I po co wy zaczynacie jakies jazdy ? :)
Wersja do druku
I po co wy zaczynacie jakies jazdy ? :)
Zbanować ich ;D
Ale trolu ma racje......wyluzujcie :razz:
Niech sie chłopaki trochę posprzeczają żeby nie było za różowo. To forum to nie pudelek i czasem rozmowa musi się zaostrzyć. Prawda chłopaki :hihi: :hihi: ???
spoko bez urazy,panowie bez agresji ;) ..to tylko rozmowa i chce wam cos opowiedziec...szanowalem , i nadal szanuje twoje szczere wypowiedzi na temat auta i ogoly..ale czasami nie potrafie sie powstrzymac......chodzilo mi tylko o to ze porownujesz "jak zwykle" cos o czym mozesz!! nie miec pojecia...730d,740d czy jezdziles kiedys SPRAWNYM takim modelem?? wlasnie... :]
martwi mnie to ze wiekszosc tego co masz bbardzo chwalisz,nawet teraz dales tego przyklad piszac ze zepsuta 740d potrafisz objechac 730d.. czy to nie jest zbytnie przechwalanie sie???
powiedzmy ze przyjme twoje wyzwanie moge sie zmierzyc z twoja 740d co bedzie jesli przegrasz?? bo szczerze ci powiem ze 730d nie jest taka jak myslisz... :P
No tu juz bardzo mocno przegiales Marcin bo 740d jest kosztowniejsza od 730d pod kazdym wzgledem - i pod wzgledem eksploatacji (wieksze zuzycie paliwa, koszty obslugi i czesci) i napraw (jedno to koszt czesci, a drugie znacznie wieksza szansa ze cos padnie jak masz dwie turbiny, przeplywki, 8 wtryskow, swiec zarowych itd.).Cytat:
Zamieszczone przez Marcin978
Jak kogos stac na utrzymanie 740d i lubi diesle to spoko. Ale nie ma sie co oszukiwac ze to jest tanie auto w eksploatacji, bo jak narpierw czytam Twoje posty o kosztach napraw i zuzyciu paliwa, a potem widze, ze to jest ekonomiczny i tani samochod to mi sie troche chce smiac. Jesli zarabiasz tyle, ze Ci sie to wydaje tanio, to tylko pozazdroscic, ale trzeba byc troche obiektywnym jak ktos Cie pyta o porade, a nie pisac ze 740d kosztuje tyle co 730d itp. bo z prawda to nie ma nic wspolnego.
o teraz godosz jak czlowiek...
te suche dane techniczne sa nijak do tego jak jest naprawde... sam kiedys sie przekonasz... :what:
i tutaj sie zgodze ... ;)Cytat:
Zamieszczone przez Qbek
tak samo jak S400 CDI,niedawno rozmawialem o tym z kolega ktory takawa posiada...mocno narzeka na spalanie i awaryjnosc...
co z tego ze ceny spadaja?? ceny turbin sa takie same i nie spadaja,ceny wtryskiwaczy,pompy tez nie spadna... w 730d masz 1xturbo 6 wtryskow,w 740d 2xturbo,8 wtryskow..2 przeplywki..wiec jesli cos ci padnie np turbo...zaplacisz..a majac 740d zaplacisz i moze jeszcze troche pojezdzsz i druga (oby nie) chociaz watpie w to ze w bmw tak szybko moga pasc turbiny..generalnie zalozenie jest takie ze im wuiecej pierdol tym gorzej..
zgadza sie ... ;) ale 730d jest i tak bardziej ekonomiczna :PCytat:
Zamieszczone przez Marcin978
730d ma o 1 turbine mniej i o dwa wtryski mniej...a i tak zostawie cie z tylu :hah: i co najlepsze ..najlepsza skrzynie biegow... :]
Marcin, przy zalozeniu np. ze turbiny w 730d i 740d sa tak samo zawodne, to ze zwyklego rachunku prawdopodobienstwa wychodzi ze srednio koszty beda 2 razy wieksze w 740d. Bo jest 2 razy wieksza szansa ze cos padnie. Moze byc tak ze padnie 1 w 730d i 1 w 740d, ale moze byc tez tak ze padna 2 w 740d a 1 w 730d, albo 1 w 740d a w 730d wcale. Nie wiem jak to mam rozrysowac, ale dla mnie to jest oczywiste i logiczne. To tak jakbys powiedzmy powiedzial, ze jak masz w totolotku skreslic 6 liczb z 49 albo 6 liczb z 7 to jest taka sama szansa na wygrana, bo albo wygrasz, albo nie ;D ;D ;D ;D
Przyjmujac Twoje rozumowanie ze koszty 740d i 730d sa "prawie takie same" to ja bym powiedzial ze koszty 740d i 740i sa tez "prawie takie same" (chociaz moim zdaniem to bedzie duzo, duzo blizej prawdy) i wtedy wole 740i.
Nie chce sie klocic Marcin, chodzi mi tylko o to, ze kolega Aldik, ktory pytal o porade, moglby nie podzielac Twojego entuzjazmu do modelu 740d, gdyby mial takie problemy/koszty jakie ty miales (a moze nadal masz, bo nie wiem juz czy to auto jest w koncu ok, czy nie?).