Wg mnie jak wymieniać to wszystko, druga sprawa bez normalnych fotek bym nie kupił. Jaki kod koloru tego kompletu ?
Wersja do druku
Wg mnie jak wymieniać to wszystko, druga sprawa bez normalnych fotek bym nie kupił. Jaki kod koloru tego kompletu ?
Cześć Elvis, ja znam tylko swój kolor jako BEIGE NASCA (chyba miałem gdzieś kod koloru ale po formacie kompa wszystko poszło się kochać).
Te z aukcji nie wiadomo jaki mają kod koloru.
Nie pasuje mi także to zaciemnienie akurat na fotelu kierowcy - albo to cień albo plama albo tak wytarte siedzisko.
Jeśli u siebie nie masz wentylacji to z tyłu nie masz kanapy ze skórą perforowaną - więc i tak pasowałoby zmienić. No 1.5k to spora kwota, ale myślę, że zdecydowanie do negocjacji, podobnie jak to, że facet może dosłać więcej fotek tych foteli :)
W ciemno to tego na pewno nie kupuj, żeby nie było fuckup'u. Jak gościowi będzie zależało na sprzedaży to cyknie parę fotek więcej, jaki to problem. Tłumaczenie, że fotele leżą zafoliowane i czekają na wysyłkę śmierdzi na kilometr. Co do kanapy, jak kupisz zwykle komforty bez wentylacji (ale koniecznie z grzaniem plus ew. masaż), to kanapy zmieniać nie musisz. Natomiast w przypadku wentylacji kanapa ma perforowaną skórę, tak jak fotele przednie, jak napisał ktoś wyżej
No właśnie Pan sprzedawca nie odpisuje, zdjęć również nie dosłał.
Z tym kompletem już mi przeszło właśnie przez zwykłą kanapę.
Zobaczymy, będę szukać dalej a jeśli coś się Wam rzuci w oczy jak Łukaszowi to wrzućcie linka :)
Jeśli dobrze rozumiem, to kupuję zestaw (fotele+kanapa) z 3 modułami = 2 x fotel + 1 x kanapa, zgadza się?
Jeżeli mnie pamięć nie myli, to jeśli kanapa nie jest również komfortowa, tj. elektrycznie sterowana w kilku płaszczyznach (z podłokietnikiem z drewnianą wstawką, z regulacjami po bokach jak w przednich siedzeniach) to do kanapy nie masz oddzielnego modułu. Jak zmieniałem sporty na komforty, miałem grzaną tylną kanapę, kupiłem kanapę w komplecie z komfortami również grzaną i wystarczyło tylko wyjąć siedzisko, odpiąć wtyczki, wyjąć oparcia odkręcając uprzednio kilka śrubek, włożyć nowe części w odwrotnej kolejności i tyle. Modułu do kanapy żadnego nie potrzebowałem i nic tam nie zmieniałem. Ale do siedzeń przednich na 99% potrzebujesz moduły plus jeszcze panele sterujące w przedni podłokietnik- i to jest droga zabawa jeśli nie uzgodnisz zakupu tych części od razu ze sprzedającym fotele. Potem te graty będą kosztować Cię pewnie 50-70 % ceny samych foteli.
Jeśli natomiast polujesz na kanapę "komfort" to po pierwsze, będzie mega ciężko (mało tego jednak wyszło), a po drugie, należałoby się dowiedzieć u kogoś bardziej obeznanego w temacie rozbiórek E65/E66 czy aby przypadkiem jej montaż nie będzie wymagał spawania do karoserii dodatkowych wzmocnień/ uchwytów. Pamiętam doskonale, że doposażenie E38 w taki bajer właśnie tego wymagało i to właśnie skutecznie powstrzymało mnie kiedyś przed realizacją tej modyfikacji.
Nie wymaga spawania, ale sama wiązka wygląda tak przerażająco, że zrezygnowałem z tego...
https://www.youtube.com/watch?v=n5cli66qUQE
OK, dzięki Panowie, nie wiedziałem i dobrze, że mi powiedzieliście.
Ja nie mam z tyłu grzania i jeśli dobrze rozumiem, to po zakupie kanapy z modułem i tak musiałbym ciągnąc wiązki?
Dzięki BOSS, tych kierownic trójramiennych jest w beżu tak niewiele, że jeśli pojawi się pojawi się ładna sztuka z poduszką to już wiem, żeby nie wybrzydzać.
Odnośnie foteli to obawiam się, że po wstawieniu komfortów tylko na przód auto będzie sprawiało wrażenie składaka.
Znowu za kompletne zestawy z kanapą życzą sobie panowie po 3k a ich stan (szczególnie foteli kierowcy) oceniam na gorszy niż mam obecnie w aucie.
No nic, pozostaje cierpliwe szukanie czegoś sensownego.