obliczają żywotność silnika na 400tys km?? Bo nie wieżę, że tak wyżyłowana jednostka przeżyje więcej jak pół miliona km :|
Idzie coś takiego zrobić z szybami?? Zawsze mi się to podobało, co prawda teraz nie mam czarnego czy białego auta ale jeżeli można by było gdzieś przyciemnić w taki sposób szyby to przy następnym 7er bardziej bym zwracał uwagę na kolor auta :)
Wiesz co nie wiem jak to jest do końca z szybami, jak konfigurowałem samochód to w opcji wybierasz szyby indywidual które są takie ciemne a to dlatego że mają również za zadanie odbijanie promieni słonecznych.
Można wybierać to pomiędzy tylko szybami tylnymi a druga opcja to wszystkie plus przednia....one są dopuszczone do ruchu drogowego,
Coboss jak chcesz wiedzieć jak wygląda zabieg, to prośbę trzeba będzie skierować do Inżynierów BMW w De. Ale chyba tajemnicy nie zdradzą :(
Nie tylko oni robią takie szyby, wcześniej widywałem je w Audi, wiem, że mają swoją przepustowość za to chciałbym wiedzieć jak oni to robią i czy ktoś więcej po za producentami lub najlepszymi tunerami (Hammann, Alipna czy Schnitzer) robi coś takiego. Było by miło nawet gdyby cena przyciemnienia w taki sposób jednej szyby miała osiągnąć 500zł to na bank znaleźliby się maniacy co wydaliby tą kasę :D
Co do diesla dojrzałem kolejny żałosny parametr czyli przy opcji 740d silnik ma owszem górę KM bo aż 306 ma strasznie dużo niutonków bo aż 600 ale w jakim przedziale!? od 1500-2500 obrotów przy silniku który kręci się do 4400?? Myślałem, że dołożenie dodatkowej turbiny sprawia, że auto owszem ciągnie od samiutkiego dołu ale do jakiś sensownych wartości, blado to wygląda przy wersji 730d gdzie pojedyncza turbina ciągnie 540Nm ale w przedziale 1750-3000 obrotów (chociaż szału też nie ma). Nie mówię, że BiTurbo jest przez to słabsze bo rozpędzie auta od 0-100kmh zajmuje magiczne 6sek ale nie daje to frajdy takiej jak powinno! Owszem 8 biegowa skrzynia biegów przerzuca to niezauważalnie (o ile taką dają bo na poniższym filmiku jest ewidentnie 6-ka) z tym, że diesel nigdy nie ciągną mocno na biegach a teraz to nie ciągnie już wcale! Znika magia silników Diesla BMW teraz to warczące i świszczące gówienka których obrotomierz lata jak w jakiejś małej japońskiej ścigałce :(
Takie małe potwierdzenie:
http://www.youtube.com/watch?gl=PL&v=hMH24-aEAAk
Na początku obrotomierz wariuje później z baraku odpowiedniego przedziału nitonków idzie powyżej 140 km/h zdziebko lepiej niż moje stare E38 :rolleyes:
Bo V8 to V8 a ściema 740d to rzędowe, małe, turystyczne xxxxx i nic tego nie zmieni, nie tego się spodziewałem po najnowszych silnikach BMW!
Jedyna szansa na wyjście z twarzą to zamontowanie w po liftowej wersji V8 czy będzie to 4.0 czy 4.4 mało ważne, zapewne oznaczą to wdzięcznie 750d zwał jak zwał, gotów im jestem wybaczyć to wypaczenie o ile silnik będzie na prawdę godny!
A mi na tym filmiku wydaje sie że wszystko jest ok :)