Kolego, Ty masz V8 4 litry więc jest iinaczej niż w przypadku r6Cytat:
Zamieszczone przez mik231
Wiem, że jest wilgoć itp.. tymbardziej, że mam LPG, ale w tamtym roku też miałem i nie kopcił aż tak mocno nawet jak było na minusie..
Wersja do druku
Kolego, Ty masz V8 4 litry więc jest iinaczej niż w przypadku r6Cytat:
Wiem, że jest wilgoć itp.. tymbardziej, że mam LPG, ale w tamtym roku też miałem i nie kopcił aż tak mocno nawet jak było na minusie..
podejdz do tlumika i powąchaj czy czujesz borygo to po pierwsze
po drugie to jak Tobie nie ubywa plynu chlodniczego to co najwyzej moze spalac plyn od spryskiwaczy :)
----------------
a dla v8 są??Cytat:
Zamieszczone przez Damias
tak termostat właściwy, otwarcie przy 92CCytat:
Zamieszczone przez Damias
sąCytat:
----------------
no przecież to normalneCytat:
Zamieszczone przez bialydaro
Wg wszelkich praw fizyki - płyn w zamkniętym układzie chłodzenia, jest pod cisnieniem i ma ok 110 stopni /w tym środowisku nie wrze/; w momencie kiedy nagle ciśnienie spada - zaczyna wrzeć.
pozdr
Jak chcesz wyczyścić chłodnice ,to tylko jak jest wymontwana z auta.
Jak ją masz w aucie to niewiele pomoże ,no chyba ,że masz tam same liście i motyle :)
Sam czyściłem karcherem i nie mogłem uwierzyc ile może tam byc brudu ,zalecam taką procedurę :cool:
jeśli masz wskazówkę w pionie i nie przechyla się na prawą stronę to nic się nie dzieje.
Nie korzystaj z testu temperatury jak to wywołuje u Ciebie stan zdenerwowania. Wystarczy, pilnuj tylko żeby wskazówka na rozgrzanym silniku nie przekraczała połowy i będzie okay. Podejrzewam, że wszystkie Twoje pomiary są na zagrzanym silniku na postoju. Jak jedziesz to wszystko zmienia się diametralnie. W motocyklu latem również mam takie temperatury, ale tak ma być bo wiatrak radzi sobie ze zbiciem jej do 97 a potem znowu rośnie jak stoję.