w v8 od gory trzymalem imbus :)
Wersja do druku
w v8 od gory trzymalem imbus :)
ze masz podwójne nadgarstki nie musisz sie chwalic :-)
krzywy191, jedni potrzebują zdjęcie gdzie wsadzić, inni nie więc nie rób zamieszania ;)!!
Hej,
odgrzeję temat, ktoś zna warsztat/osobę na opolszczyźnie, dolnym albo górnym śląsku lub na pomorzu gdańskim, który umie (za rozsądne pieniądze) skasować luz na przekładni w przedliftowej E38 750 (M73)?
z góry dzięki za info,
VR
Znalazłeś kogoś kto skasuje Ci luz na przekładni? U mnie też by się przydało to zrobić a ponoć w V12 ciężko i wolałbym oddać komuś kto się zna. Znając życie oddając do zwykłego warsztatu nie będą mieli pojęcia o tym. Nie chcę żeby ktoś uczył się na moim aucie bo zazwyczaj później jest gorzej niż przed naprawą:)
Jadę w piątek do jednego z wiodących serwisów BMW w Opolu. Zobaczymy jak podejdą do tematu. Napiszę Ci na PW co wyszło.
I jak wyszło byłeś w serwisie, wyregulowali przekładnię?
Chłopaki pooglądali zawieszenie przednie, zrobilim jazdę próbną i stwierdzili, że to nie przekładnia. Luzu jako takiego na kierownicy nie czuć więc może mają rację.
Ruszają się za to tuleje wahacza tego większego (nr 6 na http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/di...siwahacz-poprz), wahacz założony 10000 km temu (w tym 7000 po autostradach) Lemforder. Nie ma luzu ale guma podobno za miękka jak na E38 z ciężkim silnikiem M73. Są jakieś zielone gumy ponoć lepsze - twardsze.
Wymienię porządnie tarcze (mam krzywe znów) i klocki, rozbiorę zawieszenie przednie jeszcze raz, zmienię te gumy, obejrzę amory i ich mocowania i zobaczymy.
A jak u mnie jesli skrece to kierownica nie wraca az do konca by jechac na wprost i musze jej zawsze pomoc to czyli tez powinienem zająć sie tą srubą? zawieszenie przednie cale nowe łacznie z drazkami kierowniczymi i swozniami/gumami itd. zbieznosc ustawiona
Dokładnie, poluznic kontre i odkrecic minimalnie imbusa.