Sprawdzanie żarówek można wykodowac
Wersja do druku
Sprawdzanie żarówek można wykodowac
Dokładnie tu można wszystko wykodować w parę minut
A wywala się po to żebynp nie mrugaly ringi jak włączasz zapłon gdy masz założone markery lub żarówki led
Drogie to pojęcie względne...
Pali autostrada na Niemcy 4 osoby pełny bagażnik jadąc na tempomacie.
7.5 przy 140km/h
8.5 przy 160 km/h
9.5 przy 180 km/h
Wyniki z tankowan
Ale po jeździe po Polsce wg przepisów potrafisz zejść poniżej 7 na trasie
Jeżdżąc po miejscu lub po mieście 11 L/100km
Więc sam sobie odpiwiedz
Moim zdaniem na 2T auta bardzo dobrze.
Ja zaobserwowałem że kiedy zatankuje się paliwem w Niemczech spalanie wychodzi o 0,5l/100km mniejsze, czyli większy zasięg na zbiorniku. Niemieckie paliwo nie święcone :)
Prawie po roku użytkowania e65 730d uważam że tankowanie to nie problem, tym bardziej że to auto nie jest paliwożerne.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jak oceniasz auto koszty utrzymania itp bo chcę jechać jutro własnie po 730D. ale jeszcze zastanawiam się bo od zawsze miałem benzyniaki w bmw nigdy diesla, a druga sprawa to trochę się obawiam 7 bo tak każdy tylko straszy jakie to koszty , u jednego słysze żę wcale koszty nie sa wieksze od utrzymania E60 seri 5 ktore mam a jedni gadaja bzdury cbhyba że trafili na ulepy bite z historią albo zaniedbane to potem dziwią się ze na dzień dobry wywalili 10 tyś w serwis. Cchę się konkretnie dowiedzieć a nie głupie gadanie ze wymien na dzien dobry jakieś kolo pasowe czy dziury w tłokach wypadaja gdzie pytałem mechaników i mowili że kto takich bzdur mi nagadał, turbo sprawdzić wtryski jak by 730d była taka lipą to by ludzie nie kupowali a jednak 3.0 diesel w bmw ma najwiękjsze wzięcie bo w e65 akurat spalanie jest najmniejsze na tym silniku a moc jest, benzyna niestety w 7 odpada bo V8 to smoki a ja od stacji do stacji nie mysle jezdzić a gazu nie uznaje bo to wynalazek, E60 mam 2 lata i poza swiecami olejami odmą i jedną cewką ktora padła auta serwis nie widział wszystko smiga aż miło, więc E60 jak dla mnie wygenerowało mniejsze koszty utrzymania i serwisu niż stara poprzednia E39.
Żal mi cie kolego,że twierdzisz tak o lpg.....Ja bym bral tylko 745i w lpg.Dramat to jest mając e65 w klekocie.Limuzyna bez dzwięku V8 to taki kasztan na czereśni...
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Dramat to jest gadać takie bzdury.. Dobrze ze nie masz 760i bo mowil byś ze 7er to tylko z dźwiękiem v12 . Nie każdemu zależy na tym zeby było go słychać, jesli kolega kupi zadbany egzemplarz to napewno bedzie zadowolony z diesla. Jeśli chodzi o koszty utrzymania to napewno nie sa większe niz w e60 a według mnie mniejsze niz naprzyklad w audi a6 c6.
Chyba się nie rozumiemy. 7er to segment premium. Chcesz mi powiedzieć że E65 jest autem tanim w utrzymaniu? Jak na swój segment - jest, bo konkurencja jest droższa, ale w poście który częściowo zacytowałeś napisałem "to nie jest rapid z gazem" i takie porównanie mam na myśli.
Tankowanie to jest najmniejszy problem, a spalanie w 730d jest śmieszne.
A jazda zadbanym 745 z lpg będzie tańsza i fajniejsza niż 730d.Miałem 5 lat takie auto i wiem co pisze.
LPG też ma swoje wady.
Jak jeździsz po miejscu to cały czas latasz na benzynie. Znowu na trasie stoisz co 300km i tankujesz np po drodze do Belgii 4 razy! A diesla raz na granicy PL /D
Wszystko ma swoje wady i zalety i każdy potrzebuje co innego.
Mialem 3.6 V8 i wiecznie problemy między innymi z wolnymi obrotami kolega ma 750i w super stanie, wszystko Perfect i wiecznie problem z nierówna praca na wolnych
To samo drugi kumpel w 745i. A dodam że jak jezdzil miesiąc na benzynie obroty były idealne!
Auto zadbane a mimo wszystko problem.
Nastepna sprawa ktoś ma firmę i potrzebuje sobie rozliczyć VAT z paliwa to bierze diesla
Z tankowania prawie stówa zostaje w kieszeni nie mówiąc o tym że diesel z tą masa naprawdę mało pali
Też bym wolał 750i ale zostawiłem diesla bo dużo mniej z nim problemów.
Ps 3.0d a 3.0d to różnica
Jeden potrafi chodzić jak typowy klekot a drugi zadbany cicho i z kulturą.
Drugi raz jak bym kupował diesla E65 to V8-D :) Mimo że 3.0d się spisuje ok
Mój 730D wczoraj w Niemczech ;)
Leciałem tak z gościem Mercedesem przez 50 km https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1971739e3d.jpg
A od kiedy 730d pre-lci leci do 250km/h? Masz wirusa?
Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Hehe przecież to nie fotomontaż ;)
Jechałem za nim w tunelu aerodynamicznym to szedł 250
Jak jechałem pierwszy to 240 w sumie tyle
Ja jeżdziłem dieslem siedem lat zapomniałem co to przyjemność z jazdy ,teraz 2.0 benzyna ,zero drgań ,cisza nie śmierdzi itd pozdrawiam.
2.0tdi ma jakiś sens bo pali mało ale 3.0 td pali tyle co benzyna 2.0t.
Każdy ma swój rozum :)
Też bym wolał jeździć benzyna 750 ale ze względów praktycznych i ekonomicznych jest i będzie diesel [emoji14]
Też nie lubię brudnych pistoletów od ropy, a niestety mało która stacja dba o ich czystość. Ale w LPG też teoretycznym ograniczeniem jest parking podziemny. W galerii jeszcze można uniknąć, ale jak mam codziennie parkować przed blokiem "bo LPG" to trochę słabo...
Mam dokładnie takie samo postrzeganie sprawy... Kiedyś zażarle nie lubiłem diesli, ale raz kupiłem (730d) dla spróbowania i zmieniłem zdanie.
Według moich obserwacji (a jechałem oboma silnikami jeden po drugim), na trasie 730d jedzie przyjemniej, niż 750i. 520Nm jest w zakresie roboczym, czyli 2000-3000obr/min., gdzie 750i ma 490Nm dopiero przy 3400obr/min. Przy rozpędzaniu wciskam gaz spokojnie, ale głęboko, bo osobiście nie lubię jak mi skrzynia redukuje przy zwiększaniu prędkości np. o 40km/h, bo jednak wpływa to negatywnie na komfort jazdy. Tym mnie diesel właśnie przekonał do kupna. Hałas we wnętrzu od diesla przy niższych prędkościach jednak w tym aucie jest na poziomie Passata TDI. Seria F jest lepiej odizolowana akustycznie od komory silnika.
Przy zmianie też bym najbardziej chciał 745d, ale niestety nie występowały ani w polifcie ani w wersji Long... :/
LPG może i by jeszcze uszło w moim przypadku, ale zasięg, zakaz parkowania pod ziemią i jednak mocno ograniczony kufer w moim przypadku niestety odpada. W przypadku W12 chyba bym jednak poszedł na kompromis i dałbym się przekonać ;). Szkoda, że 760i zrobili na wtrysku bezpośrednim.
745d jest w E65 po lifcie ale longa nie widziałem
745d bylo tylko po lifcie ;-)
Dokładnie podobno wyciszony i dużo fajniejszy niż 740d przed liftem a pali litr więcej tylko od 3.0d
... a, racja. Pokićkało mi się :P.
Mój szef go miał lata temu, jak wychodził nowy. Mówił, że 11l/100km średnio palił. Czy lepszy, to nie wiadomo - miał już dolot o zmiennej długości (klapki wirowe), więc na pewno kultura pracy była lepsza i fajniej jeździł w dolnym zakresie oborotów. 740d klapek nie ma.
Ta je fajna, bo chyb ma komforty z tył, więc może i bym nawet dał się przekonać. Najzabawniejsze jest jednak, że ma napisane, że fotele są "ortopedyczne":
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...4-49487132a5e3
Gdyby był czarny to było by już idealnie ;)
Brzydka nie jest. Ale śmiem twierdzić że pieniążki trochę popierdzielone jak dla mnie za srebrną z 06r. tyle że silnik miód.
No, ale przód pełny wypas - masaż, grzanie, wentylacja. Z tył Enterteinment System i 90%, że ma komforty. Wyposażona jest według mnie bardzo dobrze.
Z kolorem, to kwestia gustu. Mi się srebrna podoba, bo mniej widać brud. Jeszcze tylko Shadow Line i sportowej kiery brakuje.
Cena faktycznie lekko zawyżona, ale my przyzwyczailiśmy się do cen zaniżonych za najczęściej auta, które wymagają 10.000zł wkładu w polskich warunkach cenowych. Ja tam jestem zdania, że każdą cenę zweryfikuje rynek. Dzisiaj już F01 można kupić w tych pieniądzach; pomijam stan, w jakim będzie auto.
Wyposazenie fajne pewnie 80% longow by zawstydziła ;-) Komforty z tyłu ma na 100% przecież to dobrze widac :-)
Srebrny kolor wyglada dobrze szczególnie bez chromów.
Jednak płacąc 13k za e65 to koniecznie musiała by byc w ori lakierze. Natomiast po zdjęciach widać że ta , taka nie jest.
Damian mnie trochę ubiegł ale nie ta bedzie:topsy_turvy:
Panowie co myslicie o ? 745i jakie spalanie takiego auta ? mam na oku ladna bardzo bogata opcja Anglik E65 745i 2004r.
https://www.etkbmw.com/bmw/PL/vin/de...20X0DJ94628/PL rozkodowany vin auto 2004.05 za niecale 20 tys zarejestrowana w pl przebieg oryginał 230tyś potwierdzony ostatnim motem . Pytam o spalanie bo z dieslem sobie dałem spokój tamto to padło było jednak. wydaje sie bardzo bogata opcja auto w stanie idealnym fotele srodek auta z zwenatrz. ile załoznie gazu kosztuje? i czy się opłaca .
a auto wyglada tak. https://ibb.co/jJuPKn
Chcę jechać po nie jutro mam ponad 200km do goscia.
Ty chcesz takim ciulstwem jezdzić ??? Tego co dopuścił rejestrację angoli w Polsce powinni na dożywocie skazać.
Wolałbym Audi a3 jezdzić jak człowiek, niż się ośmieszyć , upokorzyć i takim karykaturalnym autem jezdzić.
Śmieszą mnie ludzie w tych dziwolągach na tablicach PL.
Rynek tu jest teraz na tyle bogaty że szkoda się bawić z anglikiem
Znajomy kupił E65 FL angola z 3.0d ponad rok temu, do dziś mu stoi na placu, zainteresowania brak, a cena jak za średnie E38.
Bzdury gadasz i tyle ja mam E60 2 lata Anglika z Irlandii przebieg oryginał auto nigdy nie było bite sprawdzone w bmw serwisie i nie wiem co to znaczy serwis gdzie moi znajomi maja E60 z niemiec poplacili po 40 tys diesle oczywiscie i jede ani tygodnia nie pojezdził cały czas cos siada w silniku osprzęt tak samo inni nie mowię tu tylko o dieslu a o benzyniakach bo są cofane taka jest prawda to E65 z zamoscia akurat jest w stanie idealnym w srodku jak i na zewnątrz z prawdziwym przebiegiem , ja też mialem obawy jak bedzie jezdzić się anglikiem a jednak mi się jezdzi bardzo dobrze wczoraj bylem ogladać kolejne E65 okazał się trup a w środku chlew podaje linka : https://www.olx.pl/oferta/bmw-e65-3-...5-IDt1Byp.html
Więc nie uważam że kolega gada takie rzeczy ze ten kto zezwolił rejestrację anglika to powinien siedziec i żadne to nie jest osmieszanie jezdzic bo w PL jezdzi coraz wiecej anglików zarejestrowanych a 3cia sprawa mozna miec auto w super stanie i pewne za polowe ceny niż kupowaz ulepa od turasa z niemiec czy belgii z przebiegiem 200 tyś a realnie 500. Anglik jest tak samo wartosicowym autem jak i europejskie ja tu nie widzę zadnej roznicy mi się jedzi dobrze,. Najwiecej do powiedzenia maja wlasnie ci ktorzy nigdy nie jezdzili anglikiem wez spróbój pojedzij ja od momentu zakupu jak siadłem jechało mi się ok i żadnej róznucy nie widzę. Wole jezdzię E60 czy E65 anglikiem niż zasranym Audi A3 jak ktoś napisął bo to jest kibel a nie auto. Każdy ma swoje zdanie ja mam inne na temat anglików i bede je popierał bo nie sa wyorane jak niemcy. Era dobrych aut z niemiec dawno się skonczyła niestety.
https://m.youtube.com/watch?v=FKaURJDEv6E
Pełno jest takich nagrań,widziałem osobiście coś takiego na żywo i nie chciałbym się natknąć drugi raz na auto z kierownicą po prawej stronie u nas w kraju.
Jestem zdecydowanie na NIE!