-
Do Hondy Civic V Gen zestaw turbo kosztuje 4.000 zł... chłopaki z Civic Klub'u wykombinowali patent wsadzenia turbo od jakiegoś busa bodajże IVECO :) tylko że to dla silniczków 1.3, 1.4, 1.5 i nie jestem pewien czy do 1.6 też... :) a intercooler jest chyba od Fiata Ducato czy coś takiego... :P
-
Jezeli chodzi o spalanie mojego auta po czipie to wyglada tak-
Dzisiaj przejechalem 670km i srednia wyszla mi 148km/h a zluzycie 10,6.
Dodaje ze mam juz letnie kola 19"
Tak ze mysle ze jest to calkiem zadawalajacy wynik :D :D
-
-
a chipowal ktos 740d?ile koni mozna miec po zalozeniu chipa i jak to w wyglada w praktyce?jakie spalnie?
-
mozna wyciagnac cos okolo 280ps
Co do spalania to ruznie bywa ale ta moc ??? :)
ktos tu pisal ze 30D pali mu w miescie 13L a w trasie 6L.??????????
ale najwazniejsza jest ta moc :)
-
http://www.sancodk.dk/uk/chiptuning-carbrands/bmw.htm
a na tej stronie oferuja chip do 740d ->294koniusze :cool:
-
STARY TEMAT ale cos powiem....
ja chipowalem pierwsze swoje e60 530d , seria 218 km i 500 nm, na 280 KM i 600 NM
to byl rocznik 2004 w nowszych gdzie jest juz filtr czastek stalych wychodzi okolo 275 KM i 580 NM taki program ma moj ojciec w e60 530xd, natomiast ja teraz w e65 740d mam dwa programy seria byla 258 KM i 600 nm , na D mam 280 KM i 680 NM a na DS 310 KM i 750 NM ( wiecej nie wolno zrobic bo do tylu NM jeest skrzynia jak bedzie wiecej niutkow to moje ja zmielic ) polecam tylko jedna firme w ktorej odwazylbym sie robic chiptuning .. to FIRMA COMPSPORT z Bielska-Białej, jezeli ktos bedzie mial wiecej pytan to sluze pomoca, pozdrawiam
-
Hrabia a orientujesz się jak jest z chipowaniem benzynki??Mam 740M60.
-
Ładne wartości Mateusz :)
-
DZIEKI DAMIAS...
phdream mysle ze nie ma z tym problemu, ale pytanie jest jedno czy sie oplaca, poniewaz w wolnossaku przyrosty mocy sa male( 10-15 KM i niewiele wiecej NM) i raczej jest to nieoplacalne... natomiast w dieslu sa znacze ... pozdro