Czym się różnią mapy High o Professional? Którą mapę ściągnąć do 7 po lifcie?
Wersja do druku
Czym się różnią mapy High o Professional? Którą mapę ściągnąć do 7 po lifcie?
Tylko high
Jak cos mam
Mapy Business i Professional to mapy dla nawigacji z E60, E90 i E70(i pokrewnych).
E65 DVD bazuje na tych samych mapach co MK4 w E39/E46. Są to mapy High
OK, to jeszcze pytanie co po kolei i jak:
1. Mam spolszczone menu w iDrive, czy aktualizacja softu "usunie" spolszczenie? Czy musi być "spolszczona" wersja softu?
2. Czy konieczna jest aktualizacja softu do nowych map czy może być stary soft?
3. Jeśli będę aktualizował soft to rozumiem, że iso nagrywam na DVD i wkładam to do napędu DVD w bagażniku?
Płyty z mapami to nie to samo co płyty do upgradu softu. Więc nowe mapy nie zmieniają Ci softu w nawigacji. Wypalasz w/g instrukcji (poszukaj, było tego pełno) i wkładasz do czytnika dvd w bagażniku.
Tak, tylko co to za iso: NAV_SW_32_speedcam.iso ? Aktualizacja softu w czytniku?
Tak. Taki obraz to aktualizacja samego softu. To jest nieoficjalna wersja, która wspiera wyświetlanie fotoradarów jako tzw. POI. Instalowana na własne ryzyko, bo nie została wydana przez BMW.
Ja bym na to srał.
Skoro masz PL menu to zapewne masz już najnowszy soft w nawigacji, bo w większości przypadków polska wersja językowa bazuje na modyfikowanym najnowszym oryginalnym sofcie.
Do map softu nie trzeba zmieniać
Jedynie w przypadku CIC taką konieczność zaobserwowałem, ale to dotyczy poliftowych E90 i E60
OK, dzięki. Nowe mapy działają bez problemu.
Panowie mógłby ktoś poratować aktualną działającą płytą z navi dvd do e65? interesuje mnie głównie Polska a jestem zielony w temacie sciagania wypalania itd. zamówiłem coś z allegro ale po włożeniu nośnika wyskakuje tylko info o braku płyty więc kicha
Masz na pewno czytnik DVD ?
Tak napewno DvD , mam w nim oryginalną płyte z 2005r która działa bez problemu
W poscie 42 @ARIEL dał linki do najnowszych map 2017r. http://7er.pl/showthread.php/45497-n...Li-2004)/page5
Pogadaj z kimś może Ci ktoś ze znajomych ogarnie temat i nagra Ci te płyty.
Ja inaczej Ci pomóc nie umiem bo też jestem debil w tych rzeczach.
W komputerze to tylko przeglądarkę internetową umiem włączyć :sad:
Ok dzięki :-) zaraz postaram się to ogarnąć
Daj znać jak poszło. Sam nawet nie próbuję bo się tylko denerwował będę :)
No i zonk:-/ mapa ściągniętą nagrana według instrukcji a i tak nie można jej uruchomić.. Cały czas wyskakuje komunikat o złej płycie a ori dvd działa bez problemu sam już nie wiem co można zrobić chyba tylko zdobyć oryginalną nawigacje
@Dean2 napisałem Ci wiadomość.
Jak ściągnąłeś obraz i go nagrałeś i nawigacja ich nie czyta, a ORI mapy czyta, to najprawdopodobniej masz brudny/zużyty laser. Jest kilka opcji:
- rozkręcasz sam i czyścisz (nie rozkręcaj całego modułu nawigacji od przodu, tylko ściągnij górną albo dolną klapkę. Nie pamiętam teraz która to dokładnie. U mnie była zaplombowana). W środku jest napęd i to jego wyciągasz i rozbierasz.
- wymieniasz cały napęd. Nowy ORI to koszt około 700pln (podrożało, bo było około 450pln)
- piszesz do tego gościa z Allegro: http://allegro.pl/listing/user/listi...11672&order=dd i on Ci powinien ogarnąć czytnik za około 300pln (widzę też podrożało)
- piszesz do tego samego gościa, czy ma sam laser (ja kupiłem u niego za 150pln) i ogarniasz sam według tej instrukcji: http://www.bimmerfest.com/forums/sho...d.php?t=624428
Panowi a macie może link do sprawdzonej mapy Niemiec na CD ?
Już było trochę wcześniej
Nic nowszego nie będzie
Panowie są jakieś nowsze wersje map do e65 z napędem cd niż z rocznika 2015?
Panowie navi DVD z softem 8.4.4 czyli navi02 jaka mapa będzie działać na 100%?
Ja u siebie mam navi profesional w przedlifcie i poliftowej a płyt brak , mogę kupić te nowe 2017/18 w wesji high czy to nie pójdzie.
Dziękuję , kupuje i napisze czy lata.
Wasze navi tez czasami głupią liczą trase? Moja NAV02 trase nad morze liczy mi czasami przez berlin jak wybiorę autostrady. A cic w e90 i f11 licza dużo lepiej trasy.
Na navi w E65 raczej nie narzekałem. Czasami trzeba było jej pomóc. Np Brno -> Wrocław preferowała przez Ołomuniec, Ostrawę, Gliwice, gdzie ja wolałem z Ołomuńca ścinać na Międzylesie. Może masz stare mapy? Żeby nie było różowo, to z kolei obecny CIC w F01 chciał z lotniska w Pradze do Wrocławia poprowadzić mnie przez Drezno. Jakieś 130km dłuższa droga i wcale nie szybsza, a mapy mam z tego roku.
Ogólnie rzecz biorąc to całe Navi w autach z tych lat to lipa.
Teraz każdy może mieć nawigację offline na telefonie czy Google maps bo internet to już chyba każdy ma na telefonie full.
Ja już tej w samochodzie nawet nie używam mimo aktualnych map, po co się denerwować.
Mapy mam 2018, ogólnie zmienię sobię na NAV03 i zobaczę czy jest poprawa.
Jest możliwość wybrania trasy tylko trzeba umieć. ( ja tez nie umiem) To bardzo mądre navi tylko trzeba ją umieć w 100% obsługiwać.
Wiem ze sa 3 opcje wyboru trasy, krótka i szybka itp... Ale to navi dziwnie oblicza sobie te trasy.
Wierz mi nie wystarczy umieć...
Liczy jak chce na każdym profilu
Ogólnie można ustawić cel, ale musisz myśleć i jechać po swojemu.
BMW HIGH 2018 DVD1
https://mega.nz/#F!WRRUDSAB!VHO_nohz3YJwXVg3gPyJpg
BMW HIGH 2018 DVD2
https://mega.nz/#F!vMRngAgY!yD3-BZjZn6l-QgT31OyMVA
Właśnie pobieram. Trzeba potestować