w tej chwili mozne je nazwac zerowymi poniewaz jak sie przez tydzien utarguje ze 300zl to max ale nad kurierka raczej busem zastanawiam sie juz chwile dluzsza
a kolega jezdzi na swoim ze swoim autem itd
Wersja do druku
w tej chwili mozne je nazwac zerowymi poniewaz jak sie przez tydzien utarguje ze 300zl to max ale nad kurierka raczej busem zastanawiam sie juz chwile dluzsza
a kolega jezdzi na swoim ze swoim autem itd
kurierka ojjjj. zalezy jak trafisz. rejonów nie przybywa , ja jestem juz w tym temacie od 5 lat . Nie zrezygnuje z dochodowych tras, a mam tylko takie . Jestem podwykonawcem oczywiscie firmy SIÓDEMKA :) Ci co maja rentowne trasy nigdy nie zrezygnują, bo pieniędzy jest praktycznie zawsze tyle samo, w listopad grudzień mniej wiecej o 50% wiecej( okres świateczny) . kasę firma wyplaca ale dopiero po 30 dniach od wypisania faktury, jedna faktura miesięcznie, czyli jeździsz przez 2 pierwsze miechy bez kasy :( bus to wydatek koło 20 tysi , tańszego bym nie brał , po pierwsze chyba tylko w opku ciebie by przyjęli z gratem, a po drugie stare auto sie wiecej psuje , jak zatrudnisz kierowce to nie młodziaka zaraz po zdanym prawo jazdy, bo gwarantuje ze po tygodniu jakas przecierka bedzie, albo wiekszy dzwon . zarobic zarobisz , ale latanie z paczkami na 4 pietro po 30 kg to trochę męczace jest. ja mam 4 auta i mi wystarcza, trzeba 3mac rękę na pulsie , teraz troche cena ropy podskoczyła i sie troche denerwuje bo ma iść jeszcze wyżej . Musisz się wywiedzieć jaka była wystawiana faktura przez poprzedniego przewoźnika na rejonie w którym będziesz miał jeździć , odliczyc amortyzacje i koszta paliwa kierowcy , jak zostaje mało to jawet nie startuj , chyba ze na tej taxi to juz tak kompletna klapa .
No musze podzwonic po kurierkach i sie dowiedziec ile placa itd jakie firmy proponujesz a auto oczywiscie ze po 2000r o starszym nie myslalem nawet;)
Jak bys mi mogl "szczurek" na PW napisac jakie mniej wiecej faktury brutto sie dostaje za jedno auto itd dzieki
Odświerze troche temat
Macie jakieś propozycje ciekawych biznesów nie wymagajacych ogromnych nakładów finansowych??
kolego naprawde od serca ci radze nie pchaj się w transport ,wiem co pisze bo siedze w tym kilka lat ,ogólnie prawo w polsce jest nastawione na niszczenie jednostek zajmujących się transportem a wszystkiego dopełniają ceny paliw
mały wkład większe sianko ??? to tylko rolowanko :D
Na samą myśl, pit, cit, zus, srus, czynsze, księgowa i inne atrakcje aż mnie mdli :( Co zarobisz to i tak chcą zaraz zabrać :D
ROOBS cholera nie zniechęcaj mnie i reszty biznesmenów do działania :D a nóż widelec zostanie który ROCKEFELEREM NP:
http://www.youtube.com/watch?v=aRUon0yL35E
albo innym DYZMĄ
http://www.youtube.com/watch?v=my2P1...feature=relmfu
nie to że zniechęcam ale przestrzegam bo ogólnie to w kraju panuje dymanie przedsiębiorcy:mad:
Ja mam swój pomysł, który chce zrealizować ale to już nie w tym roku :/