Zamieszczone przez
monster_pl
Cichy, daj sobie spokój z tymi magikami. Będą grzebać przy tej skrzyni w nieskończoność i ciągle będzie coś nie tak. A do tego zapłacisz górę pieniędzy. Co to za gwarancja na 6 miesięcy lub 20 tyś km na remont skrzyni?? Śmiać się chce. Zakładają z góry że długo nie wytrzyma i znowu pojedziesz naprawiać. U mnie ostatnio też był problem ze skrzynią. Urwała się śruba ze sprzęgła i wpadła do skrzyni, zrobił się mielony:) Skrzynię kupiłem w Berlinie u dobrego sprzedawcy z gwarancją, sprzęgło w Polsce też z gwarancją i śmiga super. Skrzynia jak nowa i bez problemu. Mam pewność przynajmniej że nie było nic tam grzebane. Do mojego trudno o skrzynię a załatwiłem to w 3-y dni, do Twojego modelu nie powinno być problemu z dostępnością. Kupiłem skrzynię z takimi samymi numerami i z tego samego roku co moja więc wystarczyło ją wrzucić i tyle.
Koszty:
skrzynia 800Euro + wycieczka
sprzęgło 250 zł
wymiana skrzyni, oleju, filtra, uszczelniacza na wale (tak dla pewności), czujnik położenia wału, kilku pierdół 2400zł
Razem ok. 6400zł i zapewniam że było warto.
Z partaczami od skrzyń automatycznych nie chcę mieć nic do czynienia, sami fachowcy a g...wno wiedzą na ten temat. Pewnie wiele osób obruszy się na te słowa, ale taka jest prawda.
To sprzęgło zregeneruj a skrzynię kup w Niemczech i będziesz zadowolony a tak będziesz grzebał przy niej w nieskończoność. Jeżeli chcesz to mogę dać Ci namiar na gościa który handluje skrzyniami w Berlinie i z którym nie miałem problemów. Nie jakiś turek więc jest większe prawdopodobieństwo że nie kombinuje.
Pozdrawiam