To i tak nie zmienia faktu, że dla mnie zwykłego zjadacza chleba, nie chciałbym z tym silnikiem :)
Wersja do druku
To i tak nie zmienia faktu, że dla mnie zwykłego zjadacza chleba, nie chciałbym z tym silnikiem :)
Co by było fajnego w posiadaniu takiego auta jak by każdy jak to nazwałeś "zjadacz chleba" mógł jeździć 7-ką. Nie są to auta dla wszystkich i niech tak zostanie, w końcu to marka premium i model premium , tu nie może byc tanio.
Ja pisałem pod kątem auta wiekowego, tak z 10 lat? tak jak większość użytkowników e38 którzy kupowali już wiekowe auta. I kupili i jeżdżą i jest dobrze. A nie są majętnie bogaci bo kupiliby nowsze. Tak więc ciekawe jak G za 10-15 lat będzie wyglądać i/czy jeździć.
może nie o bmw ale bardziej w temacie: wypowiedź właściciela Audi z 3.0 TSFI
Cytat:
Ten silnik to DNO!!!! Mam takie auto kupione w 2011r zaraz po premierze modelu Avant (obecnie 4 letni samochód) po 2 latach (zaraz po zakończeniu gwarancji) poszły czujniki we wspaniałej skrzyni DSG - naprawa 4 800 PLN po kolejnych 6-ciu miesiącach awaria silnika (wymiana uszczelek i czegoś tam jeszcze) - koszt 3 000 PLN po kolejnych 6-ciu miesiącach awaria chłodnicy - koszt 2 800PLN, dodatkowo co 3 miesiące uzupełnianie minimum 3 litrów oleju a całkowity przebieg auta to 60 000 km przez 4 lata - WSZYSTKIE SILNIKI AUDI SĄ DOBRE ALE NA GWARANCJI A DALEJ TO WOREK BEZ DNA - STANOWCZO ODRADZAM TAKI ZAKUP!!!!!!!!!
Przynajmniej oleju nie trzeba wymieniać , bo co chwile dolewa sie świeży :D
Nie przesadzajmy z tą bezawaryjąscią E32 czy E38 - bardzo Was proszę. To też sie sypie, też wiele rzeczy pada tylko plus jest taki że dzisiaj można to stosunkowo (w porównaniu do nowszych modeli) tanio naprawić i tyle.
Wiem, że nowe modele mają "wgrane" awarie i jest to wielkie skurwysyństwo, ale nie wpadajmy w obłęd i nie chwalmy pod niebiosa starszych modeli.
Nowsze modele psują się z racji większego skomplikowania i dlatego, że mają się psuć.
Starsze modele głównie z powodu wieku i zużycia.
Pytanie co gorsze.
Na pewno układy napędowe w starszych modelach są dla nas prostsze w konstrukcji. Za to nowsze modele mają więcej biegów(e38 maks 5 w automacie, E65 6 biegów, F01 6 i 8 biegów), do tego skrzynie biegi zmieniają szybciej. Silniki z reguły palą mniej. Rozwiązań technicznych też więcej w nowszych modelach. Więc należy sobie odpowiedzieć czego oczekujemy
Jestem ciekaw co Rosjanie, Turkowie i Polacy zrobią z tymi elementami karbonowymi hue hue :)
zastąpią żywicą epoksydową, laminatem, a co? :)
Niestety ale silniki w wersji G pozostana niezmienne:
W wersji 740i znajdziemy 3-litrową jednostkę R6 o mocy 326 KM. W wariancie 750i pod maską pracuje za to V8 z podwójnym doładowaniem o mocy 450 KM. Na koniec zostaje 730d z 3-litrowym turbodieslem o mocy 265 KM. Każde z tych aut może rozpędzić się do 250 km/h. „Setkę” najszybciej osiąga przy tym 750i xDrive – w 4,4 s. Nieco wolniejszą warianty 740i (5,5 s) i 730d (6,1 s). W planach jest również wariant z V12 oraz hybryda, którą będzie można ładować z gniazdka i przejechać na samym prądzie do 40 km.
Tak że nie ma co liczyć na lepszy stan rzeczy niż w serii F - niestety :(
A tak z innej beczki to ostatnio miałem okazje jeździć X6 M50d i powiem Wam że jak będę szukał kiedyś auta to kupie z silnikiem takim jak w tym X6 ( jak nie lubię diesla ten chodzi jak rasowe ///M a w dodatku pali średnio ... 12,5l ON na 100 km
Mało tego pierd... ma takie że wciska w fotel a przy prędkościach około 220-240 nie czuć prędkości (oczywiście w X6) bo gabarytowo niezła krowa
Ma na pokładzie np czytanie (po polsku sms i gazet) mega opcja no i mase elektroniki, w końcu 5 osobowe a nie 4 no i wyrwać dupy łatwiej bo białe i wyżej siedzisz :)
Podstawowa wersja auta cena około 500 tys zł a ta którą jeździłem około 700 tys zł - to było jedyne co mi się w tym aucie nie podobało tak że alternatywa dla 7er jest tylko trzeba okraść ze 4 banki bo w jednym by pewnie tyle nie zajumał :)
Hehe...ADASIO nie wierzę...zmieniłeś poglądy...:biggrin1:
Ja to bym wolał już F-kę w Longu z tym samym silnikiem, bo jest przynajmniej gdzie nogi rozłożyć...a nie kisić się w jakimś tam SUV-ie z nogami pod brodą...:loco:
ADASIO zejdź Ty lepiej na ziemię i przestań gwiazdorzyć...:wink:
Btw...w Aktualnym numerze Auto Świata jest na 1-szej stronie nowa 7er G11...kupiłem, ale przez to forum nawet nie mam czasu przeczytać...:tongue:
Tylko stara X5 z dobrymi alusami i na dystansach. Taka X5 rzuca na kolana. Najgorsze jak za taką zasiada blondyna :D
Ja uważam że w domu powinien być i mocny X i mocne 7
Dla tego pod domem stoją najmocniejszy X swoich czasów i najmocniejsza 7 swoich czasów :D
https://lh3.googleusercontent.com/-U...813_113411.jpg
Jak będzie mnie stać na G11 to będzie pewnie G11 760i i X5/X6 F15/16 M :)
Ciekawe ile będą nam kazali czekać na prezentację 760. Ciekawi mnie czy faktycznie przekroczy magiczne 600KM, i czy dorzucą tam też X-Drive skoro we wszystkich innych wersjach też jest.
IMPEX, proszę idź sobie znajdź jakieś inne forum bo nazywanie syfem każdego BMW staje się nudne...
Taa...za 50 lat się pewnie taką nie przejadę, bo nie mam tak bogatych znajomych...:RpS_wink:
Ale skoro twierdzisz, że X6 jest mega, to rozumiem, że 7er Fl w Longu z tym samym silnikiem jeździłeś i masz porównanie....dobrze myślę...?:biggrin:
Bo wg suchych danych 7er jest o całe 130 kg lżejsza od tej X6, czyli powinna być nieco żwawsza od SUVa...:biggrin1:
Edit...
Saillupus ładny widok masz z okna...:thumb:
Btw...zrobił nam się tutaj mały offtopic, więc pora zejść na właściwą drogę, zanim modek się wyśpi...:biggrin1:
Tak więc wracamy do tematu nowej 7er.
Może niektórzy już widzieli, ale ja nie, więc wtrzucam kolejne filmiki o G11...:joyous:
https://www.youtube.com/watch?v=TiLJ7XeqfN0
https://www.youtube.com/watch?v=EolPFxWClws
Jeżeli mowa o X5 - Wg mnie X5 e53 to samochód raz, że BARDZO ponadczasowy, dwa, z megaśnymi opcjami wyposażenia, trzy - wygląda bardzo dobrze szczególnie powyżej 2004 :D Chciałbym taką mieć chociaż na jeden dzień z silnikiem 4.4 320 km ( po lifcie ) :D
impex - nie wiem jakim x5 jechałeś (stan techniczny) ale znajomy kupił teraz X5 z 2001 roku na zawieszeniu pneumatycznym - po prostu bajka :D samochód jest bardziej komfortowy niż e38 :D
impex ostatnio narzeka na wszystko co jest od BMW :)
X5, ktorym jechałem było w idealnym stanie technicznym-niestety nie posiadało pneumatyki.Silnik to smieszne 3.0d
Miałem X5 E53 z pneumatycznym zawieszeniem i chyba myślimy o dwóch innych autach :D To zawieszenie jest jako opcjonalne sportowe i do zawieszenia E38 nie ma podejścia w żadnym wypadku.
X5 to taczki - jeździłem 3 lata i wiem co piszę :) Teraz mamy X5 E70 z adaptive drive i jest ciut lepiej ale też szału jeśli o komfort nie ma ;)
Z tuczim lataliśmy cały dzień X6 5d M czy jak to tam si nazywa.
Auto całkiem niezłe.
Ale jako że w tym samym dniu mieliśmy i8 do śmigania to Nasz wybór był prosty :)
Też chciałem i8 albo nowe 7 ale obu nie mieli "biedoki" z Bavarii :P
Ale ponoć ma być nowe 7er do testów to się przejadę tym cudem :)
Ej no...jak tak to ja też tak chcę...:orange:
I że niby każdemu dadzą się przejechać...bez względu na grubość portfela...czy znajomości...no to pierwsze słyszę...o PL mówię oczywiście, bo u nas to trochę chory kraj...:RpS_biggrin:
Jakbym wiedział, że tak można, to bym brał każde nowo wyprodukowane BMW na takie testy...:cool:
@moloko5
Przyjedź do Wro to Ci załatwię.
Bezi, też się na to piszę, do Wrocka dojadę bez problemu ;)
OK.
Będę informować.
Teraz koniec OT.
Tequila, to jest 4.6iS i w wersji przedliftowej na rok 2002/2003 to był najmocniejszy X. Zresztą na polifta mnie nastarszyli że silniki bardziej awaryjne a części nie znajdziesz, więc szukałem 4.6.
A co do Alpiny, to niestety nie jest to B12 z e38 więc nawet gdyby była gotówka na nią to i tak wybór padłby na 760 bo jest po prostu lepsze i bez żadnych doładowujących wynalazkówk ;)
Co do komfortu jazdy to akurat normalny X e53 jest spoko jak ktoś nie da tam 22". Z kolei iS jest twardy jak auto na gwincie nawet na 18", ale frajda z latania jest nieziemska. Jak to się trzyma drogi to jest jakieś przegięcie!
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
----------------------------------------koniec ot__________________________________
Tutaj ładny filmik, jak się "skleja" nowe G11 ;)
https://www.youtube.com/watch?v=EolPFxWClws
Masakra te wszystkie maszyny.
u tego samego użytkownika - desing G11 :D
https://www.youtube.com/watch?v=RX3SA8YR73Q
każdy posiadacz BMW 7 musi zobaczyć ten filmik (do pierwszej minuty):
https://www.youtube.com/watch?v=TiLJ7XeqfN0
:D
Individualna bajka....:peace:
https://www.youtube.com/watch?v=_4PETTBNjTw
Środek miazga.Lakier w słońcu musi niszczyć system.
Jeśli porównamy nową G11 do nowej eSki pod względem wyglądu, to siodema zostawia w tyle okropnego Mercedesa.
Tak, ale o dziwo na tym filmiku prezentuje się nad wyraz ciekawie i agresywnie na tych felgach. Co lepsze. IMO na tych zdjęciach eFka wyszła najgorzej.