Klasa :)
Wersja do druku
Klasa :)
piękną robota
piekna ta Twoja bumka.Teraz to bym polecal wywalic sprezyny H&R i oddac je dla mnie......buahahahahahahahahah.tak trzymac. :] :D
Jako że 1 czerwa minęły dwa lata od kiedy nierozstaje sie z moją 7er na dłużej niż kilka godzin postanowiłem sprawić jej miły prezent ;) (nawet nie jeden) :P
Mimo tego "święta" 1 czerwca zaczął sie niezbyt przyjemnie dla mnie (jak i dla niej) iż już o 9 rano zostałem zatrzymany przez naszą BARDZO kulturalną angielską policje , za prowadzenie bez pasów bezpieczeństwa , a i przy okazji że szanowny pan policjant zauważył że szybki z przodu są ściemnione to postanowił sprawdzić przepuszczalność światła (odrazu wiedziałem co to znaczy). Dodam że przez dwa lata użytkowania niejednokrotnie zostałem zatrzymany i nigdy nie zwrócili uwagi na szyby :/
Tak więc niestety na KRÓTKI czas pożegnałem sie z ciemnym przodem (przed wyjazdem do PL przyciemnie spowrotem)
Tak wygląda teraz bez ciemnych szyb z przodu
http://www.fubu.jawnet.pl/c1.jpg
http://www.fubu.jawnet.pl/c2.jpg
Jako że już od dawna denerwowała mnie uszczelka w rowkach nad szybami postanowiłem ja najprostszym sposobem poprostu wyciąć :)
teraz wygląda o niebo lepiej
http://www.fubu.jawnet.pl/c3.jpg
ale najważniejszymi prezentami dla "niej" są zakupione dzisiaj felgi z E65 19" STAR SPOKE 95 tzw "słoneczka"
Ponoć każdy ma "słoneczka" , ale tak samo można powiedzieć że kazdy ma PARALLEL'e , a ja już dwa lata śmigam na 18" postanowiłem dać sobie chociaż jeden cal przyjemności więcej. Jako że najpierw zobaczyłem je u kolegi Czarka na srebrnej E38, później u Trola na czarnej E38 i strasznie mi sie spodobały, tak więc postanowiłem takie sobie sprawić. Ta felga ma w sobie coś tak samo jak 18" Parallel ... no ale 18" już mi sie znudziły :)
Drugim prezentem jest radyjko o opinie którego pytałem w temacie
Clarion VRX588RUSB
Mam nadzieje ż uda mi sie wszystko idealnie skompletować przed wyjazdem do PL i wszystko to bedzie na swoim miejscu już na zlocie w Sulejowie :medit:
Zastanawiam sie nad chlapaczami ? Ściągnąć , czy chcecie je zobaczyć na żywo w Sulejowie ? Sylwekk mówił że jeszcze 7er z chlapaczami na żywo nie widział , to może zostawie mu tą przyjemność :hah:
P.S
W sobote robimy małego spota (a mianiowicie zakładamy radyjko) z kolegą Arielem (arielowaty), tak więc myśle ze znajdziemy chwilke na zrobienie sesji z jego HOME MADE INDYVIDUAL ;)
gratki :D
to az do soboty musimy czekac na fotki :(
Ładny dzień dziecka miała Twoja 7er ;) Szyby dociemnij bo wyglada :/ :D
Bez tej popękanej uszczelki faktycznie wygląda całkiem dobrze ;) No i czekamy na fele-foto ;D
Fubu, czekamy na efekty zmian :)
A co do chlapaczy, ja chętnie zobaczyłbym to na żywo. Ale z decyzją o demontażu nie patrz na mnie ;D ;D
Ja też chętnie zobaczę z chlapaczami!
Więc jak nie masz wielkiego ciśnienia to może wstrzymaj się z demontażem... ;)
Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Ciśnienie wielkiego nie mam tak więc zostawie je , dobrze że są to ORI chlapacze tak że wielkiej wiochy nie ma :DCytat:
Zamieszczone przez michal_5000
jaka wiocha... ;)
sam rozmyslam nad takim czyms :D
powiem, że i są nawet plusy posiadania owych chlapaczy :)Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
zderzak z tyłu , zaraz za nimi jest jak "nowy" nie ma żadnych obić od kamieni , tak samo z przodu , zaraz za chlapaczami nie ma żadnych odprysków
Mam jeszcze jeden dylemat , a mianowicie ... na przedniej szybie od strony kierowcy posiadam dość widoczną ryse od zewnątrz. ( zaznaczone kołem )
http://www.fubu.jawnet.pl/c4.jpg
znacie jakies skuteczne sposoby na pozbycie sie jej ? nie wiem zy jakakolwiek polerka poradzi sobie z nią ? Jest sens wymieniać szybę ? Jako że lubie gdy wszystko u mnie jest "TIP TOP" to ta szyba strasznie mnie męczy :/
faktycznie wyglada jakby ptak nasral...
bedziesz w PL podjedz do jakiegos "Dr.Szyba" moze ci to jakos naprawi
Po polerce idealnie na pewno nie będzie. Może sie troche poprawić :/ Może poszukaj idealnej używki i stosunkowo niedużym kosztem będziesz miał ładną szybke :) No a jak ma być mega tip top to nówka z aso ale chyba nie ma sensu :D
myślisz Krzychu że jest to do naprawienia ? nie słyszałem nigdy za wiele o naprawie szyb , w sensie usuwania rys , ale może i faktycznie spróbuje.Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
Problem jest taki że chce wrócić do ściemnienia tych przednich szyb , a gdy już to zrobie i okaże sie że nie da sie nic zrobić z tą rysą , to bede musiał kupić nową i wtedy znowu ponownie przyciemniać :/
tak też myślałem o używce w dobrym stanie, bo nówka w aso napewno sporo kosztuje :/Cytat:
Zamieszczone przez Damias
Fubu, jeśli jest to zmatowienie, to da się to spolerować.... Ale nie jest to taka banalna robota. No i zależy, jak głębokie to jest zmatowienie.....
cieżko jest mi określić jak głęboka jest ta rysa, jedno wiem że nie wygląda zbyt ciekawie.Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Może faktycznie lepiej zainwestować w dobrą używkę niż próbować cos z tym zrobić nie mając pewności czy da sie to usunąć
Można by zalać szkłem w płynie i polerka,ale to dobry szklarz zrobi - tak myślę.
nie znam sie na szybach wiec ci nie powiem czy mozliwe jest spolerowanie..
mysle ze sa dobre uzywane ori szyby i to w dobrych cenach ;)
Znalazłem na stronce FAB Direct ( którą osobiscie polecam ) szybkę na przód za całkiem niewielkie pieniądze.
Teraz pytanie , są dwa rodzaje szyb normalna , i podwójna ... domyślam się że posiadam normalną , a dwa w opisie tej szyby pisze green (czyt. zielona) jak to rozumować ?
Cena takiej szyby 34.50 GBP
Podwójna widać że jest wyraźnie grubsza. Rozróżniłbyś spokojnie :)
A zielona to pewnie chodzi o to że jest za jakimś tam filtrem. Jak nie masz teraz na przednich folii to przyjrzyj się i zobaczysz że szyba nie jest biała tylko lekko zielonkawa ;)
cienkie czyli normalne byly tylko zielone
chyba ze o czyms nie wiem.. :/
tutaj masz liste jakie byly w e38
http://de.bmwfans.info/parts/catalog..._trim/glazing/
Jak już szaleć, to szaleć ... szybka też zamówiona ... już jedzie do mnie :P
właśnie dostałem e-mail informujący że model radyjka który kupiłem jest już niedostępny ... i raczej nie bedzie go już w sprzedaży :/ :( ... PECH
wszystko sie zgadza bedzie nowy .....head unit made by clarion.....hahahah
poza tym jakie jest prawdopodobienstwo ze ja kupilem swoja bumke 1 czerwca 2008 rok temu?ten sam dzien co fubu????? :D :D :D :D :D :D
tak wiec zrobimy mini spoocik w sobote!!!!!! :]
No chyba go raczej nie będzie :D ... bo go nie ma w sklepach :DCytat:
Zamieszczone przez arielowaty
no bo wiesz stary jak to jest ... w UK na dzień dziecka dostaje sie samochody :what: :evil:Cytat:
miałem być JA u CIEBIE, a bedziesz TY u MNIE :DCytat:
.............miałem być JA u CIEBIE, a bedziesz TY u MNIE.....................
bedzie tak jak mowisz...... :]
tak na dzien dziecka daja samochody,a dla super grzecznych bumki i do tego 7ki...
buhahahahhaha :D :D :D :D :D :D :D
Koledzy .... dzisiejszy dzień rozpoczoł sie dla mnie całkiem sympatycznie :D :medit: :oops:
oto przedsmak tego co do mnie przyjechało :)
http://www.fubu.jawnet.pl/f1.jpg
http://www.fubu.jawnet.pl/f2.jpg
Szybki przyciemnie na nowo tuż przed wyjazdem. Nowa, przednia szybka od strony kierowcy w idealnym stanie :medit: tak więc nie bedzie mnie już denerwował efekt "ptasiego gówna" :)
Jako że lubie mieć wszystko w idealnym stanie :) zawoże felgi na "odnowe" , nie wiem czy uda mi sie je odebrac w weekend tak więc fotki juz niedługo ;]
P.S
Pytanie , jak je wsadzic wszystkie do auta :D ? przeciez nie będe ich pojedyńczo woził? :D :what:
Piękny zestawik ;) Odnawiaj, montuj, fotografuj i wrzucaj fotki. Czekamy ;)
ja robie zawsze tak
aby nie niszczyc kanapy.. poprostu wyjmij siedzisko tam spokojnie zmiescisz min3 kola
lub wyjmij zapas i do bagarka wchodza juz 2 szt i na miejsce kanapy kolejne 2 lub 3 jak widze ;)
tak też zrobiłem Krzychu :)Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
wyjąłem zapas, dwie weszły do bagażnika
wyciągłem siedzisko i tam wsadziłem następne dwie
5'ta jako że była zapasówką wygląda jak funkiel nowa, nie używana ... tak więc ona zostaje nietknięta :]
szczerze powiem, że tak przymierzyłem ich do tych 18" i boje się że mogą nie wejść ? :/ może to takie złudzenie ?
sa okolo 2cm wieksze w obwodzie
wejda wejda ;)
efekt bedzie taki ze opony bedziesz mial w blotniku,fajny efekt :)
nie wiem czy tyl nie bedzie obcieral.. ale skoro Triton ma taki sam rozmiar i opony tez od e65 a felge 9,5 ET17 i ciutke mu cos tam sie obtarlo.. to ty skoro masz 10JET24 powinno byc okej ;)
Triton ma wszystkie sprezyny 50mm nizej..
u mnie też -50mm :/ i tego sie obawiam ?Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
ale miejmy nadzieje że bedzie OK ;]
i chciales jeszcze dystanse.... :D
moze zakladaj tak na szybko przejedz sie i FOTKI ZROB bo mnie ciekawosc zje :P
Będzie git. Jedynie przednie koła będą przycierać przy mocnym skręcie o plastikowe nadkole... ale to nie jest problem ;)
no niestety Krzychu będziesz musiał poczekać do wtorku/środy :)Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
właśnie oddałem felgi na "odświeżenie" i jeżeli kolega arielowaty [Ariel] podjedzie do mnie jutro i przywiezie mi oponki, tak felgi POWINNY być gotowe na wtorek/środa
kiedyś przymierzałem opone 255/45/19 na feldze z 6er i właśnie przycierała o nadkole, tak więc może 245/45 nie powinno ?Cytat:
Zamieszczone przez EVAN
Ja mam 245/45/19 :D przód i 275/40/19 :D tył i jest gicior a z przodu -40mm Sebkowe :D
panie Fubencki co to :D :D kurcze znaczy:......
".......i jeżeli kolega arielowaty [Ariel] podjedzie do mnie jutro i przywiezie mi oponki, tak felgi POWINNY być gotowe na wtorek/środa......"
wsiadam w furmanke pale 193konie i jak dolece to Cie w łysy gliniak pukne :D :D :D :D :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
no i stało się :) musiałem go mieć tak więc już mam ... nie udało się kupić nówki ... ale za to za połowe ceny , 8 miesięcznego , w IDEALNYM stanie :]
Clarion VRX-588RUSB
•DVDąR/DVDąRW ready
•CD-R/RW ready
•MP3 and WMA and iTunesŽ AAC (only USB) compatible
•Official DivXŽ Certified product
•Plays all versions of DivXŽ video (including DivXŽ 6) with standard playback of DivXŽ media files
•Rear USB connector
•18 FM/12 MW/LW
•iPod direct connection and control (optional cable CCA691)
•Shock proof memory
•24-bit D/A converter
•Subwoofer volume control
•2-Zone entertainment
•Z-Enhancer Plus
•2-band parametric equalizer
•MAGNA BASS EX dynamic bass enhancement
•Built-in High pass filter & Low pass filter
•Built-in amplifier canceller
•4 × 50 W MOS-FET amplification
•Fully motorized 7-inch TFT colour LCD monitor
•Touch panel control
•Adjustable display brightness
•Phone mute
•1 AUX AV input
•6-channel audio pre-out
•AUX Bluetooth audio/ mobile-phone transceiver BLT373 ready
•OEM steering wheel remote interface capability
•CCD camera input via video line-in with reverse gear connection
http://www.fubu.jawnet.pl/clarion.jpg
chcesz sprzedac mi te chlapacze?
daj znac na gg 3939548
zobaczę reakcje chłopaków na zlocie :] jeżeli powiedzą że wiocha to sprzedam a jeżeli nie to będe je woził ;)Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
spotkałem sie z róznymi opiniamy , nie jeden mówił mi że wszystko pięknie, ale te chlapacze psują widok ... a inni znowu że pasują :? ... tak więc sam już nie wiem :x