Moze ktos podeslac link do tematu o odszkodowaniach , ktos tu na forum pomagal przy zlej wycenie itd, potrzebuje pilnie ale mam tylko telefon pod reka i nie umiem dojsc do tego
Wersja do druku
Moze ktos podeslac link do tematu o odszkodowaniach , ktos tu na forum pomagal przy zlej wycenie itd, potrzebuje pilnie ale mam tylko telefon pod reka i nie umiem dojsc do tego
Kiedyś było, ale teraz nie ma. Koleś zwinął interes z forum.
Ooo kurka, a ktos w tym temacie umie cos pomoc, brat mial stluczke , niby duzo niby nie duzo , pzu wycenila szkody na 2800 , passat polift (b5), lampa ksenon , zderzak , maska , blotnik lewy , komora , silnik przesuniety i krzywe podluznice .... Pisze odwolanie ale wiecie w takich rzeczach polowa z nas to laicy....
Może ktoś tu mi pomoże w odszukaniu tego tematu ( a może to było tylko kilka postów w innym temacie? )
Tu sedno:
Sprawa taka - jest gdzieś na forum ( a na pewno był ) temat odnośnie zwężek w wydechu M60 w E32. Mianowicie rurki te się luzują i wydają niepożądany dźwięk ( bardzo bliski do klepania zaworów :D ). Mógłby ktoś podesłać linka do tematu?
Tuczi mówi coś o kolektorach, ale ja potrzebuję konkretów, co rozebrać i gdzie pospawać żeby pozbyć się tego irytującego dźwięku ;)
Ściągnij wydech zaraz za tymi kolektorami (przy skrzyni). Twoim oczom ukażą się oczywiście puste rury, ale to w nich w środku są jeszcze drugie, które się luzują i tak zaczynają dzwonic. Jak już będziesz miec wydech ściągnięty nawet jak ręką w nie mocno uderzysz to usłyszysz ten dźwięk. Wtedy odłączasz aku, bierzesz spawarkę i jedziesz ze spawem w środku do okoła tej całej rury, tak żeby nic nie latało :D
Kecaj... Nie ma żadnych zwężek, a co masz rozebrać już Ci wytłumaczyłem tylko Ty coś kombinujesz jak koń pod górę. Musisz odkręcić "portki" od kolektorów i wtedy zobaczysz 4 wyjścia z kolektorów. Kolektory zbudowane są z kilku (?) warstw blachy i właśnie na łączeniu z "portkami" potrafią się te blachy rozwarstwić i brzęczeć. Tam musisz szukać i ewentualnie spawać.
Nie kombinuję, chciałem tylko czarno na białym odpowiedzi co i jak zrobić, żeby poprawić. Dziękuję wam obu ;)
panowie , jakie klocki na przód polecacie , wolę nie za twarde bo lepiej wymienic klocki cześciej niż zciurać tarczę
U siebie mam Textary i jestem zadowolony :)