Jest kolosalna róznica na + dla mk4 ,sam zmieniałem z mk2 na mk4.
1. mk4 jest o wiele szybsza
2. inna jest grafika no i 3d.
3. jest wieksza szansa na aktualne mapy
Wersja do druku
Jest kolosalna róznica na + dla mk4 ,sam zmieniałem z mk2 na mk4.
1. mk4 jest o wiele szybsza
2. inna jest grafika no i 3d.
3. jest wieksza szansa na aktualne mapy
MK2 do CD a MK4 to DVD
MK1 i MK2 działa na tych samych mapach co MK3, trzeba ewentualnie nieco inaczej je nagrać(podobnie jak soft do aktualizacji, nagrywamy w trybie MODE2), więc z dostępem do map nie ma problemu.
Jak już wcześniej wspomniano. MK3 i 4 to inne menu niż MK1 i 2. Nowocześniej to wygląda. MK3 w pierwszych wersjach miało też takie menu jak MK1 i 2, po aktualizacji pojawia się to nowsze, korzyść z niego taka, że możemy sobie podzielić ekran, po lewej mieć radio/cd lub komputer, po prawej strzałkową nawigację(mapa oczywiście też jest).
MK3 i 4 są szybsze, sprawniej przeliczają trasę jak gdzieś pobłądzimy.
MK4 używa map na DVD, jest szybsza od MK3. Nowszy soft(te z pl menu na nim bazują) umożliwia widok perspektywy 3D dla mapy.
Niestety, im młodsza navi to ceny wyższe, czasem wyraźnie
Ok, to teraz zasadnicze pytanie, tv nie oglądam, nie ma zresztą już analogowego sygnału a cyfrowego nie odbiera tak czy siak, kamery też nie potrzebuje, jedynie z czego korzystam to telefon, nawigacja (którą chciałbym uruchomić), BC, radio i odtwarzacz CD. Jeśli więc mam MK1 i nie chce zmieniać tunera tv bo nie jest mi on w tym wypadku potrzebny to czy tą wiązkę muszę zmieniać czy nie w bagażniku ?
Tak. Musisz ją zmienić.
MK1 ma zupełnie inne wtyczki.
Dopiero MK2 ma wtyczki do czytnika takie jak w MK3 i 4
Zastanawiam się czy jest jakaś rożnica w jakości dzwięku między mk3 a mk4?
żadna, bo to jest tylko czytnik płyt do nawigacji
Ehh, a czy wogóle jest możliwosc polepszenia jakości odsłuchu posiadajac mk3, wzmacniacz wiele nie pomogł..
radio i wzmacniacz to słaby punkt e38
Do oryginalnego wzmacniacza mam dorzuconego Focala cyfrowego lecz to jeszcze nie to czego sie spodziewałem.
Zmierzył się ktoś z poprawą jakości dzwięku .? Przerobka tunera ?