Cytat:
Zamieszczone przez krzywy191
Cytat:
Zamieszczone przez ELVIS
Cytat:
Zamieszczone przez krzywy191
mi pali 13-14 w miescie, i niema turbo, swiec zarowych, pompy rotacyjnej, cieknacych wtryskiwaczy i odpala mi identycznie na cieplm i zimym wiec jakie tu jest najekonomiczniejsze auto????? ;)
Krzywy ,ja swoim TDSem zrobiłem ponad 200tys , zaoszczędziłęm na drugie auto :)
Nie wciskaj ,ze Twoje M60 jest idealne ,nie buja nie bierze oleju ,nie trzeba świec wymieniać i nic nie walnie co kosztuje krocie ,np kpl cewek ;(\
duga sprawa jadza w mieście i w mieście może być rózna ,jeżeli chodzi o spalanie ,jak wiem mieszkasz w mniejszym mieście ,więc nie porównuj do jazdy np w Katowicach czy w jeszcze większym,bo tam nie bedziesz mieć w Twojej 13-14 ltr tylko więcej ,albo bedziesz jechał 40 km na godzinę :)
t
Oj ta Elvis nieczytaj doslownie :D ale ja naprawde uwazam ze awaryjnosc diesla jest duuuuuzo wieksze niz benzyny, ja w swoim silniku (a pzejechalem 80tys km) wymienilem tylko pompe wody i raz swiece, o tyle, praktycznie niema co sie tam zepsuc, niebierze mi oleju, moc ma odpowiednią, pracuje rowno i tyle, a komplet cewek??? kiedy to padnie??? ale wole komplet cewek niz komplet wtryskiwaczy, napewno wyjdzie duzo tanie, ja osobisice nigdy! nuiekupil bym TDSa, naprawde, wole Pb + LPG i wychodzi ekonomiczniej niz ON i trwalej i szybcie i ciszej. nieurazam nikgo ale poprostu ja niechcem diesla i chyba nigdy niekupie, ale sa i tacy to nigy niekupi Pb a tylko diesel, jednemu Kryska innemu Maryska
Ymilku drogi , widziałem M60 z padnietymi siedmioma cewkami i falującymi obrotami ,masakra i mine właściciela jak sie dowiedział ile kasy kosztuja nowe ,a nie zapominaj ,że nasze auta sa stare i koszt wymiany tych cewek, jest dużą częścia wartości tego auta.
Kpl końcówek wtrysków w TDSie to mniej wiecej 500-600 zł i zapomnisz o temacie na zawsze ,a cewek za to nie wymienisz.
Dobrze ,że Ci sie nie psuje ,ale wierz mi ,że ma co sie popsuć w starym M60 ,oczywiście żeby Ci się dalej nie psuło :)
Co do Pb ,to podoba mi sie jazda białą lalą z M30 pod machą (a najbardziej na niego patrzeć :) ) i chyba nie ma sensu psuć go gazem :)
Gdybym mógl kupić obojętnie jakie BMW nowe z silnikiem TDSa to bym kupił bez wahania :)