Są zasady wymiany wszelakich tulei gumowo-metalowych a przede wszystkim należy w odpowiedni sposób wymienić tuleje wahliwe. W dziale zrób to sam znajdziesz metody i sposoby wymiany tego.
Wersja do druku
Są zasady wymiany wszelakich tulei gumowo-metalowych a przede wszystkim należy w odpowiedni sposób wymienić tuleje wahliwe. W dziale zrób to sam znajdziesz metody i sposoby wymiany tego.
Pojechałem parę godzin temu do znajomego na podnośnik żeby jeszcze raz sprawdzić co i jak z tym zawieszeniem i po podniesieniu i targaniu kołem zauważyliśmy jedynie luz na wahaczach poprzecznych, na tulejach wahliwych nie było widać żeby były jakieś luzy niezależnie od tego w jakich osiach było koło naciskane i teraz moje pytanie czy jest sens żeby wymieniać tuleje wahliwe na zapas? i czy jest konieczność po ich wymianie jechanie na geometrie kół ?
1 Jak uważasz, jak się zdecydujesz to tylko lemforderCytat:
Zamieszczone przez x-factor
2. Obowiązkowo musisz jechać na ustawianie geometrii i jedź na komputerowe ustawianie! A więc lepiej chyba zrobić wszystko za jednym zamachem bo np u mnie takie ustawianie kosztuje 150zł
> Kup tuleje FEBI bo w komplecie będę z pierścieniem ustalającym ,a w LMI nie ma i trzeba je dokupić.Cytat:
Zamieszczone przez coboss
> Za geometrię całego auta powinieneś zapłacić max 100 zł
> Wcześniej podałeś ceny cześci i olejów itp ,wiem,że juz po wszystkim ,ale przepłaciłeś
1 Febi to najtańszy zamiennik do E38 (tańszy jest tylko no name) i te tuleje tylko lemforder wytrzymują przebiegi, jak robisz 10k km rocznie luzik zakładaj co chcesz.Cytat:
Zamieszczone przez ELVIS
PS. Co to znowu za pierścienie?!?
2. Nie znam serwisu który ustawia za mniej jak 150zł- mówimy o profesjonalnym serwisie i ustawianiu komputerowym.
3. Po czym to stwierdziłeś jak kolega nie podał żadnych szczegółów (jacy producenci itd)
http://static.bmwfans.info/images/epc/NDIzN19w.pngCytat:
Rear axle support/wheel suspension - BMW parts catalog
Element 3.
Ciągnąc dalej temat to byłem dziś w sklepie z częściami do BMW i za wahacz febi zaproponowali mi 289 a za lemfordera 320 a za tuleje lemfordera 140 od szt więc zdecyduje się na zamówienie części z netu możliwe że z allegro tu albo tu chyba że macie jakieś sprawdzone sklepy lub sprzedawców na allegro to będę wdzięczny za namiar. Co do przebiegów jakie robię to będzie gdzieś około 10 do 15 k rocznie bo raczej te auto jest traktowane jako weekendowe na współe z motorem ;) ale i tak mi się wydaję że nie ma sensu brać tańszych części przy tak małej różnicy cenowej. Jedynie co mnie kusi to części firmy SRLlink której ceny są bardzo konkurencyjne, problem w tym że opinii o tych częściach praktycznie brak co prawda znajdzie się parę pozytywnych ale to głownie na temat amortyzatorów, a jak wiadomo chytry dwa razy traci :x
Co do innych rzeczy serwisowych będzie mnie czekała wymiana uszczelki w moście dokładnie nr 2 bo widać pocenie się na niej
http://www.realoem.com/bmw/diagrams/i/g/228.png
oraz wymiana przewodu nr 14 bo widać na nim pękniecie
http://www.realoem.com/bmw/diagrams/q/b/7.png
i teraz pytanie do tego czy taka wymiana tych rzeczy jest kłopotliwa? jaki olej powinno się nalać do mostu? 80W 90 czy jakiś inny?( gdzieś czytałem że tylko castrol taki produkuje)
czy jest sens kupować używany przewód hamulcowy taki jak tu
z góry dzięki za pomoc :D
Brzmi mniej więcej, jak pytanie o sens stosowania używanej prezerwatywy.... Te rurki w zamienniku można kupić w sieci InterCars w śmiesznej cenie (zaryzykuję stwierdzenie, że taniej, niż zaprezentowana tu używka).Cytat:
Zamieszczone przez x-factor
........................
Cytat:
Ja płaciłem za ustawienie geometrii komputerowo 80zł - dodam, że był to samochód w którym ustawiało się i przód i tył (czyli tak samo jak w e38).