Ja to bym sobie sprawił e38 750 z końca produkcji w stanie kolekcjonerskim i już ją miał na lata ;)Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Wersja do druku
Ja to bym sobie sprawił e38 750 z końca produkcji w stanie kolekcjonerskim i już ją miał na lata ;)Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Ja Ci powiem, że dużo chętniej kupiłbym jakąś perełkę E38 i zostawił ją na kilka lat aby później przesiąść się od razu do F01, chętnie pominął bym serię E65 bo jakoś to auto mnie nie urzeka :) (bez urazy dla wszystkich miłośników E65 ;) )
ja doprowadzam silnik do porzadku, zakladam sekwencję, obszywam na nowo kierownice M i dokupie skorzane boczki do mojej skorzanej dechy ;D i folgujee puki co, bo F650 GS gdzieś już na mnie czeka a tanie nie są ;D ale motocykl uzaleznia, bez dwoch kolek czuje sie jak inwalida na wozku, jakkolwiek przewrotnie to nie zabrzmi :D pozniej felga BBSa lub M-Power 17/18'' i fotele Kontur, no i może Webasto dołożę na następną zimę bo fajna sprawa. Audio sobie daruję, poeksperymentuje jeszcze trochę z bassem i wystarczy. a co do nastepcy e38, też tak chce zrobic jak pisze coboss. e65 ma paskudne wnetrze jak dla mnie, z zewnatrz tez za piekna nie jest. pozatym boje sie ze kiedys zostawie 2000 w serwisie z powodu elektroniki. zamiast dokladac 30k do wyzszej serii, wloze ta kase w wyposazenie na maxa i doprowadzenie do perfekcji jakiejs e38, znaczy nie jakiejs tylko 4,4 iL moze w manualu :D opalzujący lakier stare złoto + czarny sam dach, dymione lampki przod i tył, felgi BBS 18'' przydymione, duza navi, DVD, webasto ktorego mi bardzo brakuje, fotele kontur, decha w skorze, srodek banan+czerń, elektryczna klapa, jakis maly tuning mechaniczny, zawieszenie adaptacyjne, prins VSI, komplecik poduch z head protection, konkretne audio + bluetooth + iPod, licht pakiet :D... czego wiecej potrzeba zeby przezimować do F01?? bedzie brakowalo pewnie doswietlania zakretow i domykanych drzwi... ale czego więcej? co Wy na to? :D
dosyć fajny temat, a że mam też parę planów co do mojej 7er więc pokrótce opiszę co bym chciał do niej zaadoptować itd. a więc:
1. podgrzewana kierownica,
2. podgrzewana tylna kanapa,
3. podświetlane klamki na zewnątrz (wsio już gotowe czeka na lepszą pogodę aby zamontować)
4. środek od 750i, czyli wszystko w czarnej skórze,
5. czarny sufit,
6. zastanawiam się nad wywaleniem telefonu, jakoś troszkę mnie wkurza,
7. nowe żarniki,
8. uruchomić pamięć do foteli,
9. lampy tylne przedliftem z białym kierunkiem,
10. pozycja w kierunek przedni,
11. blenda tylna od USA wersji,
12. felunek na lato 18 max 19 zoll,
13. i sporo innych rzeczy których nie pamiętam teraz a na pewno się znajdą, ale i tak podstawą dla mnie jest doprowadzić auto technicznie do stanu jak najlepszego.
Ja właśnie zamierzam się z:
1. Odpalaniem auta z pilota, w zimie dla mnie będzie to bardzo pomocne.
2. Wymiana elementów chromowanych na czarne [mogę się zamienić z kimś]
3. Montaż haku takiego który można zdemontować w razie czego :D
4. Wymiana kierownicy ponieważ sypie się.....
a ja musze:
- kupić opony zimowe z felgami 17 (jak by kto miał na zbyciu pisać)
- chciałbym oddać do chromowania felgi od letnich czyli moje słoneczka 19
- wyciągnąć wgniotke na drzwiach ( ma ktoś namiar na dobrego speca od tego
-najlepiej na śląsku?)
- wymiana oleju i filtrów
chyba tyle na już :cool:
Ja mam w planach
-montaż dywaników z blachy ryflowanej
-spoiler na klapę bagażnika
-podświetlenie diodowe spryskiwaczy reflektorów
-pokrowiec na kierownicę
-koraliki na siedzenia
-zderzak z przodu m power
-felgi z allegro m power
-neony pod podwoziem
Jak już wszystko pomontuję to wstawię fotorelację ;)
ja w swojej musze zrobic podnosnik szyby przedniej zerwala mi sie linka następnie i obowiązkowo wymienic szmaty na skóre niby fotele w super stanie ale jakoś tego mi brakuje ;)
zamiast wymieniać kierownicę proponuję dawać je do obszywania, przynajmniej w poznaniu wyglada to naprawde dobrze ;)
Koszt 100-150zł u nas 130
Obszycie wg wlasnego uznania, moze byc polaczenie skory dziurkowanej ze zwykla itp...
Zrobienie przodu na igle
Pomalowanie na nowo
Wymiana wszystkich listewek zew i wew.
Nowe kolo zamachowe
Kola 18 z m5 e34
Kompresor kit
Szpera
:) też myślę nad takimi zmianami.Cytat:
Zamieszczone przez myszor10
ale bez nakładek na pedały i lewarka w kształcie trupiej czaszki? amatorzy... ;D
Myszor auto będzie extra ;D
Ja to bym chciał:
- zamontować stoliki na tył
- Lodówkę
- multifunkcyjny podłokietnik na tył
- tv na tył
A ja skromnie, brakuje mi tylko dwóch rzeczy podgrzewanej kierownicy i czujnika deszczu. I bardzo bym chciał to mieć :-)
chyba tylko ''duza'' kierownica ma grzanie, a m sport nie ma hm?
Też tak sądzę ;D a na poważnie to plany są takieCytat:
Zamieszczone przez Supermen
-nowy czarny lakier z palety nowej 7 (w trakcie realizacji)
-felgi bbs rs 2 w rozmiarze 20 przód 9 tył 10 (zakupione)
-zastanawiam się nad shadowline i black hella
-system audio
-nowa tapicerka skórzana w kolorze cappucino
tak myślę że do 2011roku projekt będzie gotowy
To i ja opiszę swój plan:
1. Felgi słoneczka 19" (zrealizowano)
2. Podgrzewana tylna kanapa (zrealizowano)
3. Przednie fotele komforty z 750i (zrealizowane)
4. Elektryczna kolumna kierownicy (w trakcie)
5. Podgrzewana kierownica
6. Podświetlane klamki zewnętrzne
7. Podświetlane klamki wewnętrzne (zrealizowane)
8. Hydraulicznie otwierana klapa bagażnika (w trakcie)
9. ...
Moje plany nie są zbyt rozległe:
- kontursitze (w trakcie)
- lustro fotochrom z czaujką deszczu (w trakcie)
- zewn. lustra fotochrom el. skłądane
- nerki polift w pełnym chromie
- jakieś ładne 18" na lato
- spryski reflektorów
- czarna podsufitka
Nie mówię że to definitywnie koniec. Może mi jeszcze coś fajnego wpadnie w łapy i założę ;)
Moje również nie są zbyt wielkie.
Chciałbym xenon na przód + ringi
Licht pakiet wewnątrz auta ( klamki ) i zewnątrz
I może jakieś ładne 18"/19" na lato :)
- pilot do webasto
- dokładka zderzaka Alpina
- malowanie wszystkiego w kolorze nadwozia.
- oryginalne chromowane nerki
- regeneracja lakieru
- może założę też końcówki wydechu, jakiś fajny model Buzzer-a
- szkło w dach
- nowy lakier
- hydr. klapa
- ringi
- podswietlane klameczki
- sportsize
- sedc+nivo jak w oryginale
- navi 16:9
- lodóweczka
- sub
- 2x lcd w zagłóweczki :)
- no i wydech trzeba zrobic
przynajmniej z cześcią powienem sie wyrobic w przyszłym roku :D będe pracował żeby wszystko zrobic :)
no ja jeszcze ewentualnie felgi ale 16/17 od 730d, poluje i nie moge znalesc, a strasznie mi sie podobaja (te z 10 trapezowatymi otworami)
moje plany są takie jak nie sprzedam auta
-podwójne wydechy
-przyciemnienie szyb
-system audio
-i ewentualnie położenie nowego lakieru
A moje plany są takie:
-rejestracja(zrealizowana :] )
-naprawa nawigacji
-ciemna szyba
-nerka na czarny połysk
-nowe koła lato 19" całkiem możliwe że także czarne
-no i napewno jak tylko znajde ta gustowna listwa-spojler na tylną klape(może wiecie gdzie dostać takie coś? bo na allegro tylko jakiś gumowy badziew)
-wloty do zderzaka od 750
-końcowy wydech od V12
-kosmetyka lakieru (na wiosnę)
-całe auto jeszcze parę mm w dół
Co to takiego?Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Ja niedługo będę zamawiał nerki od 750iL w serwisie bo te chromowane zamienniki w ogóle mi nie pasują...
Takie wloty jak ma te e32 pod halogenami
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10783466
Spoko myślałem, że chodzi o E38 ;) szkoda, że takich inniejszych zabawek i ten model nie miał :(
Dzisiaj wstawiłem auto do lakiernika kupiłem nakładki progowe, listwy na drzwi i przyokazji pomaluje całość, hydraulika do klapy leży w piwnicy i czeka na cieplejsze dni, odnowienie felg + nowe opony 18", poduszki pod silnikiem jak odbiorę od lakiernika, no i na wiosnę monitory w zagłówki i w miarę możliwości pomału jakieś gadżety typu deska w skórze czy kanapa tył w el. :) :) :) :)
Powiedz ile wyjdzie ci cały zabieg z malowaniem?Cytat:
Zamieszczone przez lockbud
Panowie a wiecie może gdzie kupić taką listwe/spojlerek na tylną klape taki cieniutki delikatny? bardzo mi się to podoba a nigdzie nie moge tego znaleść... :|
Część o której mówisz to AC Schnitzer (miałem w poprzednim 740). Czyli standardowo - albo kupisz nowe od nich, albo musisz szukać używki aż znajdziesz, co zapewne nie będzie łatwe.Cytat:
Zamieszczone przez szu730
nie wiem czy o takim mowa ?Cytat:
Zamieszczone przez szu730
http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E38-TRUNK-...item20ae231896
Jak widać pojawiły się "zamienniki" - podobnie jak w przypadku dokładek Alpina ;)
Tutaj jeszcze taniej i troche blizej:
http://cgi.ebay.de/RDX-Tuning-Spoile...item3ef3fad7a1
no właśnie zamiennika to bym nie chciał wolałbym dać trochę więcej i mieć oryginalny bo z zamiennikami to różnie bywa...
nakładki progowe + listwy na drzwi + lewarek 600zł używka + 3500zł malowanie, ewentualnie nowy gril który uległ zniszczeniu przy demontażu, tu spinka tam kołek i troche się uzbiera, ale się zawziołem na to auto i robie go na cacy :) :) :)Cytat:
Zamieszczone przez Immeth
Cytat:
Zamieszczone przez lockbud
Masz piękny wóz ! Pewnie, że warto :]
ps. Grill od Antykka nie przetrwał ?
Niestety nie, demontowałem go dziś na mrozie i posypało się reszte zaczepów, ale kupuję taki sam :)Cytat:
Zamieszczone przez sennapowieka
Że też chce się wam to wszystko robić :)