Oki Dzieki serdeczne bede sprawdzał.A co myslisz z tym grzebieniem od nawiewu moze robic jakies zwarcie??Bo jak napisałem wyzej sa problemy z nawiewem raz działa na mniejszym nawiewie raz nie ale zawsze działa na maxa.
Wersja do druku
Oki Dzieki serdeczne bede sprawdzał.A co myslisz z tym grzebieniem od nawiewu moze robic jakies zwarcie??Bo jak napisałem wyzej sa problemy z nawiewem raz działa na mniejszym nawiewie raz nie ale zawsze działa na maxa.
Grzebień raczej bym wykluczył dlatego że jeżeli on pobierał by prąd to na pewno było by to widać na amperomierzu a tu wskazanie jest minimalnie większe od normy co może być normalnością w modelu 7 er, nie chce się powtarzać ale sprawdź akumulator tak jak ci pisałem
Oki sprawdze jak najszybciej i dam znac w temacie jak sprawa wyglada.SERDECZNE DZIEKI puki co ;D
U mnie też problemem było źle podłączone nie oryginalne radio, i też padał mi akumulator.
Jezeli chodzi o radyjko to mam tez nie orginalne ale nic nie przerabiałem.Kupilem przejsciówke z kostki bmw na normalne.
ja dzisiaj bawiłem się ze sprawdzaniem bezpieczników jeden po drugim bo gdy wpiąłem miernik między klemę minusową a biegun minusowy akumulatora dojrzałem wynik 0,19A także niezły wynik mi trzasnął. Okazało się, że po wyjęciu bezpiecznika nr 30 pod kanapą wartość ta opadła od razu do 0,03A. a teraz mam problem za co jest on odpowiedzialny ale pomału do celu :)
No ja mam wskazania na 0,11A i taz wyciagałem kazdy bezpiecznik w tylniej kanapie równiez i niec nie zmalało ani na chwile :(
Kolego PawelM. taki wynik był by IDEALNY, :)
powiem jeszcze coś mianowicie tak jak wcześniej pisałem miałem kiedyś ten sam problem (rozładowania akumulatora- przyczyna był nie prawidłowo podłączony wzmacniacz do radia ) w BMW E-36 CABRIO którą mam do dziś dnia zresztą i po długiej walce szukania usterki na dzień dzisiejszy mam pobór 0,03A :)
A wspominam o ty dlatego że dziś pojechałem do garażu odpalić cabrio po około półtora miesiąca stania, bez zapalania i co ............. autko zapaliło od przysłowiowego strzała, dodam że akumulator mam 74Ah kupiony w Lutym.
Tak że życzę wszystkim takiego poboru prądu w spoczynku auta :oops:
Chce sprawdzic jeszcze ten grzebien od nawiewu i tu licze ponownie na wasza pomoc a mnianowicie gdzie sie on znajduje??
Jeżeli wszystko zawiedzie to wymontuj aku z auta i z 20 -30 cm upuść go na beton ,możliwe że to co ziera w celach odpadne na dno i aku będzie śmigał do czasu kiedy wystąpi następne zwarcie kdyś to praktykowałem i śmigał jeszcze rok. :D