Drzwi same w sobie są identyczne. Potrzeba tylko i uszczeleki z prowadnicami od podwójnych szybek.
Wersja do druku
Drzwi same w sobie są identyczne. Potrzeba tylko i uszczeleki z prowadnicami od podwójnych szybek.
W przypadku dokładania atermicznych szyb, konieczna jest wymiana "ameliniowych" srebrnych listew, na te czarne? Chodzi o te wewnętrzne listwy.
Potrzebne są tylko i nic więcej.
-szyby grube
-uszczelki gumowe z grubych szyb + te co idą w środku w drzwiach
-plastiki do okoła szyb te w środku co są
-aluminiowe ramki do szyb przednich i tylnych te pomiędzy szybą główną a tą trojkatną w rogu - z szyb grubych
-listwa wewnętrzna pomiędzy boczek a szybę z tych grubych
-odnośnie prowadnic wewnątrz w drzwiach ( tymi za boczkami) można je wymienić, ale prościej jest porozginać stare aby weszła większa uszczelka ja tak zrobiłe i wszystko śmiga wzorowo
Ja teraz cały czass mowie o e38 .A w e32 jest to samo ?
Faktycznie w temacie zrobił się mały bałagan, ja wrócę jeszcze do atermiki, w E32.
Chcąc uściślić jednoznacznie i ostatecznie, czy owa listwa zaznaczona na obrazku (wykorzystałem zdjęcie kolegi Epul), może zostać stara z "cienkich" szyb?
Zazwyczaj jest tam ładna aluminiowa polerowana listwa, a w Twoim przypadku czarna.
Pewności nie mam, gdyż wiadomo szyba jest grubsza.
http://s1.pokazywarka.pl/bigImages/1292457/4498485.jpg
To wiadomo, konkretnie chodzi, czy listwa od "atermików" różni się wymiarem.
W e32 jest trzeba więcej rzeczy niż w e38. W e38 kupujesz szyby z uszczelkami, w których one jeżdżą i cieszysz się atermiką :D
Pytanie zrodziło się, gdyż nie do każdego wnętrza wizualnie (zwłaszcza, w pelnym pakiecie chromline) pasuje czarnuszek i była obawa, czy w przypadku atermiki nie jest człowiek odgórnie skazany na tą nieszczęsną listwę :)
Pisząc, że nie jest to "ori rozwiązanie", masz na myśli, zmontowanie tego na jakimś patencie (przerobienie itp), czy po prostu pozostawienie aluminowych, nie montując plastikowych?:) :)