Swietna sprawa. Az zachcialo mi sie "dostac strzala" :D Baja..
Wersja do druku
OT, ale TUTAJ masz fotorelację jak przykładowo zostało to upchane w e34.
Szkoda że na niej nigdy nie siedziałeś. Tak jak piszę Banol,sprzedałem kiedyś kumplowie fotele z E32 do E34. Przód,nawet ok. Tył się też zmieścił ale z tyłu w 2 osoby było ciasno...
Komplecik C Professional RDS
http://allegro.pl/show_item.php?item=2694751489
Zobaczymy za ile pójdzie, lub jak szybko zniknie ;)
Softclose E32
http://allegro.pl/bmw-e32-zamek-klap...694579652.html
Zajedwabista skóra do E32 i cena też ok jak za pełny komplet w prądzie (mam nadzieję ze stelaż i wiącha tyłu jest)
http://allegro.pl/bmw-e32-750-long-f...694536875.html
ktos sie orientuje czy to softclose to na pewno cały komplet potrzebny do uruchomnienia tego?
Jeśli już professionale to wszystkie daj ;): http://allegro.pl/becker-bavaria-c-p...689763949.html
Odpowiedź jest bardzo prosta: NIKT (o zdrowych zmysłach nie zapłaci w PL takich pieniędzy za taki zestaw. Podejrzewam, że w UE też raczej nikt nie da 500€ za to...)
EDIT:
Zestaw od naszego forumowego kolegi 750il, który chyba z ceną dał się "wypuścić" innym forumowym kolegom... No ale wiara czyni cuda - oby się sprzedało :D
Ja słyszałem jak to gra i byłem zadowolony ;). Widocznie nie mam zbyt dużych wymagań co do audio..
Zalecałbym ;)
Bo skoro Bavaria C Professional RDS jest takim rarytasem i mega białym krukiem i "wogle wogle" (jednak jak się okazuje dość powszechnie spotykanym w autach na części), to ile musiałyby kosztować np. tylne lampy z białym kierunkiem? 10tys.??? Ja wiem, że rynek reguluje popyt i podaż, ale na litość boską... 2tys. za te graty??? O_o
EDIT:
Kafarek - wydzielić może Bezi albo jakiś Admin. Ja w tym dziale mocy nie mam.
Pytanie jest proste - co w tym zestawie jest takiego "magicznego", że wart jest wydania 2 tys. złotych? I ile np. powinna w takim przypadku powinna kosztować lodówka do E32?
Jeśli jest na to zbyt to czemu ceny nie mają osiągać takich pułapów..? Rozumowanie jest logiczne po co sprzedawać coś za 100 zł jak można za 1000 zł ;)
Ja sprzedałem samą zmieniarkę z radiem za 1/4 tej ceny jako nie sprawdzane i kłopotu nie było a że potem okazało się w 100 % sprawne to już inna bajka ;) Ostatnio ktoś na forum kupił zmieniarkę na 10 cd z MB za 500 zł ( była cały 1 dzień na allegro ) więc ceny dyktuje rynek.
nie zalezy mi na tym by sie pozbyc tego zestawu c professionala!!!! jesli ktos by chcial to rosadne propozycje na pw.
radio . zmieniarka. interfejs. tuner z mocowaniem i oslona. komplet glosnikow. cala instalacja nie pocieta.wzmacniacz. instrukcja wraz z kartka kodem.
Fakt faktem lepsza była by w tej cenie zmieniarka na 10 cd...Tuczi znajdź mi np. interfejs do zmieniarki pod c-profesional.. Nie mówię że cena jest ok np. 1500 zł była by już odpowiedniejsza.. Wiązka w całości tez nie jest dostępna od tak ... Nie ma sensu dyskutować co za ile bo kto będzie chciał to kupi i może nawet dla niego będzie to cena atrakcyjna ;). Zwolenników nowoczesnych odtwarzaczy zapraszam do Neonetu albo mediaexpert ;)
nie chodzi o to czy miał czy nie chodzi o to że na rynku wtórnym -NIE MA - Tuczi nie czepiaj się nie chcesz takiego zestawu to nie ;). Zmieniarka 10 cd miała interfejsik w sobie a jeśli miałeś auto c-prof bez zmieniarki i chciałeś taką np. na 6cd to już potrzebujesz interfejsa...
Jak dla mnie cena 2 tys zł to jakiś żart ,fajnie to gra ,ale bez przesady :cool:
Jakub zwróć uwagę, że nie dyskutujemy o tym czy ja chcę ten/taki zestaw czy nie, ale o cenie tego konkretnego, która jest moim zdaniem wygórowana i tyle.
A po co komu sam interfejs albo wiązka?
EDIT:
To co? Jednak nie doczekamy się rozbicia sumy 2tys zł na kwoty za poszczególne elementy zestawu? :D
Ale dyskusja :) chyba dzial chlopaki pomylili. :)
Druga sprawa jest taka ,że wiele e32 ma głośniki już przystosowane do takiego zestawu.
Kiedyś mi Kafarek tłumaczył żeby sprawdziż jakie sż membrany i wszystko się wyjaśni ,więc sie może okazać ,że szkoda kasy na głośniki:)
Sam mam taki zestaw do mojej e32 jeszcze nie założony :)
glosniki sa 40w. a nie jak zwykle 25w. i nie wszystkie roznia sie tylko membrana. glosniki sredniotonowe tez sa inne niz w zwyklym zestawie.
Jeszcze w mojej nie sprawdzałem ,ale jak sprawdze to napisze co znalazłem :)
Jeden zestaw sprzedałem za 1400zł, drugi za 1100 w licytacji..
Pierwszy strzał aukcji w goglach i masz na jebaju:
- przykład niekompletnego (brak kabla, wiązki, zmieniarki i interfejsu) zestawu: http://www.ebay.com/itm/-/3305307045...4514&ViewItem= Udział w aukcji brało 57 osób i poszedł za ~1600zł a jest niekompletny.
- przykład samego radia (do niczego w sumie potrzebne) http://www.ebay.de/itm/BMW-735-535-8...#ht_500wt_1156 ,gdzie udział w licytacji bierze 10 osób a cena przekroczyła już 200zł (będzie zapewne większa).
I wrzucałem gdzieś na forum linka do aukcji gdzie całość (wszystkie wiązki z auta i ze zmieniarką 10CD - prawdziwa całość) w idealnym stanie poszła za ~1200 euronów.
Tuczi, rarytasowatość tego kompletu tkwi w jego kompletności i sprawności. Masz rację, że tego jest dużo. Ale zwróć uwagę, że więcej jest popsutego, zdekompletowanego złomu jak sprawnych zestawów. Tylko dlatego że np. złym podłączeniem mas w głośnikach możesz go zepsuć :] Druga sprawa to czy dane radio jest rzeczywiście kompletne, bo jeśli mowa o samym radiu i tunerze to powodzenia.. Sam kabel łączący elementy ze sobą kosztuje 400zł w ASO, a nie ma zamienników. Można zrobić i sam zawsze sobie dorabiam te kable (mam schematy), tu dla kolegów z forum również. A gdzie mowa o wzmacniaczu na 10 separowanych kanałów i wiązce obiegającej auto 2 razy? Uzupełnienie auta w C Professional RDS nie polega na pociągnięciu kabli z przodu do tyłu jak ma to miejsce w innym Car Audio. Tutaj trzeba zmieniać całą (17 żyłową wiązkę kabli + po 2 kable od wzmiacniacza do każde go z 10-głośników) wiązkę i mało kto potrafi to zrobić bez cięcia.. No ale to jeszcze nie koniec... Trzeba mieć jeszcze zmieniarkę 10CD, która sama w licytacji dochodzi średnio do 500zł (przy dobrym wietrze z magazykiem). Wtedy jeszcze jeden kabel (400zł) i możemy zacząć szukać pilota z podłokietnika :D Jeśli gdzieś znajdzie się w magazynach to trzeba wybulić 1500zł bez kabla :D, na wtórnym rynku praktycznie nieosiągalny. Oj mogę tak bez końca ;)
I ceny specjalnie dla Ciebie Tuczi ;) Pierwsza to aukcja (zakłądając że sprzedający wie co sprzedaje), druga to ASO
- radio sprawne bez pikselozy 300zł (ASO 2800zł) niedostępne
- tuner 300 zł (ASO 2500zł)
- kabel łączący tuner z radiem 150zł (ASO 400zł)
- zmieniarka 10CD 500zł ASO 2800zł - niedostępna
- kabel łączący zmieniarkę z tunerem 150zł (ASO 512zł)
- zmieniarka 6CD 200zł (ASO 2600zł)
- interfejs do 6CD 150zł (ASO 800zł) - niedostepny
- komplet wiązek (4 osobnych wiązek składowych + 1 podstawowa 4 kanałowa) na wtórnym rynku niedostępny a w ASO suma 1900zł
- wzmacniacz HiFi Professional 200zł (ASO 1400zł)
- głośnik niskotonowy HiFi (40W) 4szt - 160zł (ASO 900zł)
- głośnik średniotonowy HiFi (40W) 2szt - 80zł (ASO 250zł)
- głośnik wysokotonowy HiFi (40W) 4szt - 160zł (ASO 900zł)
- pilot C Professional RDS z podłokietnika - niedostępny na rynku wtórnym, (w ASO niby jest - z praktyki wiem że nie ma ) - (ASO 1500zł)
- kabel od pilota do tunera - niedostępny na rynku wtórnym i w ASO :D
Podliczając ceny to za cenę 2000zł nie odpalisz tego, bo brakuje Ci wiązek z auta, nie wspominając o podłokietniku czy reszcie drobnego osprzętu..
W ASO za "prawie" wszystko masz 16400zł i brakuje Ci kabla od pilota i wszystkich stelaży mocujących..
Wiązka i kostka radiowa w Twojej 7er ma kabli chyba 16, a w C Professional RDS 8. w Twojej masa na głośniki jest wspólna. C Professional RDS podłączone do zwykłej kostki z 16ma pinami i tunera upali końcówkę mocy w tunerze.. Po prostu występuje zwarcie..
Tak czy inaczej C professional RDS nie zagra na zwykłej wiązce.. i vice versa..
Wszystko na temat ;)
Marek, doskonale wiesz, że ceny na ebay.de w sumie znacząco nie różnią się od cen w PL poza jednym - tam kwoty podane są w €uro a nasze w PL ;)
1400 i 1100 to jednak nie jest 2000 nie sądzisz?
Po 1. to nie wiem po co komu w jednym zestawie zmieniarka 6 i 10CD. Chyba się nieco zagalopowałeś z tym wycenianiem i podliczaniem.
Po 2. podajesz ceny przewodów, ale nie rozumiem po co??? Czy ktoś jak sprzedaje np. soft-close to sprzedaje osobno przewody i sam zamek? Bzdura.
Po 3. 400zł za głośniki? Są ze złota czy jakiś celebryta trzymał je w rękach? Nie poniosło Cię przypadkiem? O_o
Oczywiście że tak... Jeśli ktoś kompletuje to z czasem to raz uda mu się kupić taniej zamki a raz przewody-przykład jaro_alfa ma zamki ale przewodów dostać do e65 nie może.. Jak widać można ;). Tuczi jak wszystko było by sprzedawane w kompletach 100 % to życie było by łatwiejsze .
Zadałem sobie tyle trudu by po obecnym kursie euro przeliczyć to na PLN ;)
Uważam że jak za samo radio, tuner, zmieniarkę i kable jak ja sprzedawałem to odpowiednia cena. Poza tym jeden kupujący miał w aucie odpowiednią wiązkę i wzmacniacz, a druga podłączyła to bez wzmacniacza na osobnych kablach.. I jak ktoś wspomniał wyżej nie gra to wtedy zafajnie..
To co opycha kolega 750iL to okazja cenowa moim zdaniem.. Kwestia jeszcze sprawności, ale to już odrębny temat..
Wybór zmieniarki był przypadkowy. Pierwotnie występowały zmieniarki na 10CD Silverstona, później BMW wprowadziło zmieniarki na 6 CD i trzeba było dorobić interfejs, co więcej zaprzestano montować 10CD. Kable są bez zmian. Sumując ceny, liczyłem tylko jedną zmieniarkę ;)
90% sprzedawanych radyjek na Allegro jest bez przewodów łączących, a samodzielnie praktycznie nie występują. Osobiście widziałem 3 razy przewody na allegro. W 2 przypadkach od razu kupiłem, w jednym chyba Paweł wziął? Nie pamiętam.. Oryginał jest chodliwy i bardzo trudno dostępny..
Podawałem ceny z realoem i 56$ kosztuje jeden głośnik 40W nokii a potrzebne są w sumie 4 niskotonowe, 4 wysokotonowe i 2 średniotonowe.. Wiem że za tę kasę można dostać dobrego JBL'a czy coś innego, ale E32 to youngtimer i dając jakiś retrofit trzebarobić tak jak było z fabryki.. A tak było.. Nawet jak beznadziejnie gra.. to tak było :D
Jakub, rozumując w taki sposób można nawet obronić tezę, że to Słońce krąży wokół Ziemi. Nie rozśmieszaj mnie :]
~ wysłane poprzez Tapatalk