Przestań wyrażać już swoja pogardę dla innych marek bo mnie irytujesz. A w temacie jeździlem na 5/40 i bylo ok. Tez bym obstawiał na mechanikę, niekoniecznie dołu.Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Wersja do druku
Przestań wyrażać już swoja pogardę dla innych marek bo mnie irytujesz. A w temacie jeździlem na 5/40 i bylo ok. Tez bym obstawiał na mechanikę, niekoniecznie dołu.Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Przecież BMW to najlepsza marka, to co się dziwisz :hah:Cytat:
Zamieszczone przez blitz
15min roboty?? :D chyba zartujesz albo silnika M67 na oczy nie widziales....Cytat:
Zamieszczone przez monster_pl
Tak, trochę rozbierania jest :DCytat:
Zamieszczone przez BOSS
To gdzie ten czujnik ciśnienia? Pod pokrywą rozrządu że sprawa tak skomplikowana?Cytat:
Zamieszczone przez BOSS
Trzeba zdemontowac EGRy, rury dolotowe, wszystkie podcisnienia, czesciowo przewody paliwowe potem jeszcze tylko demontaz kolektora ssacego i w gaszczu wszystkiego pojawia sie czujnik... ;D daje sobie reke uciac ze 80% tych "prawie kazdych warsztatow" nie wiedzialoby nawet od czego zaczac ;)Cytat:
Zamieszczone przez monster_pl
Jeżeli to co piszesz jest prawdą, to tylko inżynierowie BMW mogli coś takiego wymyślić. Pewnie mieli praktykę w AUDI:) 100-u inżynierów non-stop kombinuje zapewne tylko nad tym, jak coś skomplikować do tego stopnia, aby wymiana głupiego czujnika kosztowała z 1000 PLN.Cytat:
Zamieszczone przez BOSS
Dobrze że mam mało skomplikowną benzynę:)
Masz pomysł w jaki sposób sprawdzić ciśnienie oleju bez rozbierania tego całego ustrojstwa, co i tak nie ma sensu w tym przypadku?
Rozlewane za granicą. Brak podróbek na rynku.Cytat:
Zamieszczone przez Sebek
No, ale są droższe...
Jak nie wierzysz w moje słowa odnośnie Castrola, to mogę poszukać zdjęć misek olejowych z kilku aut... ;D (same gluty). Gdzieś chyba jeszcze mam.
proszę o spokój bo trzeba będzie w tym temacie pozamiatać.
Poczekajmy i zobaczymy co nam BOSS powie co jest wymienione
Wiadomo, że każdy powie - wymień silnik a będzie OK. Nie o takie rady nam idzie a prawda jest taka, że każdy co miał do czynienia z tym silnikiem, wie co oznacza grzebanie przy tym i co ten silnik potrafi. Trwałość samego silnika jest ogromna. Pomijam osprzęt.
M.in dlatego wlasnie nigdy do zadnego auta nie zalalem oleju kupionego w PL... co jak co ale olej z DE jest mniej "katolicki" :DCytat:
Zamieszczone przez KubicaPL