tez mi porównanie kupno auta do kupna felg haha
Wersja do druku
tez mi porównanie kupno auta do kupna felg haha
takie samo jak hydraulika do felg.
..........
..........
Powiedz mi w jaki sposób odpowietrza się układ?
Dzięki za świetną instrukcję, na pewno komuś się przyda.
Co do odpowietrzania to chyba przy siłownikach luzujesz przewody albo odpowietrzniki jak są, bo w sumie nie pamiętam.
Przy otwartej klapie luzujesz najpierw dolny przewód, włączasz aby się otworzyła, wyleci trochę oleju wraz z powietrzem, dokręcasz śrubkę.
Następnie luzujesz nakrętkę przewodu od zamykania, włącznikiem od zamykania klapy włączasz aż poleci płyn z powietrzem i od razu dokręcasz.
W każdej chwili możesz wyłączyć czy podnoszenie czy zamykanie wciskając jeszcze raz dany przycisk.
Zamykasz klapę i otwierasz jeśli słyszysz od czasu do czasu podczas podnoszenia lub zamykania zmianę w pracy pompy (jakby chodziła luźniej) powtarzasz odpowietrzanie.
Po wszystkim uzupełniasz stan oleju.
nic nie trzeba odpowietrzac , jesli wszystko jest sprawne uklad całkowicie sam sie odpowietrza . wystarczy pootwierac / zamykac klape przyciskiem i uzupełnic stan oleju na koniec
ja trochę z innej beczki.
Czy ktoś z Wrocławia lub okolic ma na zbyciu trochę tego płynu hydraulicznego? chętnie odkupię 100-200ml.
A ja mam znowu taki problem(Przewertowałem tutaj kilka stron, ale nie widze rozwiązania, a jest tych stron sporo), że klapa działała normalnie, wszystko sie otwiera, po nacisnieciu guzika czy na kluczyku czy na klapie idzie do góry, po nacisnieciu czerwonego guzika szla tez na dol i sie zamykala. Niestety moja ciekawosc chciala zobaczyc jak zamyka sie klapa z kluczyka, no i od tamtego czasu przestalo to wszystko tak swietnie dzialac. Generalnie problem jest taki, ze klapa sie otwiera z kluczika i z guzika na klapie, ale nie chce sie zamykac z czerwonym guzikiem na klapie i musze ja siłą opuscic na dół(mechanizm otwierania i zamykania dziala, bo jak ja opuszcze to normalnie sie zamyka). Probujac kilka razy naciskac ten czerwony guzik, po chwili pompa znowu zaczyna podnosic klape do gory mimo ze bagaznik jest otwarty. Co z tym zrobic? ;/ Od niedawna mam to auto i strasznie mnie wkurzaja takie rzeczy gdy cos nie dziala.