Tak chce właśnie powiedzieć...Sylwek chyba laikiem w temacie nie jesteś i 1L bazy nie równa się jeden litr "farby"
Jeśli miał bym coś polecić to moim zdaniem PPG robi dobre farby.Litr w komplecie kosztuje 300zl
Wersja do druku
Tak chce właśnie powiedzieć...Sylwek chyba laikiem w temacie nie jesteś i 1L bazy nie równa się jeden litr "farby"
Jeśli miał bym coś polecić to moim zdaniem PPG robi dobre farby.Litr w komplecie kosztuje 300zl
Jak dla mnie to lakiery tylko z sikkensa, na jeden element auta trzeba liczyc ok 200-300 ml farby
U mnie sikkens nie ma pojęcia o dorabianiu farby.Za każdym razem wyjedzie mu inny odcień.
Ja ostatnio na maskę jak zmieniałem na szeroką kupiłem 200ml i jest jeszcze na wpylenie błotników bo oczywiście wyszedł inny odcień.Na błotnik czy drzwi 100ml wystarczy spokojnie.
Kolego Dzuda dorabianie Farby mając nawet numer lakieru nie jest pestką jeśli jest to kolor metalik ( np. diamant) lub perła.Chodzi o dobranie struktury,grubości,koloru ziarna i jego ilości ,które pod światłem zawsze daje inny efekt odbicia.Nie jest to łatwy kawałek chleba chodź jedni potrafią robić to lepiej inni gorzej. Jeśli chodzi o dobieranie lakieru to nawet autoryzowane serwisy takie jak Misiak BMW w Krakowie nie może się tym poszczycić. Malowałem Tylni błotnik i drzwi w E46 320CI na fakturze był koszt ponad 7.500 tyś zł włącznie z ich wymianą oczywiście naprawa bezgotówkowa-regres z innej firmy ubezpieczeniowe. Szczerze byłem niezadowolony z ich usługi bo nie jestem blacharzem ale widziałem różnicę między elementami nawet po polerce calego auta. A głównie robiłem to dlatego by zrobić to jak należy nie zarabiając nawet na tym zlotówki. Plan nie wyszedł do końca no ale przy sprzedaży miałem fakturę i pieczątkę. Pozdro
Miejscie na uwadze ze orginalny lakier na naszych brykach byl w starej technologi czyli na bazie olejów i rozpuszczalnikow, a dzis ze wzgeldu na srodowisko :o stosuje sie lakiery wodne, wiec idealnie nikt nie dopasuje
Jeszcze dobierają stare typy lakierów...
Projekt troszkę się przedłuży, wyszło parę brązowych problemów :?
Właśnie po nieudanej próbie sprzedaży odstawiam swoją 7-kę do malowania. W planie pryśnięcie tylko boków auta, dam znać, jaki to koszt w moim przypadku.
Z00FY...ja nie powiedziałem że jest łatwo dobrać lakier...Z tym jest przej****.
Zmieniałem pół roku temu maskę na szeroką i kolor się nie zgrał...Różni się aż w oczy razi a był dobierany po nr i nie na farbę wodną...
Dlatego końcem czerwca jak mi się zaczną wakacje bielę całą.Być może że w cosmos shwartz lub taki jak jest bez dachu.... :cool:
bo właśnie ze srebrnym chyba najtrudniej - tak kiedyś słyszałem i Ty to potwierdzasz :)Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Pozdrawiam